Apokaliptiniai vaizdai iš Rusijos. Galinga jėga nušlavė miestus, skelbiama apie žuvusius (Video)  ()

Žinoma apie tris žuvusius. Sinoptikai žada, kad uraganas nurims tik rytoj.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje lapkričio 19 d. per uraganą žuvo trys žmonės, o kelios dešimtys buvo sužeisti. Uraganinis vėjas siautėja Kemerovo srityje, Altajaus krašte ir kituose Sibiro regionuose. Nukentėjo ir Kazachstanas. Apie tai praneša Rusijos žiniasklaida.

Du žmonės žuvo Novokuznecke, Kemerovo srityje, pakeliui į laidotuves. Medis užvirto ant automobilio, kuriame buvo keturi žmonės.

O Altajaus krašte žuvo moteris, kuri, kaip pranešama, bandė sulaikyti stipraus vėjo nuneštą namo stogą.

Nukritus medžiams, iškaboms ir stogams nukentėjo kelios dešimtys Rusijos Federacijos gyventojų.

Liudininkai praneša, kad labiausiai nukentėjo Altajaus krašto, Kemerovo, Omsko ir Novosibirsko regionų miestai. Be elektros liko dešimtys gyvenviečių. Novokuznecke per ledo ritulio rungtynes ​​užgeso šviesos. Dėl uragano buvo uždaryti keliai, ant kurių užvirto medžiai.

 

„Vėjas nuneša namų stogus, stulpus, medžius ir automobilius. Bijske uraganas nuvertė bažnyčios kupolą, o Novokuznecke ant moters užkrito reklaminis stendas prie prekybos centro. Dėl uragano ant kelio Sorokynė-Bijskas nuvirto medžiai, o dabar ekstremalių situacijų ministerijos gelbėtojai bando nuvalyti kelią. Kai kuriuose namuose nėra elektros. Tuo pačiu valdžia praneša, kad oro sąlygos neturėtų gerėti“, – praneša liudininkai.

 

Sinoptikų teigimu, vėjo greitis gali siekti 33-35 m/s. Tokie orai išliks iki dienos pabaigos. O Altajaus krašto gubernatorius teigė, kad be audros regiono gyventojų laukia ir šerkšnas, ir ledas.

Nukentėjo ir gyventojai Kazachstane: Pavlodaro srityje be elektros liko 40 kaimų gyventojai, Karagandoje buvo išversti medžiai ir apgadinti gyvenamųjų namų stogai, Astanoje vėjas apvertė keletą automobilių.

Ekibastuzo šiluminė elektrinė dėl uragano liko be įtampos: katilų darbas atkuriamas etapais, šiandien pranešė Kazachstano energetikos ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: