Izraelis ruošiasi žudynėms Turkijoje. Kas vyksta  ()

Izraelio operacijos išgarsėjo savo slaptu pobūdžiu ir kamufliažu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ministro pirmininko Benjamino Netanyahu nurodymu Izraelio žvalgybos agentūros rengia planus pašalinti „Hamas“ lyderius už šalies ribų. Į planus įtrauktos operacijos Libane, Turkijoje ir Katare, be to, jos yra ilgalaikių Izraelio operacijų tąsa, rašo „The Wall Street Journal“.

Izraelis jau vykdo aktyvias „Hamas“ lyderių paieškos ir sunaikinimo operacijas Gazos Ruože. Apskritai Izraelio operacijos išgarsėjo savo slaptu pobūdžiu ir kamufliažu – pavyzdžiui, operacija Beirute, kur Izraelio agentai vilkėjo moteriškus drabužius, arba teroristų lyderio nužudymas Dubajuje, kur Izraelio agentai veikė apsimetę turistais. Taip pat žinoma, kad Izraelis naudojo automobilių bombas ir nuotoliniu būdu valdomus šautuvus, kad žudytų už savo šalies sienų.

Šie Izraelio veiksmai, nepaisant tarptautinio pasmerkimo, nesiliauja. B. Netanyahu lapkričio 22 d. kalbėdamas atvirai pareiškė Izraelio ketinimus bet kur veikti prieš „Hamas“ lyderius. „Aš nurodžiau Mossadui veikti prieš „Hamas“ vadovus, kad ir kur jie būtų“, – viešai paskelbė B. Netanyahu.

 

Šis pranešimas sukėlė nerimą kai kuriems Izraelio pareigūnams, kurie nori tokius planus laikyti paslaptyje.

Izraelio valdžia susiduria su sunkiu pasirinkimu – pažeisti tarptautinę teisę ir rizikuoti diplomatinėmis krizėmis, ar tęsti tikslinių žudynių politiką. Klausimas ne tas, ar „Hamas“ lyderiai turi būti nužudyti, o kur ir kaip tai padaryti, atsižvelgiant į tarptautinės padėties sudėtingumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)

Komentarai ()