Kultūrologas: homoseksualumo tema Lietuvos istorijoje svetima

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lgtech 2010-08-30 12:17
Kultūrologas: homoseksualumo tema Lietuvos istorijoje . Tegul tokia išlieka ir dar tūkstančius metų!!!
ligonis 2010-08-30 13:10
matosi, kad kazkodel tau trukdo homoseksualai. nejaugi jie eina ir prie taves uzsiimineja lytiniais santykiais? tie kurie nemegsta homoseksualu turbut patys turi problemu. o homoseksualai kurie mano, kad bus labiau gerbiami kai pasivaikscios akzkokiuose paraduose - ne ka prastesni. ka veiki lovoi - pasilik sias zinias tik sau ir partneriui, o neik per miesta ir rekauk. tai neturi but kitu zmoniu reikalas.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-08-30 13:17
Pritariu.
Tukas 2010-08-30 13:23
Turėjai omeny, ne ką geresni? Trukdo tada, kai skelbiasi viešai ir bando išsikovoti sau teisių. Trukdo tada kai pagalvoju, kas būtų, jeigu jiem vis dėl to pavyktų gauti teisę įsivaikinti vaikus. Trukdo ir tada, kai pagalvoju, ką reikėtu atsakyti savo vaikui, kai jis gatvėje pamatęs du susikabinusius vyrus už rankučių, klaustų, kas jie tokie. O jeigu dar jie turėtų vaiką? Kas išaugtų iš jų vaikų? Manau homoseksualumas yra sutrikimas ir nėra čia ko jų ginti ar suteikti jiems teisių - jiems reikia suteikti psichologinę pagalbą. Ir be abejo labai gaila, kad ši problema egzistuoja jau ne pirmą šimtmetį.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-08-30 13:35
Ne pirmą šimtmetį? Gal norėjai pasakyti ne pirmą tūkstantmetį? Akivaizdu, kad nieko neskaitei apie senovės Egipto, Senovės Romos Imperijos (beje, ir Respublikos laikotarpius), Senovės Graikiją, tos pačios senovės Japonijos iki feodalizmo laikų - visose šiose valtybėse tokie santykiai buvo norma ir niekas per daug dėl to sau galvos nesuko. Tiesa, vaikų tokios šeimos tikrai neįsivaikindavo, nes tai būtų pakenkę karjerai, o tuo užsiiminėdavo savu laiku. Anyway, sakyti, kad tokios "problemos" radosi tik XX a. tai labai labai apsirikti. P.S. Kad tik tokios problemos pasauly būtų...
Linas000 2010-08-30 13:49
lrt.lt straipsnio kopija skaiciau. Ten niekas neregavo, jokiu komentaru, as irgi nuomones neturiu, bet manua kad su technologijomis sis straipsnis nesusijes.
faktas 2010-08-30 14:05
Skaičiau rusų panašų straipsnį. Tiesa, apie šiek tiek artimesnius laikus. Rusai buvo ypatingai ištvirkę SSRS masiškai naikino bet kokią literatūrą apie ištvirkavimą ir ypač homoseksualizmą. Bet literatūros išliko ir ji pasakoja apie tai, kad tuo metu homoseksualių vyrų ir moterų buvo. Ir ne tik kad buvo, o netgi klestėjo aukštuose bajorų sluoksniuose. Manau, lygiai taip pat buvo ir Lietuvoj. Genetiškai lietuviai ir rusai mažai kuo skiriasi. Beje, pažįstama dirba su lietuvių tautosaka. Anot jos, tautosakoje kai kurie fragmentai liudija apie homoseksualų egzistavimą Lietuvoje.
Patriotas 2010-08-30 14:13
Nesuprantu, ko tie homoseksualai taip pastoviai sureiksminami... Nu ir kas cia tokio, kad jie ir dalyvavo Zalgirio musyje? Manau, homoseksualizmas visa zmonijos gyvavimo laikotarpi uzeme tam tikra procenta populiacijos, tik kazko dabar labai tas visiems aktualu pasidare, na matomai, turbut del to, kad daugiau homoseksualai rekt pradejo. Jeigu jie taip nugime, kad prijaucia tai paciai lyciai, tai ka gi dabar darysi... O del ju santuokos ir ivaikinimo nereikia myzti, nes pirma tokie dalykai istatymiskai turi buti iteisinti. Turint omenyje Lietuvos konteksta, sito "gerio" dar jiems cia ilgokai teks palaukti, kas man patinka, kad bent vienais aspektais sugebam nesulysti vakrams i siknas rodydami savo "modernu poziuri".
lightfire 2010-08-30 15:18
Jie sureikšminami ir rėkt pradėjo dėl to, kad ne visur vienu metu atėjo laisvių ir teisių suvokimas. Jei Vakaruose tai jau daumaž normalu (o paradai reikšmingesni būdavo anksčiau, kai realiai reikėjo dėl teisių kovoti), tai tokiuose užkampiuose kaip lietuva, kaip matoma, dar esama tokių "gydytojų", kurie homoseksualumą laiko liga, kurią reikia gydyti. Tokie gydytojai ypač pagarsėjo nacių laikais, nors paradoksalu - tarp pačių nacių buvo homoseksualų. tas pats su islamu - oficialiai baisybių baisybė, o realiai pvz Afganistane tiek talibai, tiek kiti nieko nemato blogo prieš pedofiliją ir ja didžiuojasi (nors tai ir yra kraštutinė homoseksualumo forma) Kova už lygias teises yra normalus reiškinys. Manot moterys kitaip išsikovojo teises? rakinosi prie grandinių, žygiavo, žudėsi, kol galų gale išsikovojo ir tai ne visur. Viskas priklauso nuo formuojamo požiūrio. Jei dėka tariamų tradicijų bei religinių dogmų kažkas laikoma nepadoriu ir įmirksta į viosuomenę, kurioje oficialiai skelbiamos laisvės, tai yra neatitikimas, veidmainiavimas ir pan. Kam tada skelbtis apie lygias teises bei laisves, jei jos yra pažeidžiamos dėka prietarų, mitų, ar tariamų gydytojų parėkavimų? O dėl vaikų, tai vaikus auklėja tėvai, ne paradai. O kas bus, jei pamatys pražygiuojančius komunistus, neonacius pusnuoges gražuoles? tokiomis ir iškart taps? Vaikų požiūris taip neformuojamas. Uždrausti kažkam skelbtis, jei skelbėjai nepažeidžia įstatymų, nekursto neapykantos yra savaime įstatymų pažeidimas. Užsimerkti ir ignoruoti tuos, kurie yra ir, kaip matome iš istorijos, buvo yra kvaila ir trumparegiška.
AirDog 2010-08-30 16:54
Tamsta savo neišprusimo problemą - nemokėjima/nežinojimą kaip tai paaiškinti vaikui, nori spręsti išbraukdamas homoseksualus iš visuomenės... kad netrukdytų..?
kionig 2010-08-30 17:03
Tai homoseksualizmas cia myzeris, tiesiog gyvenimo nuskriaustieji. Cia jau genetika lemia, o nebe psichologija. Didziausia pasaulio problema dabar yra pedofilija. O kodel as juos tureciau megti ? as turiu savo principus, isitikinimus, savo morales normas, kurias suformavo seima, o toliau pats. Galite vadinte mane homosovietikus, kad toks mano poziuris. Tai yra naturalus instinktyvus procesas, kad kazka megti. Taip pat tu gi ne su visais bendrauji is eiles, jei nerandi bendru interesu. Yra buvo ir bus tam tikros kulturines grupes, kurios viena kitiems nepatiks. Pvz tie patys gejai ir lesbijietes vieni kitu neprisileidzia net per 10 metru. Ir ka dabar apkaltinsi netolerastija oi tolerancija ? a ?
