Scholzas skelbia didelio masto deportaciją iš Vokietijos. Kas vyksta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2023-11-08 23:26
Ir dar vienas klausimas tau. JT paskirstė teritorijas čia žydui, čia palestiniečiui ir pagal tave visi turi laikytis JT sprendimo. Dabar JT pasmerkė žydelio ataką prieš hamas ir nurodė ieškot sprendimo taikiu būdu. Žydelis visus išsiuntinėjo apkaltino antisemitizmu ir išėjo žudyt hamas. Čia viskas gerai? Gi JT ne šeip sau organizacija (čia pagal tave). Man toks vaizdas susidaro, kad žydeliui JT sprendimai priimtini tik tol, kol jie palankųs žydeliui. Nes kai dėl JT sprendimo atėjo palestiniečiai žudyt žydelio tai jie tapo teroristai. Tai kaip dabar vertint žydelį? Ir kaip vertint JT sprendimus?
Benediktas 2023-11-09 06:26
Hamas šaudo raketomis, o Izraleis turi ieškoti sprendimo taikiu būdų? Hamas neatstovauja palestinieciu. Yra palestiniciai ir yra Hamas teroristai, kurie veikia visiskai atskirai, finansuojami uzsienio. Ir koks gali būti taikus sprendimas? Su kuo tartis? Bent aš - nematau taikaus sprendimo dabartinėje situacijoje. Vel įdėjai HMR, 140 psl. Neskaitysiu aš dabar. Bet jei pavieniai žydai užiminėja žemes palestiniečių, tai kas trukdė palestiniečiams įkurti savo valstybę, turėti savo pasieniečius. Mes iš latvių per 30 metų neatėmėme nei vieno 1m2, nes yra dvi valstybes su nustatytomis sienomis ir jas saugo tarptautine teise. O jei palestinieciai gyvena, kaip tabore, visiskai nesusiorganizuoja, net nekontroliuoja kada ir kas apsaudo iš jų puses, tai ko galima tiketis. Su raketu apsaydymais jie neprieis prie jokio jiems palankaus ir taikaus sprendimo. Jie pradžioje turi bent susiorganizuoti, kad nebutų ten Hamas, kas yra neimanoma ju salygomis, nesusiorganizuos jie tam niekad. Dabar už juos tai daro Izraelis, su didelemis aukomis palestinieciams.
immortallt 2023-11-09 08:53
Benediktas, o kodėl nėra teroristinių organizacijų Lietuvoje? Gi maskoliai kiša labai daug pinigų, kad čia išlaikyti savo įtaką. Jei palestiniečiai galėtų suformuoti normalią valstybę, su visais veikiančiais valdžios aparatais, įskaitant teisėsaugą, kuri būtų pajėgi kovoti su teroristais savo šalyje. Tai ir nebūtų. Bet kad norėtų kovoti su terorizmu (čia jei jau yra sąlygos šaliai susiformuoti), tai reikia ir noro tam. Kai Izraelis agresyvią ekspansiją vykdo 70 metų ir aiškina, kaip čia jų prigimtinė teisė, tai gal nėra daug tokių kurie tiesioginiais veiksmais palaiko terorizmą, bet per pasyvumą palaiko, nes nieko kito panašaus į teisingumą negaus. Palestiniečiai nesusiorganizuoja Šventas naivume... Įmestų kas lietuvius į tokį katilą, irgi nesusiorganizuotume 101%. Kad nebūtų Hamas, pirma reikia valstybės. Meksika turi valstybę, bet su narkotikų karteliais nesusitvarko net panaudodami savo kariuomenę, būna tenka prašyti JAV pagalbos. O tu nori, kad neturėdami normalios valstybės ir valstybės organų susitvarkytų su terorizmu. Kad kažkas investuotų, kai išeina pranešimas, traukitės vos ne iš pusės likusios šalies teritorijos - subombarduosime viską velniop. O tada dar pareiškimas išeina, kad tos teritorijos dalį pasiimsime. Kiek investuotum į tokią teritoriją savo pinigų?
Benediktas 2023-11-09 09:10
Lietuvoje nera teroristų, nes turime valdžią, kariuomenę, policiją. O tai Palestiniečiai turi norą sukurti savo valstybę? Ką dėl to daro? Gal kas nors gali jiems paaiškinti, kad tik sukurus savo valstybe, gales išsivalyti nuo Hamas ir tada sesti prie derybu stalo. O jei jie nesugeba to padaryti, tai kas vietoj ju turi Hamas išvalyti? Aš matau, kad Hamas valdo palestiniečius, o ne atvirkščiai. O patys Hamas yra perkami iš išorės.
