Neįtikėtini įvykiai. „Rusič“ vadas pabėgo į Suomiją  ()

„Rusič“ lyderis prašo prieglobsčio Suomijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ultradešiniųjų grupuotei „Rusič“ vadovavęs Janas Petrovskis persigalvojo dėl grįžimo į Rusijos Federaciją. Suomijoje, kur buvo sulaikytas nuo rugpjūčio mėn., jis paprašė prieglobsčio.

Lapkričio 7 dieną, „Rusič“ kanale, apie tai buvo paskelbtas įrašas.

Grupė paskelbė nelabai įtikinamą versiją, kad Petrovskis nusprendė atsisakyti minties grįžti į Rusijos Federaciją, tariamai tam, kad nebūtų perduotas Ukrainai.

„Slavianas paprašė prieglobsčio Suomijoje ne dėl to, kad nenori grįžti į Rusiją, o dėl neišvengiamos mirties po ekstradicijos Ukrainai... Slavianas šiuo metu vis dar yra kalėjime, daugiausiai vienutėje, suteikiant minimalius pasivaikščiojimais, be ryšio priemonių“, – rašo „Rusič“ atstovai.

Jie paskelbė surinkę beveik 1 milijoną rublių už „teisinę paramą“ buvusiam grupės lyderiui.

Petrovskis išvyko į Europos Sąjungos teritoriją 2023 metų vasarą, pasivadinęs netikru vardu V.I.Torden. Jį sulaikė Suomijos policija. Kyjivas jau paprašė kovotojo ekstradicijos.

 

„Rusič“ yra viena niekšiškiausių Rusijos Federacijos okupacinės armijos grupuočių. Ji atvirai išpažįsta nacistines idėjas ir nuolat skelbia filmuotą medžiagą apie karo nusikaltimus, kuriuos vykdo Ukrainoje.

Grupė kovoja su Ukraina nuo 2014 m. Anksčiau jai vadovavo Aleksejus Milčakovas, kuris viename interviu gyrėsi esąs nacis. Tačiau 2022 metais šis veikėjas buvo sužeistas Charkivo srityje, po kurio apsigalvojo dėl dalyvavimo kare. Jį pakeitė Petrovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(6)
(59)

Komentarai ()