Tamsiosios medžiagos paslaptis gali atskleisti hipotetinės "tamsiosios žvaigždės"

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Staska 2010-10-12 13:09
Kiek zinau yra manoma, kad tamsioji meziaga sudaro tik 80 proc.visos Visatos medziagos.
Pumper 2010-10-12 15:50
Čia maždaug: aš turiu nematomą draugą, bet niekas manim netiki, todėl sugalvosiu kitą nematomą draugą, kuris patvirtins, kad pirmas draugas egzistuoja.
Goblinas 2010-10-12 16:12
na tau tai turbūt įpratsta nematomus draugus turėt, turbūt ši savo patirties šneki. skirk biški tuščias sapaliones nuo mokslinių hipotezių.
DarkNRG 2010-10-12 16:14
98% 80%.. is kur tokius skaicius jus imat? Kiek as zinau, yra priimta kad ji sudaro tik apie 1/4 visatos dalies (apie 25%)
macchiato 2010-10-12 17:21
Tai dabar ateis žmonės ir kiekvieno dalies procentas bus vis kitoks. Eikit pasiginčyti per skype Šiaip, visai įdomiai straipsnis persiskaitė. Ir tą "tamsiąją galaktiką" pažiūrėjau . Visai norėtųsi astronomu dirbti. Vat įdomu ar ateityje mokslininkai neužsitrauks bažnyčios bobulių "apgulties" , kadangi mokslas galės paaiškinti kaip viskas iš tikrųjų įvyko, kad įtikintų močiučytes. Norėčiau prigyventi iki to įvykio ir pažiūrėti senolių reakcijas
Belzebubas 2010-10-12 17:23
Tu turbūt kalbi apie antimaterija. Kiek suprantu tamsioji medžiaga nėra tas pats kas antimaterija. O tamsioji medžiaga sugalvota tam kad paaiskintų kodėl visata su pagreičiu plečiasi, todėl ir paimami tokie skaičiai. Prašom patasyti jei klystu, nes žinios tikrai ne iš vadovėlių
Plikas 2010-10-12 17:42
Visatos greitėjimą salygoja tamsioji energija. Tamsioji medžiaga - tai nematoma medžiaga kuri turi masę. Dėl tos nematomos masės ir buvo stebimi įvairios galaktikų ir žvaigždžių orbitų anomalijos, bei gravitacijos lešiai
mobilunkas 2010-10-12 18:22
o gal juodoji materija tai visatos sielos mase? gal vakuumas irgi turi siela?
Plikas 2010-10-12 19:22
ne
bahuriux 2010-10-12 19:39
Ne sielos mase, o eterio arba erdvelaikio mase turbut, tik siaip speju jei ka. Beto niekaip nesuprantu, kaip tamsioji materija saveikaudama su savo ir musu materijom gravitacija, gali plesti erdve, ar neturetu sutraukti erdves, vietoj jos pletimo vis didejanciu greiciu, turetu bent jau stabdyti. Gal cia tiesiog toks erdvelaikio gamtos desnis plisti i visas puses, nes jis (erdvelaikis) egzistuoja niekame, mazdaug kaip burbulas vakuume plistu. Del galaktiku trajektoriju anomaliju, gali buti kaltos juododsios skyles galaktiku centre, tiksliau ju magnetinis laukas.
enternald 2010-10-12 20:32
Na šiaip tu nieko susijusio su šia tema nepasakei, kažkur nuklydai. Esmė kažkas daro poveikį galaktikoms ir buvo pasiūlyta tamsioji medžiaga. Tavo siūlomi magnetiniai laukai galėtų būti registruojami ir jų poveikis kinta nuo atstumo, kas didžiausios problemos dėl ko buvo pasiūlyta tamsioji materija: tolygaus galaktikų sukimosi greičio priežastis. Jei tai teisinga galima ieškoti fizinių apraiškų kaip žvaigždžių. Jei tokios bus rastos tai gerai, jei tamsioji materija nepasitvirtins ir bus surastos kitos reiškinio priežastys, tai bent jau bus galima apskaičiuoti poveikį. Ir kodėl manai juodosios skylės realesnės už tamsiąją medžiagą, gal kas kitas lenkia erdvę, bet buvo jos įrodytos ir atrastos kažkada, netiesiogiai. Pagal erdvės deformaciją galima apskaičiuoti masę ir t.t. Tamsiąją materiją palygink su burbulu stiklinėje: Burbulas sukuria atvaizdą ir juda ir matome jo kelią, bet tikroji priežastis yra vandens molekolių judėjimas aplink burbulą, bet judėjimui aprašyti reikia tik burbolo, priežastis nebūtina.
Indigo89 2010-10-12 20:52
Pagal dabartinius skaiciavimus netgi musu galaktika neissilaikytu tokios strukturos kokia yra jei skaiciuotumem vien stebimaja materija. Tas pats ir su kitomis galaktikomis. Jau galit ismest is galvos minti kad gravitacijos formules neteisingos - jos veikia ten, kur nera tamsiosios materijos. Pagal apskaiciuotus gravitaciniu jegu ir matomos medziagos neatitikimus rastos tikslios tamsiosios medziagos buvimo vietos ir kiekiai, todel bandant paneigt materija kaip tik tam tikrose vietose egzistuojanti reiskini reikia paneigti neatitikimus. Paprasciausiai mes dar nezinom visko, bet manau judam teisinga linkme ir ta tamsioji materija vis del to nera "jau per toli nueita fantazija" kaip cia kai kas mano.
macchiato 2010-10-12 20:57
Čia geras . Priminė man kaip tam legendinio filmuko futuramos vienoj serijoj bender`is kosmose klajoja ir galaktika pradeda kalbėt. Prajuokino
faktas 2010-10-12 21:22
Na asmeniškai man pati tamsiosios materijos idėja atrodo ne ką protingesnė. (-:
Shinigami 2010-10-12 22:46
Svarbiausia ne protingumas ar tikslumas, o sugebėjimas paaiškinti. Jei mokslininkas negali paaiškinti kažkokio reiškinio ar jo rezultato, jis vis tiek jam suras paaiškinimą, nors ir kaip jis nesąmoningai skambės. Nes mokslas privalo paaiškinti viską, o jei jis ko negali paaiškinti tai neegzistuoja, bet kadangi jis negali jau paneigti reiškinio ar rezultato egzistavimo jis sukuria paaiškinimą, kad ir koks jis butu. Be to toks mokslas nėra gyvenimiškoji patirtis ir jį gali suprasti tik tie kas turi daug informacijos toje srityje. O kas jos neturi tam ir kompiuterio veikimas bus visiška nesąmonė, nors jis ir veikia.
dziulius 2010-10-12 22:53
faktas 2010-10-12 22:57
Kaip gali apskaičiuoti tai, kas net neaišku, ar egzistuoja...?
enternald 2010-10-12 23:13
Na esmę aš tamsiosios materijos bandžiau paaiškinti : ji yra įrankis stebėti efektui, lygiai taip pat kaip vandens burbuliukas stebėti molekulių judėjimui. Jei pasiūlysi ką nors kito išmatuojamo ir protingo tai viskas gerai, galim spjauti į tamsiąją materiją, bet jei ne privalome kliautis, hipoteze, kad tamsioji materija egzistuoja ir bandyti skaičiuoti pasiskirstymą ir gal surasti jos įrodimų, tarkim žvaigždžių iš tamsiosios materijos. Neprotinga idėja ir juodoji skylė, kuri buvo atrasta matematiškai, bet netiesioginių įrodymų, kad jos egzistuoja yra. Spjauti į konceptą nėra protinga.
mobilunkas 2010-10-13 11:14
o kokia juodoji materija tornade islaiko ora? ogi jokios juodos materijos ar dar juodesnes energijos nera, tiesiog susidaro vakuumas kuris islaiko aplinkui greitai besisukanti ora ir tiek. tai galbut ir galaktikos besissukdamos suformuoja kazkoki tipo vakuuma kuris ir islaiko ju struktura. gal sustotu suktis galaktika ir nebeliktu tos tamsios mases. besisukancios strukturos todel ir yra stabilios kad atsiranda kazkokios icentrines jegos islaikancios besisukancia struktura nesuirusia