Naujasis Argentinos prezidentas Zelenskiui turi pasiūlymą. Kaip reagavo Zelenskis  ()

Žurnalistai pastebi, kad per rinkimų kampaniją Javieras Miley atvėrė duris glaudesniam Lotynų Amerikos šalies ir Ukrainos bendradarbiavimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 10 d. pareigas pradėsiantis eiti naujasis Argentinos prezidentas Javieras Miley pasiūlė Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui surengti Argentinoje viršūnių susitikimą dėl taikos Ukrainoje. Apie tai praneša „Deutsche Welle“.

Diana Mondino, Miley patarėja užsienio politikos klausimais, paskelbė Argentinos susidomėjimą surengti šį susitikimą – pirmąjį Lotynų Amerikoje.

„Prezidentas Miley telefonu kalbėjosi su prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir pasiūlė Argentinai surengti Lotynų Amerikos ir Ukrainos konferenciją“, – pažymėjo ji.

Anot jos, Argentinai iš tikrųjų siūloma „tapti būstine, jei tai Ukrainai tinkama“.

Ukrainos prezidentas padėkojo Miley už „akivaizdžią paramą“ savo šaliai Rusijos karinės invazijos kontekste ir pabrėžė Argentinos dalyvavimo bendrose taikos pastangose ​​svarbą.

„Ką tik kalbėjausi su išrinktuoju Argentinos prezidentu, norėdamas padėkoti jam už jo aiškią poziciją. Nėra pusiausvyros tarp gėrio ir blogio. Tiesiog aiški parama Ukrainai. Tai gerai pastebi ir vertina ukrainiečiai“, – į pasiūlymą reagavo prezidentas.

Lotynų Amerikos ir Ukrainos šalių santykiai, anot DW, buvo sunkūs nuo pat karo pradžios. Ukraina ne kartą kvietė žemyno lyderius, tokius kaip Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva, apsilankyti Ukrainoje.

 

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pabrėžė, kad nori asmeniškai susitikti su Brazilijos lyderiu ir netgi yra pasirengęs apsilankyti Brazilijoje, jei bus oficialus kvietimas. Tačiau Lula da Silva ignoravo Zelenskio žodžius, taip pat jo kvietimą apsilankyti Ukrainoje.

„Buvusio Argentinos prezidento peronisto Alberto Fernandezo atveju Zelenskio pastangos buvo susijusios su aiškesnės pozicijos, smerkiančios Rusijos agresiją iš Argentinos pusės, paieška“, – rašo laikraštis.

Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną „autokratu“ pavadinęs Miley aštriai kritikavo savo pirmtako politiką dėl karo Ukrainoje ir per rinkimų kampaniją „atvėrė duris glaudesniam abiejų šalių bendradarbiavimui“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(188)
(12)
(176)

Komentarai ()