[ŽT] „Džiaugiuosi galėdamas pranešti“ – Kuleba skelbia apie tribunolą Putinui  ()

Tarptautinio tribunolo Vladimirui Putinui ir Kremliaus elitui sukūrimą jau remia 30 pasaulio šalių, tarp jų ir visas Didysis septynetas, kovo 6 d. TV eteryje sakė užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad specialųjį tribunolą Rusijai jau remia 30 šalių. Šiandien prie šios grupės prisijungė Graikija. Savaitgalį buvo 29 šalys“, – sakė ministras.

Dalyvavimas šioje grupėje reiškia, jog šalis sutinka su būtinybe sukurti atskirą specialųjį tribunolą, kuris teis Rusijos vadovybę dėl agresijos prieš Ukrainą fakto.

„Specialusis tribunolas daugiausia dėmesio skirs karo nusikaltėliams. O tai yra V. Putinas ir jo artimiausia aplinka: S. Šoigu, S. Lavrovas ir visa nusikalstama gauja“, – sakė jis.

Ministras tikisi, jog artimiausiame susitikime valstybių atstovai turėtų sutarti ir V. Putino imuniteto klausimu.

„Tarptautinėje teisėje yra trejetas vadovų, kuris naudojasi visišku imunitetu nuo bet kokio persekiojimo. Tai prezidentas, ministras pirmininkas ir užsienio reikalų ministras. Mūsų tikslas yra išspręsti šį klausimą, bet tai yra neurochirurginė operacija“, - sakė D. Kuleba.

 

Sausio 19 dieną Europos Parlamentas balsavo už V. Putino ir A. Lukašenkos teismą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: