Prie Japonijos artėja cunamis. Grėsmė Vladivostokui ir Sachalinui. Kas vyksta (Video)  ()

Bangų aukštis gali siekti 5 metrus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmadienį, sausio 1 d., 18:40 vietos laiku, Sachalino Hidrometeorologijos ir aplinkos stebėjimo departamento Cunamio centras paskelbė įspėjimą dėl galimo cunamio vakarinėje Sachalino salos pakrantėje.

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos Sachalino regionui vyriausiasioji direkcija pranešė, kad nurodytose regiono vietose perspėjimo sistema jau įjungta ir žmonės evakuojami į saugias vietas, laivai išplaukia į atvirą jūrą, todėl kad į krantą jų neišmestų milžiniškos bangos, ekspertai bando skaičiuoti galimas cunamio pasekmes.

„Žvejai ir visi, kurie planuoja išeiti į akvatoriją, turi skubiai grįžti į krantą. Cunamio centro duomenimis, banga laukiama nuo Usūrio įlankos. Bangos aukštis sieks 0,3 m. Pavojingas reiškinys pasieks Vladivostoko krantus 19:36 (13:36 Baku)“, – rašoma pranešime.

Japonijoje, Išikavos prefektūroje, esančioje pagrindinės Honšiu salos šiaurės vakarinėje pakrantėje, įvyko žemės drebėjimas, praneša BBC

Žemės drebėjimo epicentras buvo Noto pusiasalyje, šaltinis buvo 10 km gylyje. Iš pradžių žemės drebėjimo stiprumas buvo įvertintas 7,4 balo, vėliau įvertinimas patikslintas iki 6,1 balo. Visoje šiaurės vakarinėje šalies pakrantėje paskelbta cunamio grėsmė. Valdžia perspėjo, kad bangų aukštis gali siekti 5 m.

 

Japonijos meteorologijos agentūros duomenimis, cunamis jau pasiekė pakrantę. Išikavos prefektūros Vadžimos mieste buvo užfiksuotos daugiau nei 1,2 m aukščio bangos, Toyamos mieste (to paties pavadinimo prefektūros centras) - 80 cm, Kašivazaki mieste Niigatos prefektūroje - 40 cm.

Pakrantėse ar prie upių gyvenančių žmonių buvo paprašyta nedelsiant evakuotis. Dėl žemės drebėjimų buvo sustabdytas greitųjų geležinkelių „Shinkansen“ eismas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(26)
(6)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: