Dirbtinė mėsa: ateities maistas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

situ 2010-08-18 08:17
Nesuprantu kame problema auginti dirbtinę mėsą. Juk visi jau seniausiai valgo dešras iš sojos ir krakmolo ir galvoja, kad ten mėsa. Tik minusas tame, kad tokia mėsa būtų pagerinta krūva visokių konservantų ir skonio stipriklių. Greito maisto restoranams tai labai patiktų
BishopaZ 2010-08-18 09:28
Žinai mažai dėlto nesupranti... GMO sojai alergiškų žmonių (daugiausiai vaikų) skaičius kasmet sparčiai auga, kaip kai kurie teigia eksponentine progresija. Tas pats su alergijoms visokiems E250, E251, E252 ir t.t. Tu manai su ta sintetine mėsa bus kitaip ? Žinoma, kad ne. Žinoma mokslas pažengęs sugeba susintetinti "mėsą", tik kažkodėl visada susintetintas maisto pakaitalas neprilygsta natūraliai užaugintam... Pvz olandiški pomidorai - išvaizda gera, skonis yra, mineralinių medžiagų kaip ir yra kiek reikia, bet VITAMINŲ NERSTA...
Anonymous 2010-08-18 11:19
Gal galetum pateikti saltini apie olandiskus pomidorus, nes vitaminu yra bet kaip augintam augale, nes be "vitaminu" augalai neuzaugtu. Jiems nevitaminai, nes jie sugeba juos susisintetinti, priesingai negu zmogus. Alergijas sugelia ne kazkokios modifikuotos sojos, o neadekvatus sutrikusios imunines sistemos atsakas i sojos sudedamasias dalis. E250, E251, E252 yra glutamato druskos. Glutamatas yra aminorugstis reikalinga, kaip ir kitos 20 aminorugsciu. Zmogus alergiskas E250, E251, E252 butu alergiskas bet kokiam maistui.
BishopaZ 2010-08-18 11:38
Kas dėl pomidorų, buvo straipsnis prieš 2 metus ir tai buvo aiškinama dirvos nualinimu, nepasant to kad dirva buvo trešiama. Iš oro vitaminų nepagaminsi, o visų reikalingų min. medžiagų, tam kad užaugtų pilnaverčiai vaisiai, daržovės, mokslas dar nesurado. Suradęs ko gero gaus nobelio premiją... Matau teorijos prisiskaitęs, bet deja teorija ir praktika yra du skirtingi dalykai.... Kaip paaiškinsi skirtingą susintetinto ir natūralaus glutamato poveikį smegenims? (berods kažkuriam iliustruotam moksle rašė - susintetinto poveikis smegenims baigiasi po 1-2 valandų, tuo tarpu natūralaus tik po 4 val. Nors teoriškai tos medžiagos tokios pačios....) Kaip paaiškinsi alergiją susintetintam glutamatui, o natūraliam ne a?
neworld 2010-08-18 14:47
Jeigu nenorime priverstinės sterilizacijos ar karo, o valgyti kaip norime visi, tai GMO ir visi kiti dalykai yra neišvengiami, nepaisant ar tai kelia alergiją, ar negauname vitaminų.
Azuolas 2010-08-18 16:13
Paprasta: mažiau tikėk bobučių pasakom, mažiau skaityk "panelės" ar "delfio" ir greit "nepaaiškinama alergija susintetintam gliutomatui" išnyks
neworld 2010-08-18 17:19
Tikra tiesa
technologas 2010-08-18 21:30
Pala pala, o Azija? Kinija >1bln, Indija >1bln liaudies, kievienoje jų daugiau nei Afrikoje, o dar Pakistanas >150mln, Indonezija taip pat. Tik niekas neturi recepto kaip sumažinti.
Anonymous 2010-08-19 13:24
qzar 2010-08-19 19:55
Taip musu per dauk bus laikas ir pati zeme apsivalys arba bus kazkokia nauja masine liga kuri iszudys dauk zmoniu galima dauk prigalvoti arba palaukim ir pamatysim .
Vytax 2010-08-19 20:34
Matyt mažai žinote. Pirma. Visi tie Olandiški, Ispaniški, net ir kai kurių Lietuvos šiltnamių pomidorai yra auginami stiklo vatoje tiesiai ant betono, stiklo vatą laistant atitinkamomis mineralinėmis medžiagomis. Antra. Beveik visi prekyboje esantys pomidorai yra „žali“. T.y. jie nuskinti dar neprinokę, ir po to tamsoje paveikti etileno dujomis. Ko pasekoje jie visi tampa ryškiai raudoni ir vienspalviai. Tad pomidoruose iš prekybos centų apie vitaminus tik galite pasvajoti.
sz520qm 2010-08-19 21:21
Tavo argumentai išvadai mažų mažiausiai nepilni, jei ne ne į temą.