Dannas3 2023-11-09 10:17
Immoratal kas butu jeigu butu, o yra taip, kad dabar yra valdomi teroristines organizacijos. Ka pakeistu salies statuso suteikimas? Teroristai staiga pataptu avineliais ir atsisakytu minties iszudyt visus zydus? Ar visgi sutinki, kad pirma bet kokiais budais reikia isvalyt nuo hamas ir tik tada pradet kalbetis. Kai i tavo sali isiverzia religiniai fanatikai ir surengia zudynes, pjausto galvas rekdami alach akbar, kokio atsako jie tikejosi? Kad ateis su gelytem deretis? Yra tik vienas kelias dabar, patinka mums tai ar ne.
EEE 2023-11-09 11:58
Tikrai, kad nėra vien tik juoda ar balta ir nėra, kad kalta tik viena pusė, kaltos abi tik santykio kuri kiek kalta negalėčiau pasakyti, gali būti ir 50/50 ar panašiai. Po spalio 7 hamas išpuolio tas santykis nusviro palestiniečių nenaudai, po spec. operacijos gal jau bus Izraelio nenaudai, jei jau stengtis vertinti objektyviai... O baltarusiai ir ukrainiečiai kaip tik įvertino savo galimybes nugalėti ir priėmė teisingus sprendimus - ukrainiečiai tikisi laimėti, baltarusiai suprato, kad dar ne jų laikas, bet nei viena pusė nesiėmė pogromų taktikos ir tik tam, kad "atkreiptų pasaulio dėmesį"...
immortallt 2023-11-09 13:06
Benediktas, pusė šalies Lietuvoje net į rinkimus neateina, kad turėti valstybę. ~60% nuo valstybės nusukinėja pinigus. Realiai, kurie dėl valstybės reikšmingai kažką darytų yra 10%. Kai Lietuvą įkūrė buvo turbūt 2-3%. Ne, tie kurie ėjo prie televizijos bokšto buvo tik mobilizuoti tų, kurie norėjo valstybės. Tai jei tie 2-3% dar yra spaudžiami ne tik Hamas ir kitų teroristinių organizacijų, bet ir pačio Izraelio, tai kaip tu galvoji susiformuos? Kažkodėl įsivaizduojate, kad visi žmonės yra sąmoningi, kai 90% negalėtų paaiškinti, kodėl jie gyvenime elgiasi, kaip elgiasi ir prieštarauja tai ką kalba. Nes ir kalbėjimas eina automatu. Dannas3, niekur nesakiau, kad statuso suteikimas problema. Statuso gali iš viso nebūti, bet turi būti valdžios struktūra ir organizacija, bei turėti galią valdomoje teritorijoje. Sakai išsivalyti nuo Hamas? Kam išsivalyti? Sakai civiliams su smėliu kišenėse eiti prieš teroristines organizacijas, kurios tave ir tavo šeimą pakars, nukirs galvas ar tiesiog sušaudys? Ir vėl visus palestiniečius prilygini Hamas. Tai gal tave prilyginti gražuliui ar uspaskiui? Realiai didelė problemos dalis yra spręstina per masių psichologiją ir su visomis su tuo susijusiomis problemomis. Ir visi sutapatinimai, kaip kad visi palestiniečiai yra Hamas, arba juoda ir balta yra tik ėjimas į kraštutinumus iki absurdo, bet tai tik atitolina realų sprendimą.
HardAxe 2023-11-09 13:08
o dabar kitas klausimas. izraelis savo teritoriją turi 80 metų? kodėl visas pasaulis staiga turi kištis ir juos ginti? Jie lyg ir patys gana gerai ginkluoti, į nato neįstoję?
donatasv 2023-11-09 13:23
Prisiveisė žydelių užsigrobė žemes ir px jiems arabai. Atėjo ruskelis užgrobė lietuvą ir px jiems lietuviai. Lietuvoje tie kurie iš miškų lindo ir daužė ruskelį partizanai, arabai čia jau teroristai. JT abi žemes patvirtino tiek ruskelio tiek žydelio. Ir tu sėdi ir ignoruoji patį faktą nei ruskelis turėjo teisės, nei JT išrašyti tokio popieriaus apsibrėžti teritorijas ir ištrempti žmones iš namų. Tvarkingai demokratijoje viskas turėjo būt vykdoma trišale sutartimi bendru sutarimu. Buvo bendras sutarimas? Buvo trišalė sutartis? Kiek aš suprantu tai ne. Žydelis sutiko, JT sutiko, o ko nori arabai visiem px.
Benediktas 2023-11-09 13:24
Tai koks yra realus sprendimas pagal tave?
immortallt 2023-11-09 13:51
Tu ir dar keletas čia Palestinos ir Izraelio konflitką spręsti įsivaizduojate kaip klausimą, kiek laiko mikrobanginėje pašildyti pusfabrikatį, kai realybėje bandai sukurti veikiantį termobranduolinį reaktorių. Tai nėra kažkas, ką gali išspręsti vienu ar dviem paprastais veiksmais. Na kaip, yra variantas. Įvykdai genocidą ir problemos nebėra. Bet man ir daugeliui toks variantas nėra priimtinas. Kaip ir palestiniečiams. Tada yra du variantai realistiškesni, sukurti Palestinos valstybę, su visais valdžios organais, demokratiniais rinkimais ir t.t., tik kad tai įvyktų reikia tarptautinės organizacijos įsikišimo, kuri sudėtų struktūras ir su militaristinės policijos pagalba įvestų tvarką ir sutvarkytų terorizmą viduje, nusikalstamą pasaulį ir atstatytų tvarką. Tam reikia ir iš Izraelio didelių nuolaidų, pripažinimo skriaudų palestiniečių atžvilgio ir kompensacijų grąžinant teritorijų dalį, finansais, suteikiant ekonomines lengvatas, pradedant naujus bendrus projektus. Antras variantas yra, pats Izraelis susitvarko, kad būtų demokratinė šalis, susitvarko, kad neliktų diskriminacijos ne tik teisiškai, bet ir praktiškai ir integruoja palaipsniui palestiniečių populiaciją. Iš Izraelio oficialių visų dokumentų, statutų ir t.t. visur turi dingti visi žydų religiniai ir kultūriniai dalykai, t.y. pereinama prie bendros žydų ir palestiniečių valstybės. Realiame pasaulyje manau tik eilinį kartą pažudys palestiniečių, sunaikins daug karinės technikos, išnaikins vadukus, ir nukels problemą dar keliems dešimtmečiams. Jei tame tarpe Izraelis nepataps diktatūra - bus pusė velnio išeitis likusiam pasauliui.
Benediktas 2023-11-09 14:19
Sutinku su variantu, kad pvz JT pagalba butu suformuota tarptautine kariuomene, kuri letai iskrapstytu Hamas, be bombardavimo ir be dideliu palesinieciu auku iskrapstytu hamas. Kodel JT nesiima tokios iniciatyvos? Greiciausiai del to, kad nebutu pasiektas susitarimas. Butu daug veto: Rusija, Kinija. Tada duot palestinieciams uzduoti, kad issirinktu valdzios organus, ir realiai apmokinti, kaip sukurti valstybe. Ir jie to ismoksta ir patys gaudo teroristus paskui. Nežinau, ant kiek tai realu. Bet jei jie ta padaro. Sekantis zingsnis atiduoti jiems zemes. Bet cia tik sekantis zingsnis - isitikinus, kad jie turi realia savivalda ir zydus isnaikinti nera ju tikslas. Toks variantas ir izrealiui tiktu. Bet mes matome kas yra JT siuo metu - impotentine organizacija. Šis pasiulymas tai nelabai. Tegul geriau žydai gyvena kaip nori ir tegul palestinieciai gyvena pagal savo religija. Nepavyks sujungti aliejaus su vandeniu.
immortallt 2023-11-09 14:47
Sekantis žingsnis, atiduoti žemes turi būti aptartas ir sutartas. Žydai pradėtų rėkti apie koncentracijos stovyklas, antisemitizmą (kai semitai yra ne tik žydai, bet ir arabai) ir t.t. ir nei duotų, nei pripažintų darytas skriaudas palestiniečių pusėn. Žydai aiškino, kad žemes grobė, kad jų nepultų, bet jei nori apsisaugoti, tai tas teritorijas darai no man's land, o ne atkraustai savo gyventojus. Nebūtina, kad tai būtų JT, galima sukurti naują darinį tik tam. Valdžios pagrindus turi, bet jie bejėgiai. Įgalintą struktūrą sukurti turi tarptautinė organizacija, ir apmokyti "on the field". O šiaip, Hamas grėsmė 1200 žydų vs kiek jau palestiniečių žuvo? 10k?
Benediktas 2023-11-09 14:54
O kas ta nauja darini sukurs? Izraelis vienas negali ilgai tokios operacijos vykdyti, nes aplinkui yra Iranas, Libanas, Kataras. Nebent JAV+Izraleis, gal dar kazkas is Eurpopos prisidetu. Nezinau, an kiek tai imonoma buvo susitart. Ir cia dar reikia vertinti trumpo arba ilgo valymo pasekmes regione. As neteisinu Izraelio del palestinieciu auku. Taip, gal butu galima tikrai apsieiti su žymiai mažiau aukų. Izrealiui jau seniau reikejo atlikti sita valyma. Jie tikejosi, kad pavyks raketas numusineti ir uzsidare savo dezuteje. Patys irgi marinavo. O galejo seniau iskelti klausimą del tarptautinio Hamas ivalymo is Palestinos. Bet tas valymas turetu irgi buti idomus - kaip tu atpazinsi kuris yra Hamas? Jie gi civilaiis drabuziais rengiasi. Butu nebent galim tuos tunelius sunaikinti. Bet kaip juos sunaikinti, kai virs ju ya namai, namu nesugriaunant. Dabar kai yra greitas puolimas - jie reliai kariauja su hamas, ir juos naikina. Sako, kad Hamas neleidzia zmonems palikti namu. Todel tiek daug auku. Yra daug šalių, kurios nėra suinteresuotos, kad Hamas butu isvalyti. Tos salys, kuros labiaiusiai 'palaiko' palestiniecius - finansuoja HAmas. Neblogas paradoksas.
Dannas3 2023-11-09 15:50
Jie patys tikrai neisivalys. Hamas nevaldo juk ju demokratiniais principais, kad patys zmones sukiltu ir juos nuverstu. Su teroristais bus susitvarkyta ir as manau, kad siuo atveju izraelis neatsitrauks. Civiliu aukos nesvarbu, ko gero jiems dabar nlb rupi ir ikaitu gyvybes.
immortallt 2023-11-09 16:02
Benediktas, tą valymą reguliariai kas keliolika metų daro. Ir toliau darys, jei nekeis iš esmės strategijos. Ar aš kažkur sakiau, kad problema lengvai sprendžiama ir kad Izraelis pats gali išspręsti? Tiek kad problema nėra nauja. Dannas3, tai būtent, kad nerūpi nei civilių, nei įkaitų gyvybės. Tik tai problemos nepadeda spręsti.
vanduo4 2023-11-12 01:22
- Jiems tereikėjo pasinaudoti galimybe susitarti su žydais. - Šiaip ar taip Palestiniečiai buvo okupuoti, Osmanų, vėliau Britų, o Žydai išpirko tas žemes ir suteikė šansą Palestiniečiams, bet jie buvo tokie nebrandūs, kad atsisakė ir pradėjo karą, ko pasekoje prarado pusę savo teritorijų ir dėl galvų kapojimo, praranda vis daugiau. - Jiems gresia išnykimas dėl nenoro tartis. Jie yra klajokliai, laisvi žmonės lygiai kaip antivakseriai. Niekas jiems neturi teisės nurodinėti kaip gyventi, vienintelis būdas su jais susikalbėti - proporcinga jėga; - Žydai supranta, kad konflikats yra amžinas, todėl iš lėto mažina jo šaltinius, lygiai kaip globaliam PAsaulyje - Ukraina, Rusija, Izraelis, Turkija, Kinija, Š.Korėja, Tibetas - žingsnis po žingsnio. - Gyvenimas juda į priekį, nesvarbu tu tai matai ar ne.
vanduo4 2023-11-13 16:58
vanduo4 2023-11-13 17:11
, o tada ją apgyvendino, kam laikyti tuščią vietą? - Ar supranti? Ta žemė yra niekieno, kurioje gyveno visokie klajokliai teroristai. Pvz.: Vokiečiai ilgą laiką iš Prūsijos puldinėjo Lietuvą per Nemuną giliai į Lietuvą siųsdami laivus su kariais ir plėšdami vietos gyventojus. Tuomet, lygtais Vytautas, surinko armiją ir išvijo vokiečius iki pat jūros, kad šie negalėtų patekti į Nemuną. Ten įkūrė Klaipėdos kraštą ir jį apgyvendino savais žmonėmis ir filiciliai pripažino Lietuvos valstybės žemėmis. Gal pasakysi jog Klaipėda ne Lietuvos žemė, nes ten kažkadais gyveno vokiečiai? - Prūsija irgi nebuvo vokiečių žemė. Jiems buvo sunku skintis kelią pro lenkus iki jūros, tai nusprendė apeiti lenkus iš jūros, įkuriant Prūsiją, o iš ten pulti silpnesnius kaimynus - lietuvius. Dabar prūsijos nėra, yra Lenkija ir Kaliningradas, kuris išnuomotas rusams tik 50-čiai metų - sutartis senai pasibaigė. Kieno dabar ta žemė? - Lygiai taip Žydai - išvijo palestiniečių klajoklius ir perėmė žemių kontrolę įtraukiant į Izraelio sudėtį. Kurios dalies nesupranti?
Hmz 2023-11-14 08:06
Nei išnuomotas, nei 50 metų. Neskaityk visokių sūdsaičių ir būsi protingas.