Vokietija pagaliau baigė mokėti Pirmojo pasaulinio karo reparacijas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2010-10-05 12:08
Spontaniškai pagalvojau... Kažin ką darytų Lietuva, jei tiek turėtų išsimokėti... (-: O vokiečiai šaunuoliai. Dabar nukritus tokiai naštai nuo pačių galės daugiau dėmesio skirti savo ekonomikos plėtrai.
11280 2010-10-05 12:10
O jeigu tai būtų įvykę anksčiau... Kiek parako ir tabako(pas rusus - C2H5OH) išnaudota vien dėl vokiečių uždelsimo..?
zeitgeist 2010-10-05 12:46
Liepžiedžiai 2010-10-05 14:26
Genocidas, karas.. Reiškiniai paprastai būna sudėtingesni, nei mes juos įsivaizduojame ir esu užtikrintas, kad net baisiausiuose sapnuose negalėtum įsivaizduoti minėtų šlykštumų mąsto. Todėl nesišvaistyk primityviu sarkazmu. O įsipareigojimų (t.y. tarpvalstybinių susitarimų) laikymasis tik dar karta patvirtina, jog Vokietija yra didelė ir stipri valstybė.
Arns 2010-10-05 14:36
Na vokiečiai tikrai ne iš gero gyvenimo ar didelės savigarbos tas reparacijas moka. Paprasčiausiai apie 2 pasaulinius karus visi žino. Pačioje Vokietijoje tiek praplauta smegenų, kad geriau eskaluoti ir kalbėti apie pirmąjį pasaulinį karą, o ne plačiau nagrinėti antrąjį pasaulinį karą(tas ypač buvo VFR daroma). O dėl stiprumo. Tol kol svetima kariuomenė šalyje stovi, tol šalis tikrai nėra pilnai savarankiška ir kalbėti apie kažkokį stiprumą gana naivu. http://kauno.diena.lt/naujienos/uzsieni ... klo-265211 Puiki iliustracija kiek ji turi įtakos užsienio šalims.
SG 2010-10-05 14:52
Vokietija, sakyčiau, stebuklinga valstybė. Sukėlė 2 pasaulinius karus, abejus pralaimėjo, gavo neįsivaizduojamus nuostolius ir vis tiek yra viena pirmųjų ekonomikų pasaulyje. Baisu pagalvot, kokia Vokietija būtų, jei karus būtų laimėjusi.
Liepžiedžiai 2010-10-05 14:53
Verčiau nenagrinėkim reparacijų mokėjimo motyvų, kaip kad savigarba ar ekonominė šalies situacija. Noriu atkreipti dėmesį į straipsnyje aiškiai pateiktą faktą: "PASKUTINĮ 70 mln. eurų pervedimą šalis atliko rugsėjo 3-iąją". Būtent, paskutinį, galutinį, baigtinį. Tą dieną, rugsėjo trečiąją, Vokietija atliko tai, ką buvo įpareigota atlikti. Būtent dėl to valstybę pavadinau stipria, tai nevisai atitinka tikrąją žodžio prasmę, veikiau atspindi asmeninį požiųrį. Ką turi omenyje teigdamas "kol svetima kariuomenė šalyje stovi"? Ar tai argumentas sumeninkinantis Vokietijos karinį pajėgumą? Tarp kitko tavo pateikta nuoroda, nors tai nekoks argumentas, sukurta dar 2010-02-25, daugybė laiko prabėgo, neabejotinai kaitėsi ir H. Clinton nuomonė, jog "pasaulyje branduolinis ginklas vis dar reikalingas", galų gale JAV atskleidė savo branduolinio arsenalo skaičius. Kalbant apie slidžius politinius reikalus, derėtų požiūrį grysti naujausia informacija.
lightfire 2010-10-05 14:59
čia iliustracija, kaip tūlas politikas Westerwelle atidirbinėja rinkėjų balsus. Nieko daugiau, kaip pretenzingas pavadinimas. Jis(westerwelle) nėra visa Vokietijos vyriausybė, jo remėjai -- juo labiau o vyriausybė (kaip ir visos kitos buvusios iki šiol) laikosi nuostatos, kad JAV branduoliniai ginklai yra vienas iš Vokietijos nacionalinio saugumo garantų (tarkime Šaltojo karo laikais šiuos branduolinius ginklus galėjo panaudoti ir patys vokiečiai), kaip, beje, ir Vokietijoje esančios JAV karių bazės (kurių, beje, vis mažiau)
Arns 2010-10-05 15:13
Vokietijs vyriausybės narė? Ji susitarimus tokius dalina savo nuožiūra?
lightfire 2010-10-05 15:30
norėčiau pamatyti šaltinį, kur A.Merkel taip ir pasakė.
