Planuojamas galimas Pietų ir Šiaurės Korėjų susijungimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

femto 2010-08-16 15:43
Be sansu , kad jos galetu susijungti,siaip jos dar oficialiai kariauja, yra sutartis tik del paliaubu.
Mauras 2010-08-16 16:13
Tureti vizija vis geriau negu nieko,vokietijos tai susijunge.
Pointman 2010-08-16 16:14
Tai bus įmanoma tik tada, kai šiaurė atsikratys savo komunistinio rėžimo. Nes jis nenorės dalintis savo valdžia ir privilegijomis su niekuo. O iki tol ji tik tems laika ir pinigus iš Pietų.
DGS 2010-08-16 16:16
Susijungti galetu, nebent kai tas ju vadas numirs ir jeigu kitas vadas bus protingesnis. O dabar susijungti korejos abi galetu tik tada kai kiaules skraidyti prades
DGS 2010-08-16 16:17
Vokietijos situacija buvo kitokia: jos gi niekad tarpusavyje nekariavo ir jas atskyre per prievarta, o ne laisva valia.
Mauras 2010-08-16 16:39
Abejoju ar koreja ne per prievarta pasidalijo.Netikiu kad ten kas lauke komunistu.Visa tai shaltojo karo kaina.
Strong_Bad 2010-08-16 16:59
Ne vienas vadas tera kaltas. Ten visa galybe aukstus postus uzimanciu tokio mastymo zmoniu ir jei netycia tas vadas numirtu ir i vieta ilystu kitokio mastymo zmogus, kas tikrai butu be sansu, kad kazkas ne is "savu" iskart i vadus butu paauskstintas ir nebeliktu "darom ka norim" santvarkos. Tai manot toks ilgai temptu? Cia taspats, kaip paskirt zuiki vadovaut vilku buriui - baigtis aiski. Ne, kol visas aparatas nebus pakeistas nauju nesugedusiu, tol ir liks viskas po senovei - demokratija neveiks. Kad ir kokias pavienes dalis i ta aparata kistum, jos nebus suderinamos ir tuoj bus sugadintos ar sumaltos pagrindinio aparato, kad netrukdytu esamam judejimui. Tik va, man labai domu pasidare, is kur Siaures Koreja tiek pinigu turi tokia armija islaikyt? Lietuva kelis tukstancis kareivelu ir tai vargiai islaiko, o ten... Oi tie fanatikai: "uz alacha", "uz demokratija", "uz krikscionybe", "za matushku rasiju", "for freedom" ir panasiai. Kokiu dar kvailu priezasciu zmones prisigalvos, kad galetu pateisint kara ir zudynes Is kitos puses, siaures korejai pastoviai daro spaudima, visokias sankcijas, ultimatumus ir panasiai. Ir faktas, kad ji nepasiduoda kzkieno spaudimui ir laikosi savo pozicijos lyg sakydama "i'm nobody's bitch", pripazinkim turi kazkiek savo zavesio ir kelia pagarba, nors metodai tam parodyt ir nera visiskai teisingi.
Jobke 2010-08-16 17:05
Noreciau, kad jos susijungtu ir zinoma virsu paimtu Pietu Koreja, o ne Siaure. Ar imanoma greitu metu prisijungti? Manau taip, jeigu prasidetu atvirasis karas ir tuomet tas karas tikrai kainuos trilijona.
Monteiro 2010-08-16 17:50
Šiaurės korėja ims viršų. Čia net nėra jokios abejonės.
mntx 2010-08-16 18:09
Jei čia su ironija parašei - nekreipk dėmesio, jei ne - prašau pagrįst.
TomasS 2010-08-16 19:08
Komunizmo mechanizme (tame, kuris buvo ar yra bandomas įgyvendinti TSRS, Kuboje, Kinijoje ir pan.) yra neįveikiamas vienas loginis/moralinis trūkumas - motyvacija. Tą trūkumą TSRS buvo pastebėjęs dar Trockis. Dėl šio trūkumo nei viena tiesiogiai (TSRS) ar pridengtai (Rusija, Kinija) komunizmo principais veikianti valstybė per daug iškilti negalės net teoriškai.
SaliamonXP 2010-08-16 19:23
Idomu koks atsakymas bus i sita pasiulyma Seip idomu del tu salygu, manau turetu buti numatyta koks likimas vienos ir kitos valdzios butu... Jokia valdzia nesijungtu (nebent jau labai altruistine, del zmoniu geroves, kas s.korejos atveju kelia sypsena), jei sutartyje butu numatytas jos panaikinimas.
nazijew 2010-08-16 19:54
Taikus siu valstybiu "susijungimas" visiska utopija, ymanoma nebent jega nuvertus esama siaures rezima.
Azys 2010-08-16 20:29
neperseniausiai obama liepe savo armijai ruoštis karui su š.koreja. Dabar p.korėjos lyderio svaičiojimai. Manau artimiausiu metu ten tikrai kažkas nutiks.
Monteiro 2010-08-16 20:36
Na tos amerikieciu pratybos prie s.korejos krantu yra grynu gryniausias blefas. Niekas su ja karo neprades. tai butu amerikos pabaigos pradzia
Jobke 2010-08-16 20:41
Obama tik sneketi nesamones moka, daugiau nieko jis nesugeba. O jeigu kiltu karas - reikia tik melstis jog neuztaikys atomines bombos ir mums S. Koreja. Kitu atveju galbut Obama tycia organizuoja branduolini nusiginklavima, kad sumazintu ir S. Koreja atominiu bombu(visu tikrai jie neutralizuos) ir tuomet S. Korejai bus BUM BUM! Is kitos puses, gal Obama yra genijus?
Vytax 2010-08-16 21:36
Mano manymu yra du galimi Šiaurės Korėjos ateities variantai: 1. Š. Korėja užpuls Pietų Korėją: Tada Pietų Korėjos ir JAV pajėgos atsakys tuo pačiu ir stengsis kuo greičiau nuversti komunistinį rėžimą. 2. Š. Korėja kapituliuos: Dėl ekonominio embargo šalies ekonomika žlugs. T.y. miestų gyventojai negaus pakankamai maisto, transportui truks degalų, ligoninėse - būtiniausių medikamentų. Tada arba patys žmonės nuvers valdžią, arba pati valdžia išsibėgios. Abu atvejai tikriausiai baigtųsi šalių susijungimu.
Iko 2010-08-16 22:55
Kaskas sake kaip gali siaures koreja islaikyt tokia kariuomene jei lietuva keliu tukstanciu neislaiko, keistas klausimas, juk tai militaristine valstybe, jei islaikyt nereikia jos, kariu skaicius beveik prilygsta gyventoju skaiciui. Siaures korejos situacija ir taip yra prasta, badas, elektra tik sostineje. Bet atvirai pasakius atmesciau, bet kokia karo tikimybe, kodel? Uz siaures korejos stovi Kinija kuri niekaip neleis tokio dalyko, net tos pacios pratybos buvo perkeltos i kita vieta nes kinijai nepatiko, vieta kurioje buvo planuojama vykdyti, o uz P. korejos stovi JAV, taigi siu dvieju valstybiu kova reikstu netiesiogiine kova tarp kinijos ir jav, ko abi valstybes nenori, nes abiem iskiltu gresme prarasti itaka regione, karo nebus ir del to, kad yra gresme susidurti su branduoliniais ginklais, o s koreja nepuls nes ji galima sakyti kinijos marionete ir pati nesugebetu islaikyti karo, nes neturi tiek pinigu. Manau ir bankrotas s korejai negresia nes kinija neleis, kad taip atsitiktu, taigi, jei taikiu budu nepavyks susijungti, tada isvis nepavyks.
MiSiPe 2010-08-16 23:20
Visiškai sutikčiau. Manau realesnis pirmasis variantas, nes pas juos ekonomika ir taip žlugus, o pati liaudis tai jau per daug brainwash'inta manyčiau. Revoliucijai viduje, manau, neužteks "gazo". Nors ir Phenjanas kartais bando pas save ką nors kapitalistiško, nes valgyt tai kariams reikia, bet jie taip atvirai nekapituliuos. O gal aš žiniasklaidos auka ir patikiėjau tuo, kas apie juos sakoma? Gal jie jau galvoja apie "kapituliaciją"?
sz520qm 2010-08-16 23:35
Heh.... Perskaičiau... Tai toks vaizdas, lyg šeimininkas, bandytų gražiais žodžiais nuraminti savo pasiutlige sergantį ir šeimininką puolantį šunį... Šeimininkas dar bando, bet kai užp*s, išsitrauks pistoletą ir paleis kulką tiesiai šuniui į galvą. Bus gaila šuns, bet viena didele problema mažiau....