Baltijos jūros žydėjimas dumbliams grimztant plečia jūroje „dykumos zonas“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

punktyras 2010-08-04 09:23
nuotėkų -> nuotekų Tiesioginis nuotekų išleidimas iš laivų tikrai garbės nedaro. Kadangi Baltija tokia uždara, daugelis maisto medžiagų (P, N) lieka ir maitina dumblius. Atviresnėse jūrose tai jaučiama mažiau, bet . Tiesiog mūsų jūra yra tokia, kokiomis gali tapti ir kitos jūros, nesutvarkius taršos problemos.
ligonis 2010-08-04 11:42
"norint sustabdyti "dykumų" plėtimąsi Baltijoje..." ... reikia pastatyti dideli bulbuliatoriu kaip akvariumuose buna, kad deguonies gautu. o as galvojau, kad truputi labiau civilizuoti zmones ir nebepila savo ismatu tiesiai i vandeni...
uodas 2010-08-04 13:26
kruiziniai laivai - cia lashas juroj - manau 90proc (rasyciau 100proc, bet butu perdrasu) laivu atsikrato ir nuoteku ir sugadinto-nepriimto uostose krovinio butent ismesdami ji juroje, kam moket uostams, jei galima nemoket? kadangi lietuva savo laivyno neturi, galima drasiai teigti, kad ir labai civilizuoti zmones pila i jura taippat sekmingai, kaip ir necivilizuoti, tik gal jei yra pas juos kazkokiatai sito dalyko apskaita - tai tai daro kas kelinta tik karta.