Kaip liūtai dresuotojams aiškina "kas yra kas" (Video)  (16)

Jaunavedžių pora savo medaus mėnesį nusprendė praleisti Las Vegase. Apsistoję viešbutyje „MGM Grand Hotel“ jie nuėjo pažiūrėti į narve laikomus liūtus ir su kamera užfiksavo, kaip liūtai užpuolė dresuotoją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyras filmavo narve laikomus liūtus bei greta jų tuo metu buvusius dresuotojus. Tuo metu kažkas sunervino liūtą, ir jis puolė vieną iš dresuotojų. Netrukus prie jų šoko ir narve buvusi liūtė. Laimei, padedant antrajam dresuotojui, vyrui visgi pavyko ištrūkti iš liūto nasrų ir pabėgti iš narvo.

Šis video pasirodė televizijos laidoje „Good Morning America“ ir sukėlė daug diskusijų. Specialistai teigė, kad dresuotojai atsipirko palyginus lengvai, liūtai nepuolė itin aršiai. Jie teigia, kad, dresuotojo laimei, pirmas puolė patinas, nes paprastai patelių išpuoliai būna kur kas žiauresni.

Viešbučio, kuris buvo atidarytas prieš 13 metų, atstovai išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog tokie liūtų išpuoliai yra labai reti, o dresuotojas jau paleistas iš ligoninės. Taip pat užtikrinama, kad visi lankytojai yra visiškai saugūs ir jiems tikrai negresia liūtų išpuoliai. Tuo tarpu CNN laidoje kalbintas „Animal Planet“ specialistas Dave'as Salmoni, kuriam taip pat anksčiau teko patirti liūto išpuolį, teigė, jog akivaizdu, kad liūtas bandė ribas ir norėjo įrodyti savo dominavimą. „Akivaizdu, kad jo elgesys reiškė: „Čia aš esu bosas“, – sakė D.Salmoni. Jo teigimu, buvo akivaizdu, jog liūtas suvokia, kad taip daryti negalima, tačiau norėjo parodyti, jog tokioms taisyklėms jis gali nusižengti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)