„600 dienų kalėjime.“ Kolumbija pradeda karą su „Rusijos įtaka“. Rusams geriau nesimaišyti po akimis (Video)  ()

Rusas Kolumbijoje beveik 600 dienų laikomas kalėjime dėl kibernetinės atakos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusas Sergejus Kolumbijoje kalėjo apie 600 dienų, rašo kanalas „Baza“. Kanalo žiniomis, vyro artimieji mano, jog jis laikomas už grotų neteisėtai, kad vėliau į ką nors būtų iškeistas.

Pasak „Baza“, Sergejus 2017 metais išvyko į Bogotą dirbti vertėju, o po kurio laiko pradėjo užsidirbti iš lažybų. Tačiau 2022 m., vykstant protestams dėl prezidento rinkimų, valstybės vadovas Ivánas Duque'as Márquezas pradėjo kovą su „Rusijos įtaka“. Tada Sergejus netikėtai pamatė nuotraukas iš savo puslapių socialiniuose tinkluose televizijos žinių laidoje, kurioje jis buvo vadinamas šnipu.

Rusas buvo suimtas dėl kaltinimų šnipinėjimu ir protestuotojų finansavimu. Teisėsaugininkai įrodymų nerado, tačiau atsisakė paleisti rusą, kuriam jau buvo pateikti kaltinimai kibernetinėmis atakomis ir ekonominiais nusikaltimais. Kolumbijos tyrėjų teigimu, Sergejus negalėjo dalyvauti sporto lažybose dėl Pietų Amerikos šalies pilietybės neturėjimo, taip pat naudotis VPN, nors valstybėje tai nėra draudžiama.

 

Kaip rašo „Baza“, Sergejaus motina ir advokatė mano, kad jis yra laikomas už grotų Kolumbijoje, tikintis „mainų fondo“. Anot artimųjų, rusas kalėjime yra kankinamas ir skriaudžiamas, o prieš svarbius susitikimus laikomas griežtomis, antisanitarinėmis sąlygomis. Kaip praneša kanalas, Sergejaus motina nesitiki pagalbos iš Rusijos valdžios, o Užsienio reikalų ministerija, anot jos, ignoruoja šį atvejį.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: