Vaistai nuo depresijos tinka ir priklausomybei nuo žaidimų gydyti?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2010-08-26 11:45
Juokina tokie tyrimai. Nuo tų vaistų turbūt išvis nieko nebesinori. Padaro tave apatišku viskam. T.y. visiškai atbukina.
Metanabol 2010-08-26 13:29
Toks antidepresantų poveikis, tamti apatiškas, tavęs nebedomina VISKAS... Tiesiog kitiem matyt netiko būtent tie antidepresantai ir priklausomybė nedingo... Idiotiškas tyrimas... Nors šiaip priklausomybė nuo žaidimų: silpno žmogaus bruožas... Pagalvokite jei tokio žmogaus rankose atsidurtų cigarečių pakelis, kokaino pakelis ar tas pats amfetaminas - pasmerktas gyvenimui narkomanas. Štai todėl ir reikia ugdyti valią - geriausią vaistą nuo psichologinių priklausomybių.
Sloth 2010-08-26 16:56
Kada tu nustosi šnekėt nesamones? Tiesiog juokina jau tavo pasisakymai. Ar žinai bent, kad priklausomybių yra dviejų rūšių? Ar žinai, kad pc priklausomybė yra psichologinė, o narkotikams - fizinė. Todėl tiek priklausomas nuo kompiuterinių žaidimų, tiek nepriklausomas ant narkotikų sėstų lygiai taip pat. Esu bendravęs su pakankamai žmonių, kurie turi priklausomybę pc gan didelę, kai kurie netgi sakė, kad mesti rūkyti buvo lengviau, nei tam tikrą žaidimą. Beto, dauguma žmonių, kenčiančių nuo pc priklausomybės yra labai azartiški, ir išsiskiria noru būti pranašesniais už kitus. Būtent tokie dažniausiai ir pasėda ant internetinių žaidimų, kadangi jiems tai ne žaidimas, o iššūkis. O įgyvendinę savo tikslus žaidime, jie jaučiasi ne silpnesni, o kaip tik stipresni už kitus. Jie turi susikūrę klaidingus interesus.Pavyzdžiui normalus žmogus aria visą mėnesį, kad nusipirktų naują muzikinį centrą. Priklausomas nuo pc žaidimo žmogus aria visą mėnesį žaidime, kad įsigytų geresnį ginklą. Parodyk man, kas tame tokio silpno, tiek vienas, tiek kitas dirba vardan savo tikslo. Skirtumas tik pačiame tiksle.
Vytioka 2010-08-26 17:17
Na nežinau dėl to tyrimo, juk čia ėjo savanoriai.. Savanoriai juk patys jau būna įsiteigę jog va man turi padėti ir aš tikrai mažiau sėdėsiu prie to pc ar kažko tai.. Duok tokiam kuris tave pasius ant keliu raidžių su savo vaistais, vot tada tai būtų rezultatais aiškenis... Na čia tik mano nuomonė
Jin 2010-08-26 18:41
Sloth 100% pritatiu tau. As pats buvau priklausomas nuo zaidimu ir beje mest rukyt is tikruju buvo daug lengviau. O del azarto taip pat esi teisus. As labai megstu azartinius losimus. Gal net per labai.
Simkus 2010-08-26 21:23
turbūt tie žaidėjai sirgo depresija ir Starcraft padėjo ją malšinti o antidepresantai panaikino žaidimo poreikį
Metanabol 2010-08-26 23:58
Sloth, narkotikų priklausomybę lygiai taip pat galima iškęsti peržengus kiek tai valios ribų... O tie kas neatsispiria, neatsispiria viskam. Suvokti reikia tai, kad tavo galvą pradeda valdyti kompiuterinio pasaulio troškimas, taip pat narkotikai skatina "nerealiojo(tiksliau paprastam blaiviam žmogui nesuvokiamo) pasaulio" ir štai išplaukia, kad čia tokios pačios priklausomybės. O fizinė priklausomybė sukurta žmogaus(peržvelkite, viskas kas yra sintetinta sukelia athodus(su vienetinėmis išimtimis), tuo pačiu ir skatina fizinę priklausomybę). Pavyzdys: cocos lapai (cocaino pradžia) - naturalaus augalas, jo lapai turi alkaaoidą , kuris suteikia energijos poveiki, žvalumą, budrumą, šiokį tokį jausmą, tačiau žmonėms lomkių nebūna, jie tiesiog jį valgo kiekvieną dieną, nes yra psichologiškai pripratę. Todėl tokia pati psichologinė priklausomybė smegenyse veikia žmones, jom trūksta būtent to, ko jis labiausiai nori... Ir gali jaustis klaikiai, kai to negauna. O kai gauna, naudojasi pastoviai ir taip išsivysto priklausomybė nuo pc, kadangi jis pripranta prie to (juk sekant režimu niekas nemirė, todėl ir nusispjauti žmonėms ant to) DD
Barthimej 2010-08-27 00:26
Metanabol, neisizeisk, bet tu man apskritai panasus i busima narkomana.
Metanabol 2010-08-27 12:37
Iš tavo kalbos galiu pasakyti lygiai taip pat, kad tu esi darželinuko lygio. Viska pagrįsk argumentais, o ne švaistykis narkomanais. Dėl manęs tai įžeidimas, todėl neįsižeisk vaike, bet jei rašai pagalvok kam tai rašai. Mokslininkai žino dar 10x daugiau ir daugiau kartų daugiau apie visų "narkotinį poveikį" turinčių augalų, medžiagų, junginių istoriją, praeitį, visus jų sintentinimo būdųs, pasekmes, detalius poveikius ir t.t. Pagal tave jie visi narkomanai??? Man niekas nedraudžia apie tai domėtis ir tuo labiau prilyginti psichologinę priklausomybę kitai psichologinei priklausomybei... Tuo pačiu žmonėm išsamiau paaiškinti, kad viskas yra panašu, tik skiriasi priklausomybių priežastys. Čia tas pats kas sakyti jog 2 != 2 (nelygu 2) ir dėl argumentų stokos - drabstytis įžeidimais ir narkomanais... Tiesiog suprantu, kad žmonės dažnai nenori pripažinti kito tiesos, vien dėl to, kad jis "kitoks" negu pilka masė ir nemąsto taip pat kaip kiti... (nenustebsiu jei ir šį faktą bandys kas nors drąskydamas akis neigti ir toliau įžeidinėti mane, dėl mano pažiūrų, tolerancijos tokiems dalykams) O dėl to, kad rūkyti mesti lengviau, nei žaisti wowus visokius iš dalies galiu sutikti (man tokios sutuacijos nebuvo)... Tuo pačiu tai tik patvirtina faktą, kad priklausomybė nuo PC - rimta problema. Tiesiog vienas atsistojo ir nuėjo, ir daugiau niekad neįjungs to žaidimo, kitas po pirmos dienos drebančiom rankom vėl jungtis į žaidimą. Taip pat ir su cigaretėm - vienas žmogus lengvai mes rūkyti po 10metų stažo, kitas po pusės metų rūkymo jau nebegalės mesti... Viskas priklauso nuo valios ir kitų faktorių, kurie visgi yra galvoje... Tik kaip jūs to nesuprantat..
Sloth 2010-08-27 18:52
Žinoma, kad tai priklauso nuo valios. Sutinku ir su tavo pavyzdžiu dėl kokaino lapų. Aš tiesiog norėjau pasakyti, kad negalima priklausomybės laikyti silpnumo požymiu. Yra žmonių, kurie įniksta dėl to, kad iš tiesų yra silpni ir realiame pasaulyje nepajėgūs kažko pasiekti, tačiau yra ir visai kitokių priežasčių, kodėl atsiranda pc priklausomybė, todėl taip suabsoliutinti yra trumparegiška
Nightbringer 2010-09-27 19:19
Matosi, kad lepšiai. Man buvo, toks laiko tarpas, kai prie kompo praleisdvau po šešias valandas į dieną ir dar spėdavau atlikti visus namų darbus. O kontroliniams visada pasiruošdavau, taip pat geriai, kaip ir kiti (aukščiau klasės vidurkio). Beje, kai įveiki tą pačią priklausomybe du kartus, tu pašalinį, bet kokį potrauki tam dalykui.