Dramatiški vaizdai. Didžiulės bangos žudikės smogė į kruizinį laivą Šiaurės jūroje (Video)  ()

Laive buvo beveik 400 keleivių. Nuo audros nukentėjo ir daugelio Europos šalių gyventojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 21 d., ketvirtadienį, kruizinis laineris susidūrė su galinga banga Šiaurės jūroje, dėl kurios nutrūko elektros tiekimas ir sugedo laivo navigacijos sistema. Apie tai rašo „Reuters“.

Norvegijos kruizinis laivas MS Maud ketvirtadienį laikinai liko be energijos po to, kai susidūrė su bangomis žudikėmis (rogue wave). Jo operatorė „Hurtigruten Expedition“ pranešime teigė, kad 266 svečiai ir 131 įgulos narys nenukentėjo, o laivas, iš pradžių plaukęs į Anglijos Tilberio uostą, bus nukreiptas į Bremerhaveną (Vokietija), kad išlaipintų keleivius.

 

Danijos paieškos ir gelbėjimo tarnyba pranešė, kad laivas galėjo manevruoti su avarinėmis sistemomis, o netoliese buvo du civiliniai pagalbiniai laivai.

Vėliau tapo žinoma, kad išjungus elektrą laivas buvo nutemptas į Bremerhaveną Vokietijoje. Danijos jungtinio gelbėjimo koordinavimo centro atstovas žiniasklaidai sakė, kad civilinės gelbėjimo bendrovės „Esvagt“ laivui pavyko prijungti vilkimo lyną prie MS Maud.

 

Gruodžio 21 d., kai kuriose Europos dalyse dėl stipraus vėjo skrydžiai, traukiniai ir keltai buvo sustabdyti.

 

Audra taip pat nuvertė medžius ir suaktyvino įspėjimus apie potvynius Šiaurės jūros pakrantėje. Moterį Belgijoje mirtinai sužalojo krintanti Kalėdų eglutė, o Nyderlanduose kitas medis užmušė vyrą.

Vėlų ketvirtadienio vakarą Belgijos vakaruose esančiame judriame Oudenaarde turguje 19 metrų Kalėdų eglutė nukrito ant trijų žmonių, žuvo 63 metų moteris, o dar du buvo sužeisti. Kalėdų mugė buvo nedelsiant atšaukta.

Moteris, kuri ketvirtadienį rytiniame Nyderlandų Vilpo mieste nukentėjo nuo medžio, vėliau mirė nuo sužalojimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()