[ŽT] „Lenkai pavargo.“ Visiška aklavietė. Tuskas skelbia apie rimtus įvykius  ()

Lenkijos ir Ukrainos santykių krizė pateko į tam tikrą aklavietę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-02 [ŽT] „Lenkai pavargo.“ Visiška aklavietė. Tuskas skelbia apie rimtus įvykius  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos ir Ukrainos santykių krizė patenka į tam tikrą aklavietę. Lenkijos transporto įmonės tvirtina, kad ukrainiečiai iš jų „pavogė“ Europos rinką ir toliau blokuoja sieną su Ukraina.

Kaip praneša „Ukrinform“, į šią problemą sureagavo Donaldas Tuskas, kuris gruodžio viduryje gali būti išrinktas Lenkijos ministru pirmininku. Kalbėdamas su žurnalistais politikas teigė, kad visa ši situacija susiklostė dėl Morawieckio vyriausybės neveiklumo ir to negalima atleisti.

Tusko teigimu, Lenkijos valdžia Ukrainos atžvilgiu vykdė nepakankamai nuoseklią politiką. Prasidėjus plataus masto karui, vyriausybė užėmė radikalią proukrainietišką poziciją, pamiršdama apie Lenkijos interesus. Tačiau galų gale lenkai nuo to pavargo ir juos pradėjo tai erzinti, dėl to politika buvo pakeista į antiukrainietišką. Dėl to dabartinė Lenkijos vyriausybė dabar ignoruoja Ukrainos sienos problemą.

 

Donaldas Tuskas taip pat leido suprasti, kad aktyviai nagrinėja šią krizinę situaciją ir, jei ateis į valdžią, imsis ją spręsti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(5)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()