Arns 2010-10-05 16:18
Deja vokiškai neskaitau, o angliskai pateikiama gana aptakiai viskas, tačiau ir iš kitų citatų galima susidaryti jos nuomonę apie atominius ginklus. Bent džiūgavimų kad JAV gina Vokietiją su tokiais ginklais negirdėti iš jos lūpų. O gal vis dėl to pats pateiksi tokių jos citatų? http://ipsnews.net/news.asp?idnews=47396
lightfire 2010-10-05 17:07
Arns 2010-10-05 17:31
Ak taip, JAV dievo išrinkto valstybė. Kaip aš pamiršau. O kad ji kokioje Vokietijoje nenuleido valdžios, kaip darė ir daro(kad ir Irake ir Afganistane, iš kur atėjo valdžios žmonės),tai ji šventoji... Kaip sakiau, Vokiškai aš neskaitau, o angliškai randami tik žurnalistų apibendrinimai. Bet kai pasiūliau tau surasti teiginį, kad pati Merkel kritikuoja siūlančius išvešti asmenis, tamsta atsisakėte. O naujiena nėra pašvinkusi, kaip čia sakote, tiesiog panašu nesuprantate kad politika yra kitoks reikalas, nei kareiviškas "užtaisyk, nusitaikyk ir šauk"
lightfire 2010-10-05 19:30
Ne, dėl pašvinkimo turėjau omeny, kad straipsnis kalba apie BUVUSIĄ Vokietijos vyriausybė. Šteinmejerio joje jau nėra. O Merkel citata apie branduolinius ginklus yra. ir ji, žinia, ne tamstos išsigalvojimų naudai
Arns 2010-10-05 21:13
Ai ką čia bediskutuosi, kai ponas lightfire įtikėjęs JAV didingumu ir už ką varto kitas valstybes, JAV pateisiną... O išsigalvoji daug ką pats. Kad ir JAV kaip saugumo garantas, didesnės nesąmonės ir nerasi. Matyt jeigu rytoj susikraus šmutkes kareiviukai "iš Dievo valstybės", tai Britanijos, Vokietijos vyriausybės žlugs, šalyse prasidės chaosas, o teroristai sušoks iš pakampių... Scenarijus tikru holivudui, pabandyk nusiųsti, manau sukurtu įdomesnį filmą nei "2012", efektai labai tikru
lightfire 2010-10-05 21:34
Tad dabar pats savo žodžius neigi, o mano mėgini apversti aukštyn kojomis ir iškraipai.
Arns 2010-10-05 21:51
Eik sekti pasakų mažiems vaikams. KIek kartų prašiau pavardinti kur JAV suklydo, bet taip rimtų be jokių "bet" "tačiau" nesugebėjai rasti. O už analogiškus dalykus, kitos valstybės(čia ne vien tavo baimė Rusija minty turima) jau priskiriamos blogio ašiai. Psakyk ką su tavimi diskutuoti? Visur vis randi pakištus komunistinius mąstymus. Argi ne ironiška, jeigu neturi JAV karinės bazės, reiškia lauk Rusiškos karinės bazės. Kai tokia paranojos forma, ar yra apie ką diskutuoti? Nori citatos? Juk sakiau kad vokiškai neskaitau. Bet aišku aš matyt rašau tau nežinoma kalba, tad neįskaitai tokių dalykų. Kaip ir mano prašymo pačiam pateikti kokią priešingą Merkel citatą, kurioje ji gina JAV atominės ginkluotės buvimą Vokietijoje. Ar bent tą išgirsi? O dėl tavo "faktų iškraipymo". Pačiam reiktu išmokti atskirti kas yra faktas, ir kas tėra sarkazmas. Na bet jei tai mano pateiktas faktas, kaip tamstelę paaiškinsit savąjį perliuką "dar syk - tos šalys JAV karių buvimą laiko vienu savo nacionalinio saugumo garantų." Man tikrai įdomu, kas gi gali nuskriausti Vokietiją ir Britaniją, kad joms būtinai reikia JAV karinių bazių ir neužtenka savų. "Tad dabar pats savo žodžius neigi, o mano mėgini apversti aukštyn kojomis ir iškraipai." Aš savo žodžius neigiu? Ne tamstelę, nieko aš neneigiu.
Smėlis 2010-10-05 22:12
šitos beprasmės diskusijos su aklu savo teisumo tikėjimu jau atsibodo. Arnai ir lightfire, baikit šitas nesąmones kol dar laikas. arba išsiaiškinkit atskiroje temoje. po šiuo straipsniu daugiau tokių dalykų netoleruosiu.
zeitgeist 2010-10-06 13:39
Geras komentaras Zmogus apipleses banka tampa tai pat stebuklingu. neturi pinigu apiplesia ir "Sast" milionierius. Vokietija isplese visa europa, milijardines sumos karo metu buvo skiriamos verslininkamas kurie uzsienyje (pvz JAV) ikure gamyklas, uzsuko nerealius verslus, po karo pinigai buvo grazinami, tad ir greitai atsistate ir litu nepritruko. Sastatais buvo gabenamas auksas, vien is zmoniu auksiniu dantuku nerealus kiekiai susidare.