„Artilerija sumažėjo 1,5 karto, dronų – 6 kartus...“ Bėga Rusijos laivai. Kardinaliai keičiasi sąlygos frontuose  (1)

Keičiasi sąlygos frontuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žiniasklaida skelbė informaciją apie audrą ir jos poveikį Ukrainai, o Rusijos žiniasklaida – Rusijai. Daug nuotraukų ir vaizdo įrašų buvo galima pamatyti iš Sočio, Tuapsės, Anapos, Novorosijsko ir Gelendžiko.

Nuo audros smarkiai nukentėjo ir Odesos, Nikolajevo, Chersono sričių pakrantės bei okupuoto Krymo teritorijos. ISW analitikai nusprendė išsiaiškinti, kaip blogi orai paveikė karo eigą.

Operatyvinė komanda „Jug“ teigia, kad audra jūroje privertė Rusijos gynybos ministeriją grąžinti visus Juodojoje jūroje buvusius karo laivus į jų bazes.

Z-karo korespondentas Borisas Rožinas sakė, kad minos Juodojoje jūroje buvo pavojingos kariniams ir civiliniams laivams. Audra gali sugadinti užkardų linijas ir išsklaidyti minas visoje jūroje.

Be to, stiprus vėjas apgadino geležinkelio bėgius Rusijos teritorijoje, o tai kurį laiką apsunkins Putino kariuomenės logistiką.

Juodojoje jūroje ir pietų Ukrainoje praūžęs ciklonas pakenkė pakrančių regionų infrastruktūrai, o tai turėjo įtakos ir kovinių operacijų vykdymui fronte.

Tačiau net ir nepaisant blogų oro sąlygų, Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir Rusijos ginkluotosios pajėgos tęsia kovą. Rusijos karo korespondentai teigia, kad snygis ir stiprus vėjas apsunkino oro žvalgybą ir artilerijos nusitaikymą Chersono srityje.

 

Tuo pat metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasinaudojo šiomis oro sąlygomis, kad dar labiau įsitvirtintų kairiajame krante Chersono srityje. Ukrainos kariuomenės Tavrijos grupės atstovas Štupunas sakė, kad dėl oro sąlygų artilerijos naudojimas fronte sumažėjo 1,5 karto, o bepiločių lėktuvų – 6 kartus. Tačiau priešas ir toliau aktyviai naudoja karinę aviaciją Avdijivkos kryptimi.

Sudėtingos žiemos sąlygos privers abi puses labiau pasikliauti pėstininkų vadovaujamomis antžeminėmis atakomis, nesant oro žvalgybos ir artilerijos nusitaikymo galimybių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)

Komentarai (1)