Kodėl visoje Japonijoje yra šimtai keistų, daugiau nei 600 metų amžiaus akmenų su įspėjamaisiais pranešimais ir patarimais – nepaklausiusiems šių perspėjimų laukdavo fatališkas likimas (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2021-08-30 04:57
mane stebina kitkas, tai situ akmenu statinetoju glusumo testinumas... 1000+ metu ir nepasimoko niekaip... nu neveikia sistema. taip pat apsemia ir auksciau akmenu - nes cunamiu stiprumas skiriasi. technologiju pilna dabar. statytu specialias aukstumas/sutvirtintus pastatus-salas - cunamiai pakankamai leti - galima net peskom spet isgyvent - jei tinkamai pasiruost. arba kelius i aukstumas/su perspejimo sistema - masinuoti visi - vazineja atsipute - nors cunamis palei nosi jau... arba net bunkerius kokius individualius - nes uzliejimas trunka tik keliais valandas. zemumose - nu kelias paras. pralauktum bunkery - jei jau nespeji niekur ir ikliuvai zemam pastate... nebutina siais laikais gyvent tame susiktame kalne... pakanka net rimtesniam viesbuty/daugiaauksty. cia kaip atrakcija net - stebet cunami - jei pritaikytas viesbutis/daugiabutis. va tokia tradicija tegu isiveda - saugus viesbutis pries cunamius - (papildomai gali nulupt uz paslauga ) nu ne - toliau durnus ispejimo akmenukus stato... juos griaut reikia, kad neklaidintu kvailiu... nes dubliuojasi su kitais akmenimis - kapuose kur stato. bet kvailiam pacios tradicijos vertingiau uz patirti kad jos klaidingos
conjurer 2021-08-30 11:05
Akmenį pastatyti pigiau, nei vešbutį su atspariom sienom. Ar visą žvejų miestelį atsparų staigiam potvyniui. Ir analogiški įvykiai kartojasi beveik bet kokiu mąstu su žmonėmis. Turim klimato kaitą, ir tik kalbam kaip čia bus blogai, bei sprendimai juda labai lėtai, ir dalis jų prilygsta akmenų statymui. Ir abiem atvejais, žmogus gali pragyventi visą profesionalų gyvenimą, nesusidurdamas su problema.
AAA000 2021-08-30 22:07
klimato kaita - ne tas lygmuo. o normalu nama pasistatyt is esmes visi pajegus. kur nenuplauna ar nenupucia. nu nebent konservus issirenka ir jie uzdraudzia normaliu namu statybas siaip pas japonus yra ir atspariu drebejimams namu statybu tradicija. su tuo balansuojanciu balkiu centre. visgi kazkas buvo nekvailas ir senovej - sugalvojo priemone pries problema. bet cia su tais akmenim tai visiskas fail... yra dabar pilna technologiju visokiu. nebutinai betoninis namas. manau pakaktu sandarios backos ant inkaro salia namo as kiek stebejau cunamiu video - elementarus stulpai net principe islieka 100% nenuversti. tai teoriskai stulpo su kopeciom ir gandralizdzio virsuje su siektiek vandens pakaktu issigelbejimui. jei tu i piguma apeliuoji savo spaudima uz paminklini akmeni pigiau butu.