Nr.1. Mitybos specialistai skelbia daržovę, kuri mažina cukraus kiekį kraujyje ir gerina imunitetą  ()

Šioje žalioje daržovėje yra daug naudingų medžiagų, tokių kaip vitaminai, mineralai, antioksidantai ir skaidulos, kurios padeda normalizuoti medžiagų apykaitą ir reguliuoti gliukozę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmoji daržovė, mažinanti cukraus kiekį kraujyje, dietologų teigimu, yra brokoliai. 

Mažai angliavandenių ir virškinimą lėtinančių skaidulų derinys turi minimalų poveikį cukraus kiekiui kraujyje, rašo „Eatingwell“.

Tyrimai rodo, kad brokoliai gali padėti sumažinti cukraus kiekį kraujyje, kai jie vartojami reguliariai ir ilgą laiką. Brokoliai taip pat padeda sumažinti riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, gerina virškinimą ir imunitetą. Kitos naudingos brokolių savybės:

Daug vitaminų ir mineralų.

Brokoliuose yra daug vitaminų ir mineralų, tokių kaip vitaminas C, vitaminas K, vitaminas A, folio rūgštis, kalis ir magnis.

Antioksidantai. 

Brokoliai yra gausūs antioksidantų, tokių kaip kvercetinas, liuteinas, beta karotinas ir kt., šaltinis. Antioksidantai padeda apsaugoti ląsteles nuo laisvųjų radikalų žalos.

Skaidulos.

Didelis maistinių skaidulų kiekis brokoliuose padeda pagerinti virškinimą ir padeda palaikyti žarnyno sveikatą.

Baltymų kiekis.

Brokoliuose yra tam tikras baltymų kiekis, todėl jie yra puikus pasirinkimas vegetarams ir veganams.

Palaiko kaulų stiprumą.

 

Brokoliuose esantis vitaminas K, kalcis ir fosforas atlieka svarbų vaidmenį palaikant kaulų sveikatą.

Sumažėjusi vėžio rizika.

Kai kurie tyrimai rodo, kad reguliarus brokolių vartojimas gali būti susijęs su mažesne rizika susirgti tam tikrų rūšių vėžiu dėl jų antikancerogeninių savybių.

Imuniteto palaikymas.

Vitaminas C ir kitos brokoliuose esančios maistinės medžiagos padeda palaikyti imuninę sistemą ir apsaugoti organizmą.

Brokolius galima valgyti žalius, virti ar kepti, dėti į salotas, sriubas ar garnyrus. Mitybos specialistai rekomenduoja valgyti brokolius bent du kartus per savaitę, kad gautumėte pakankamai naudos sveikatai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(2)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: