Žmogus, numetęs bombą ant Hirosimos: niekada neatsiprašysiu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gymka 2010-08-07 15:21
"su pralaimėjusiais reikia elgtis žmoniškai, todėl kiekvienas, teisdamas vokiečius, turi atskirti kaltę ir pareigą." (T. Keneally - Šindlerio sąrašas) juk tai igulai buvo isakyta numest bomba, kareiviui net negali kilt mintis abejot isakymu, tai kokia cia gali but jo atsakomybe arba kodel jis turetu atsiprasyt?
Jin 2010-08-07 15:40
Kazkur skaiciau, kad jie uz ti gavo medalius ir ju neprieme ir sake, kad tie medaliai yra krauju aplieti ir jie mneturetu buti laikomi didvyriais ar kazkas pan.
ligonis 2010-08-07 15:47
cia nera kazkas kuo labai galima butu didziuotis(is pirmo zvilgsnio), bet kaip minejo, auku skaicius butu buves didesnis, jei karas butu tesesis. gerai, kad numete ta bomba, juk ne jie augino japonus kurie kovotu net ir pralaimeje. o del atsiprasymu - jie tiesiog eiliniai kareiviai. jiem dave isakyma ir viskas. juk nepradedat plot ir sukaut virtuvei kai mikrobange baigia sildyti jusu maista?
immortallt 2010-08-07 15:47
Kad japonai ir taip ruose kapituliacijos sutarti... Savaitele kita ir butu pasidave. Tiesiog amerikonai norejo isbandyti ant tikro miesto su tikrais zmonemis, kaip viskas veiks... Aisku kariai tai pasirinkimo neturejo - kitaip karo tribunolas.
rokazaz 2010-08-07 16:02
Bet vistiek baisus dalykas.
geduxk 2010-08-07 16:03
o is kur tiema amerikonam zinot kad jie ja ruose tai po 1 bombus butu tada si kart paskelbe kapitulecija
macchiato 2010-08-07 16:06
Viso klaidos "Turėjome tai padaryti" pastraipose. Pirmas pasaulyje branduolinės bombos sprogimas nusinešė 200 tūkst. žmonių gyvybę. Kad išgelbėtume ne tik amerikiečių, bet ir japonų gyvybes", – toliau dėstė vyras. Senelis turi smarvės . Užjaučiu jį, kad nebegali žaisti golfo. Tačiau tegul džiaugiasi, kadangi ne kiekvienas gali pasigirti tokiu amžiumi. Linkiu jam sėkmingai atšvęsti devyniasdešimties jubiliejų.
Linksmas 2010-08-07 16:08
"Komanda: iš "Enolos Gay" įgulos" ......... nu sakykit ka norit bet igulos pavadiniams tai topinis
T 2010-08-07 16:42
Kaip baisu. Žinoma jie baigė karą ir išgelbėjo gal net milijonus gyvybių. TSRS propagandai nieko kito neliko, kaip tik likusius 45 metus, jei ne daugiau skelbti, kad tai TSRS privertė Japoniją kapituliuoti, o JAV tik išbandė atomines bombas. Paskui TSRS nieko netrukdomi net savaitę žygiavo per Mandžiuriją, kol ją visą užgrobė ir "padovanojo" Kinijai socializmą.
MindaugasV85 2010-08-07 17:09
Na kiek pamenu iš filmo Pearl Harbor, tai buvo kiek kitaip. Jie tik tarėsi su amerikonais dėl taikos, bet slapta paskui užpuolė šį uostą. Tai ar buvo galima dar jais pasitikėti?
gRysed 2010-08-07 17:10
Nu ne eiliniai eiliniui net neduotu prisiartint prie to lektuvo speju nebuvo zemesnio, kaip leitenantas. Nors prie tokios misijos, gal net ir tokio neprileistu
titas 2010-08-07 17:12
man tai kyla klausimas ar butina buvo mesti ant miesto ??? ce gi beprotiska!,galejo isirinkt kokia salele pylna kareiviu ir parodyt savo jega!, kaip vienas protingas zmogus yra pasakes teisia tik laimetojai , kaip subtiliai pries visa pasauly nuteise vokieciu vadus kur puse tik vykde aukstesnes valdzios nurodymus ir dejo parasus ant to kas jiems buvo pakista neskaitydami ir net nezinodami apie zydu zudynes , taip ir jav nei vienas nebuvo net klausiamas kodel ne karinis taikinys...
SG 2010-08-07 17:16
Taip, ruošė. Ir svarbu tai, jog svarbiausias dalykas, kurio japonai reikalavo, buvo tas, kad paliktų jiems imperatorių Hirohito. Amerikiečiai su tuo nesutiko. Beje, po atominių bombų numetimo sutiko.
SarasLT 2010-08-07 18:02
Bet koks tu protingas. Genijus tiesiog! Surast mažą, atokią salelę, kurioj būtų susirinkę visi japonų armijos vadai bei nebūtų nei vieno civilio? Bent žinai, kad Hirosima ir Nagasakis buvo kariniai miestai, kuriuose knibždėjo kareivių? O visiems aršiems japonų gynėjams siūlyčiau paskaityti: http://en.wikipedia.org/wiki/Nanking_Massacre
Pointman 2010-08-07 18:03
"Kai kurie mokslininkai prognozavo, kad sprogimas atmosferoje gali sukelti grandininę reakciją, kuri galėtų sunaikinti visą pasaulį." Ir jie vis tiek tai padare.
qzar 2010-08-07 18:04
Karas be civiliu auku ne karas isiminkit ta .1 civili nuzudo kare blogai nuzudo simtus tukstanciu vel blogai .Karas yra karas ziaurus ir nieko nepakeisi.
SG 2010-08-07 18:11
Kai kurie mokslininkai prognozavo, kad LHC pražudys visatą ir jie vis tiek tai padarė. Kai pirmą kartą važiavo garvežys, kai kurie prognozavo, jog berods pasiekus 30 km/h ar tai 40 km/h greitį, žmogaus kūnas neatlaikys ir visi keleiviai žus, bet vis tiek važiavo.
Astral 2010-08-07 18:32
Man asmeniskai tai keistai atrodo tas pasiaiskinimas, kad vykdziau isakymus. Mafijos smogikai irgi vykdo isakymus, bet pastarieji kazkodel teisiami. Bet va jei generolas isako susprogdinti civiliu pilna miesta, tai jau kazkodel tampa didvyriskumu Beje, naciu kariai zydu civilius irgi zude gave valdzios isakyma, tai kodel situos tada persekioja ir teisia? Keistos morales grimasos
lightfire 2010-08-07 18:39
^^^ Skirtumas tas, kad įsakoma atakuoti karinį objektą, kuriame, žinoma yra ir civilių, tačiau ne civilių žudymas yra tikslas (kas būtų genocidas), o priešo pramonės sunaikinimas, moralės palaužimas (kas galiausiai ir įvyko). Nusikaltėlių atveju tikslas yra pats žudymas. Betikslis, įvykdytas nelegalios, nusikalstamos organizacijos vardu/paliepimu. Žinoma, vafliams ir JAV ir kitos Vakarų valstybės ( tik dažniausiai - ne SSRS ar nacių) yra nusikalstamos, tad ir tapatina viską kartu. Taip ir atsiranda skiedalai, kad japonai jau ruošė kapituliacijos aktą (nors buvo priešingai - jie ruošėsi fanatiškai gynybai, kokią sąjungininkai galėjo sutikti Japonijos okupuotose arba jai prikslausančios salose. Vienintelei SSRS buvo nusispjaut į nuostolius, tad ji yrėsi link tikslo - okupuoti kuo daugiau Japonijos. Jei ne atominės bombos, ir šiandien matyt būtų "Šiaurės Japonija" Hokaido saloje su komunistiniu ligotu režimu kaip Š.Korėjoje
faktas 2010-08-07 18:50
Lėktuvas į Enola Gay buvo pervadintas likus porai dienų iki skrydžio. Naujas lakūnas lėktuvą pervadino savo motinos vardu ir pavarde. Beje, lėktuvai iš viso buvo trys. Enola Gay skraidino bombą. Japonija kapituliacijos neplanavo, o laukė pagalbos atsakymo iš SSRS, kuri vos tik numetus bombą, pati Japonijai paskalbė karą. Japonijoje tuo metu buvo labai didelis badas ir visi (tiek JAV, tiek japonai) žinojo, kad Japonija tikrai negalės kariauti ilgiau nei mėnesį. Apie tai liudija dokumentai ir šimtai interviu su tuo metu gyvenusiais japonais. Labiausiai tikėtina, kad jei JAV būtų mėnesį tiesiog palaukusi, Japonija būtų pasidavusi.