Donatas1 2010-08-30 17:10
Ir aš visiškai pritariu.Manau jų buvo visur ir visais laikais, yra įrodyta, kad ir tarp gyvūnų tai gan dažnas reiškinys.Man jie visiškai nemaišo,bet kam reikia tų paradų ? siekia tolerancijos, bet paradai kaip tik ir kursto didelės visuomenės neapykantą homoseksualų atžvilgiu, manau geriausia būtų diskusijų laidos ta tema, kad apšviest tamsesnią liaudį, nes daug kas dar gyvena viduramžiška mąstysena.Ne toks kaip visi? (Ar mokslininkas, ar homoseksualistas, ar mergina apkaltinta raganavimu) - ant laužo.
lightfire 2010-08-30 17:13
o tu bandei nors prie vieno prieiti? Kokiu tikslu?
Donatas1 2010-08-30 17:19
Šaunuolis.Išdėstei visas mano mintis
lgtech 2010-08-30 18:47
Kionig šaunuolis, tiesą sako!
kionig 2010-08-30 23:25
Nebandziau, bent jau nesutikau. Aisku as nesakau, kad juos ten skersti, spardyti ir kitaip naikinti, tegu jie sau gyvena. Ju is netgi yra naudos, cia musu seime esantiems idiotams siokia toki savireaguliacija atsiranda riboti apetita.
kionig 2010-08-30 23:29
O, negalvojau, kad sulauksiu kokiu salininku, o tai ir tave nulinciuos netolerantisku Gal mano pasakytus teiginius, nereiktu ivardinti tiesa, o tai daugeliui isbadis akis
kionig 2010-08-30 23:42
Tu diskusiju pilna ir kiek tik nori. Vieniems nesvarbu, kitiem vel kitaip, treti vel kitaip. Daug spekuliaciju, valdininkai drastiskai nesiryzta redaguoti istatymu. Baznycios klanas vel kitaip i ta reaguoja ir vieningu isvadu dar nematyti.
bepasikiskiakopusteliauju 2010-08-30 23:43
O kaip imanoma per prievarta priverst toleruot kazka? Tikslas yra paaiskinti kodel homoseksualai, moterys, juodaodziai itt lygiai taip pat nusipelno turet lygias teises kaip ir kiti zmones ir, kad visiskai nera jokios prasmes ju diskriminuoti. O to dazniausiai ir pakanka ir nereikia jokios prievartos, zinoma tai zymiai sunkiau suveiktu ant surudijusiu senu smegenu, kuriu varztu jau niekaip nepasuksi. Del to man visi homofobai, seksistai, rasistai ir panasus beveik vienodi su religiniais ekstremistais.
kionig 2010-08-31 00:09
Tai gerai, viskas tose kalbose buna grazu, teigiama rojaus idealogija ir same shit. Neslaptis, kad kapitalistinis pasaulis iesko naudos ir nieko kito, tai tos kalbos apie diskriminacija nublanksta visiskai. Sakyciau cia su tais aiskinimais reikia labai atsargiai. Ir, be to, ar tie aiskintojai poto prisiima atsokomybe uz savo kalbas ? Paziurekime kas vyksta su Anglijos negru getais ? O gi jie ne siaip sau ten sedi is pasalpu, kiti ir Anglijos piliecius apiplesineja neraudonuodami. Korupcija, nakartos stumdymas, vat tau ir padeka uz tolerancija. Ar noretum to Lietuvoje ? Ir cia jau va, negras vagis, jei jo nekenti, tai vadinasi nekenti ir visu likusuju pasaulyje, o jie patys sau uzsitarnauja zmoniu poziuri. Ir pagal tavo logika, Anglijos pilieciai turetu toleruoti uz tokius poelgius ? Del supuvusiu smegenu, irgi nederetu taip sneketi, kadangi pats galvoji, va cia jus durniai nes negalite pakeisti mastymo ar isitikinimo, gali ir pats uzsitarnausi panasaus fleimo. Gi zmones ne robotai po velniu, neperprogramuosi per viena diena. TAM REIKIA LAIKO.