Suabejota pranešimu apie nežemiškos civilizacijos signalą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Azuolas 2010-10-12 17:54
Čia ir taip akivaizdu bent kruopelytę blaivo mąstymo turintiems žmonėms. Tiesiog norėjo tas "mokslininkas" populiarumo ir tiek.
ligonis 2010-10-12 17:58
viena karta uzfiksuot kazka, kas nepanasu i gamtos reiskini, skilndant is ten kur po keliu metu bus atrasta planeta ir sakant, kad, tai buvo nezemiska civilizacija - galimas dalykas. is tavo posto atrodo, jog manai, kad negaletu kitur egzistuot givybe.
kionig 2010-10-12 18:00
As nemanau, ir ka tu man ?
Marine3D 2010-10-12 18:13
titas 2010-10-12 18:30
tai pakliusvai tarp daugybes kitaminciu DDDD ( bent jau kiek as pastebiu sitam saite )
Laurynas19 2010-10-12 18:31
Ne nu cia jau vopsie visai... Vienas mokslininkas paklause kito mokslininko apie jo aptikta signala, sis jis jam nieko neatrase, tai jis iskarto nubego pas zurnalistus ir pareiske, kad abejoja tuo signalu.. Ir mes skaitom tokias naujienas?? Akivaizdu cia tik reklama kazkam.. Mokslininkui ar SETI programai, nezinau, ir man nerupi. Bet tokiu naujienu tikrai turi nebuti.
Didelis 2010-10-12 19:03
nevadovauk cia, gerai cia viskas
macchiato 2010-10-12 19:06
Prasidės nerd`ų war`ai dėl to "lazerio žybsnio" . Ne komentaruose, neįsižeiskit.
Kupse123 2010-10-12 19:31
visatoje mes vieni susitaikykit su tuo
azotas 2010-10-12 19:54
muhaha
Azuolas 2010-10-12 20:32
Indigo89 2010-10-12 20:43
Manau SETI nori paskatinti butent tos ir panasiu planetu tyrimus ir padidinti zmoniu susidomejima. Aisku kad net jei ir buvo zybsnis jis naturalios kilmes.
Importial 2010-10-12 21:42
Periodiškas mokslininkų nuomonių keitimasis neatrodo lyg neįprastas reiškinys. Juk šios srities atstovai turi tam tikrą meninį ir mokslinį pašaukimą, kuriuos sudėjos visuomenėje suspindi nestandartinio mąstymo asmuo. Manau, šiuo atveju atliekamas gyvybės ieškojimo iniciatorių vaidmuo, bet abejoju, ar patiems žurnalistams ši mintis toptelėjo galvon. Paprasčiausiai norima atkreipti dėmesį, kai kyla žiovulys po neatsinaujinančių projektų, orientuotų į kitų galaktikų stebėjimus, ką jau kalbėti apie naujas iniciatyvas... Oi, žmonės, kad ir kaip stengsitės, jokia turtinga korporacija į tai neatkreips dėmesio. Biznieriai supranta, kad investuoti į šitokius dvilypius tyrinėjimus yra kvaila - juk iki to laiko, kai žmonės, pasiekę atitinkamą technologijų lygį, sugebės palikti Žemę ir iškristi gyventi kur kas toliau, jie negyvens. Viskas, tuo ir užsibaigia visa logika bei naujovių svarbos supratimas.
Shinigami 2010-10-12 22:08
Čia jau labai plati tema diskusijoms ir viskas priklauso nuo to, kaip kas masto. Skeptikui gali atnešti ateivi ant lėkštutės tai jis jį paaiškins išsigimimų ir vis tiek neigs nežemiškos gyvybės egzistavimą. O fanatikui tikinčiam nežemiška gyvybę gali atnešti išsigimusę žiurkę ir jis aiškins, kad tai ateivis iš Marso. Kitaip sakant viską galima paaiškinti taip kaip tau patogiau ir to paaiškinimo priėmimas bus logiškas ar nelogiškas priklausys nuo to kiek yra bendraminčių kuriems aiškinsi. Mes (žmonės) dabar siunčiame į kosmosą palydovus su informaciją apie mus jei juos aptiktu kita nežemišką gyvybė. Kad žinotu apie mus. Kas gali paneigti, jog tas lazerio žybsnis nebuvo kaip tik toks pranešimas mums? O jei tai buvo tik pasisveikinimo pranešimas, ji niekas metu metais nesius. Jis truks tik kuri, laiką ir šiuo dabar jo niekas negalės įrodyti. O gali būti, kad tai tiesiog mokslininko noras išpopuliarėti. Tai taip pat sunku paneigti. Aš pažįstu mokslininkų ir žinau, kaip jie masto. Kiekvienas mokslininkas yra įsitikinęs savo teisumų ir ginčysis su kitaip mastančių mokslininkų iki nualpimo. Bet, kadangi dviejų mokslininkų žinios gali skirtis tai ir jų interpretacija apie viena ir tapati reiškinį gali išsiskirti ar net būti priešingos. Bet tik laikas ir žinių kaupimas parodys kuris iš jų teisus. Bet gali būti, kad nei vienas nėra teisus, arba abu dalinai teisus. Azuolas rašo: "3. Jei ištiesų buvo kažkokia šviesa, manau daugelis sveiko proto ir loginį mąstymą turinčių žmonių sutiks, kad tos šviesos kilmę galima paaiškinti dar mažiausiai 10000 įvairių teorijų, pradedant nuo vietinių trugdžių, baigiant iki kosminių platybių. (ir bent jau 5000 bus tikrai daug realesnės už nežemišką gyvybę). Tad iškarto pulti teigti, jog ten gyvena kažkokia tai civilizacija pripažinkit - vaikiškai naivu " Bet tas pat pasakytina ir apie nežemiškos civilizacijos neigimą. Negavus 100% patikimos informacijos, kad tai nėra nežemiška civilizacija, iki nualpimo teikti, kad tai nėra nežemiška civilizacija - taip pat turi būti vaikiška. P.S. Tokių pasisakymų, kad mastyti kitaip nei masto "JIS" yra vaikiška ar panašiai girdėjau daug ir apie įvairius dalykus. Bet laikui bėgant pasirodo, kad tai "JO" mastymas buvo vaikiškas
Azuolas 2010-10-12 22:18
. 2. įrodymų našta gula ant įrodinėtojo pečių, o ne ant neigėjo.
IbX 2010-10-12 23:12
Man tai pvz atrodo keistai atrado planeta panashia i zeme ir ishkart atsiranda mulkiu kurie sako kad mate ish tos puse zibsnius ir taip toliau
Pumper 2010-10-13 13:39
Čia dar priklauso nuo to, ar Visata turi ribas ar ne. Jei ne, tai vadinas yra begalinė, todėl ir begalybė gyvybės formų egzistuoja ir kitų identiškų Žemių ir identiškų Kupse123. Jei turi ribas tai irgi neįmanoma, kad kitur gyvybės nebūtų, atsižvelgiant į tai, kad gyvybė į Žemę atkeliavo su kometa. Mes vieni Visatoj tik tiem žmonėm, kurie galvoja, kad žvaigždės kabo už 20km (kaip viena tokia veikėja per Klausimėlį pasakojo) ir tiem, kurie galvoja, kad senis su žila barzda, kuris gyvena debesyse, Žemę ir TIK Žemę sukūrė, o visa kita tik iliuzija.
Anonymous 2010-10-16 00:29
hahaha susitaikyk su ta mintim, kad tu ne viena ir dar tavo ego yra daug didesnis nei iki siol manei.. dar pasidomek geriau pries teigiant kiek egzistuoja dangaus kunu visatoje.. t.y. kiek zmones jau zino.. ir siaip kas vyksta pasaulyje JEZAU!!!! tarsi mazai buvo nulauzta slaptu duomenu serveriu ir paviesinta sokiruojanciu informaciju.. man idomu ka tokie zmones cia veikia? sedi, skaito, bet naudos nera.. gal todel, kad logikos irgi nera? ar tiesiog viskas baigiasi ties pora nuorodu.. PAMASTYMAI JUMS! ir dar vienas skaudus suvis.. bet jis nutaikytas i visus skeptikus.. as nekalbu apie konkreciai sitos situacijos kuri yra isvis gincytina.. ir mano nuomone psichologija padare savo.. tik neaisku kurio moxlininko galvoje.. nes vienas is pykcio/principu/pavydo gali neigti vien todel kad jam neduoda duomenu kurie velniai zino istikro kur yra.. visgi daugiau nei metai praejo.. gal tuos duomenis atrast reiks irgi laiko.. o galbut antrasis moxlininkas tiesiog irgi varomas psichologiijos isdaigu.. juk kai parodoma ar pasakoma kad taip ar anaip.. daug kas linksi galva.. ir sako.. rimtai.. as taip ir galvojau.. taigi.. nukrypau biski nuo to ka norejau pasakyt.. taigi.. smugis! buna skeptiku kurie viska istisai neigia.. ir tai yra atitrukimas nuo realybes didesnis nei optimistu.. nes optimistai bent suvokia savo atotruki ir nujaucia ant kiek daugmaz save skatina optimistiniu poziuriu.. todel jie daug realiau viska vertina.. o skeptikai yra linke viska neigti.. be to dauguma ju yra pesimistai.. kurie istisai tvirtina kad jie yra realistai, nors realiai tik optimistai sugeba suvokti jog toks dalykas kaip realus suvokimas daugiau teorinis.. patarimas optimistams... isklausykime skeptiku argumentus, juk smagu kartais pasijusti protingesniu.. p.s. sioje temoje as nei uz tai kad mate nei uz tai kad nemate.. 50/50 ir man net nlb idomu ka ten mate ar isivaizdavo.. tiesiog atejau paskaityt komentaru.. istikro juokingas daugiau straipsnis.. nes viena fakta tai zinom.. vienas is ju turetu but gan kvailas kaip moxlininkas o uzstumiau del to, kad biski kartais nervina tokie issisokimai.. daugmaz, ka jus durniai cia svaigstat.. nera irodymu! krc, kazkada nebuvo irodymu, kad zeme apvali as net neisivaizduoju is kur tokiu atsiranda kurie gyvena tokiam siauram suvokime ir orientuojas i viena pasirinkta krypti 3mateje (o gal geriau 3mateje?) erdveje..
Azuolas 2010-10-16 00:58
varge varge, kaip "užstūmiai"... Galėtum iškart keliauti į debatus su tokia iškalba
Anonymous 2010-10-16 02:15
Q - klausimas T - teiginys MT - mano teiginys (vartojamas tada, kai pries tai buvo pavartotas nemano teiginys su T) A - atsakymas Malonaus skaitymo! Citata: "Kupse123 rašo: visatoje mes vieni susitaikykit su tuo >hahaha >susitaikyk su ta mintim, kad tu ne viena ir dar tavo ego yra daug didesnis nei iki siol manei.. " Citata: istikro juokingas daugiau straipsnis.. nes viena fakta tai zinom.. vienas is ju turetu but gan kvailas kaip moxlininkas o uzstumiau del to, kad biski kartais nervina tokie issisokimai.. daugmaz, ka jus durniai cia svaigstat.. nera irodymu! krc, kazkada nebuvo irodymu, kad zeme apvali as net neisivaizduoju is kur tokiu atsiranda kurie gyvena tokiam siauram suvokime ir orientuojas i viena pasirinkta krypti 3mateje (o gal geriau 3mateje?) erdveje.. T: varge varge, kaip "užstūmiai"... Galėtum iškart keliauti į debatus su tokia iškalba A: gal ir galeciau, tavo demesio susilaukiau gan greitai! bet debatai kazin ar mano pasaukimas.. sorry uz gramatikos ir stiliaus klaidas, bet tokia dalia tu berasciu