Negyvosios jūros ritinius paviešins internete (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2010-10-21 08:19
Spėju, kad Vatikanui tai nelabai patiks, atsižvelgiant į tai, kad patys pasiėmę dalį ritinių ir niekam nerodo, o nerodo, nes tekstai prieštarauja bažnyčios skiedalam.
uodas 2010-10-21 09:51
irodyk kad skiedalam, jei to nesugebi irodyti uzdaryk savo srebtuve ir eik irodymu ieskoti. o ne kaip turgaus boba subjektyvias nuomones technologijose.lt cia skiesti pastoviai.
W3rtas 2010-10-21 10:13
Bažnyčia toks nepriklausomas darinys, kuris turi savo istoriją, savo taisykles... Taigi pasaulietiškas supratimas čia antram plane. Geriausias to pavyzdys buvo A.Brazausko laidotuvės, tada labai gražiai išlindo, kokia neišprususi mūsų visuomenė. Be to, "Da Vinčio kodas" man ir patiko
c_ulrich 2010-10-21 10:42
atsakė: „Argi neskaitėte, jog Kūrėjas iš pradžių sutvėrė žmones kaip vyrą ir moterį ir pasakė: Todėl vyras paliks tėvą ir motiną ir glausis prie žmonos, ir du taps vienu kūnu.“ O čia jau Jėzus ne pacifistas, ir neskatina šeimos vertybių: Mt 10:34 „Nemanykite, jog aš atėjęs nešti žemei ramybės. Aš atėjau nešti ne ramybės, o kalavijo. Atėjau sukiršinti sūnaus prieš tėvą, dukters prieš motiną ir marčios prieš anytą. Žmogaus namiškiai taps jam priešais.“ Mt 19:29 „Ir kiekvienas, kas paliko namus, brolius, seseris, tėvą, motiną, vaikus, dirvas dėl manęs, gaus šimteriopai ir paveldės amžinąjį gyvenimą.“
MarijonasM 2010-10-21 10:54
Jūs juokingi, jei žmogus tiki savo ar kitų sugalvotu Dievu(Dievais), jam vienodai visokie išvedžiojimai, neatitikimai, vertimo ar logikos (vien Adomas su Ieva jau visai pykstasi su bet kokia logika ir sveiku protu ) klaidos. Todėl manau nereiktų visur įrodinėti religijos klaidingumo, straipsny aiškiai parašyta, kad iš to galima analizuoti istorinius, socialinius žmonių santykius. Be to čia ne bernardinai.lt, tai manau ir auditorija kitokia, tai gaunasi tokie komentarai bereikalingas spamas, kaip ir su linuxu.
W3rtas 2010-10-21 10:59
c_ulrich, Tu darai esminę klaidą, Šventasis raštas nesako į klausimą "kaip?", jis skirtas atsakyti į klausimą "KODĖL?". Čia tas pats, kas vadovaudamasis receptų knyga rašytum mokslinį straipsnį apie augalų prisitaikymą...
šakės 2010-10-21 12:18
+1 už tai, kad čia jau įprasta mėtytis kaltinimais neturint jokių įrodymų. Ir taip viskas nusirinta iki pletkų lygio
andriulis 2010-10-21 14:22
Butu idomu pasiskaityti. Tik tikiuosi vertimas bus be pagrazinimu.
Pumper 2010-10-21 15:02
Taigi išvados: 1. Krikščionybė yra tokia pat religija kaip ir bet kuri kita seniai išnykusi Epigto religija. Jei jau tiki šituo dievu, turi tikėti ir visais kitais - gi kilmė ta pati. 2. Krikščionybė yra didelė sekta, kurios pirmieji nariai patys parašė pirmą Biblijos versiją ir patys "parūpino" mesiją iš savo gretų. 3. Nėra jokių istorinių šaltinių įrodančių Biblijoj aprašomus įvykius, taip pat ir kad egzistavo kažkoks "dievo sūnus". Nes tos pačios Ėsėjų sektos nariai jau mūsų eroj perrašė Dead Sea Srolls kaip Senąjį Testamentą/Bibliją. 4. Tau nereikia įrodymų, kad Biblija teisinga, bet reikalauji įrodymų, kad neteisinga. Gal ir zjbs. Taip ir toliau.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-10-21 15:25
Pataisykit, jei klystu, bet ar tie Negyvosios Jūros ritiniai nebuvo klastotė? Ar aš maišau su rankraščiu, kurį rado kažkokioje bibliotekoje (lygtais apie Iliuminatų ordiną)? Iš esmės, būtų įdomu juos paskaityti net ir netikinčiam Dievu, nes juose turėtų atsispindėti senovės laikotarpio kultūra ir požiūris į žmogų (nesiginčykit), su sąlyga, kad jie bus išversti į anglų ar rusų kalbas, o ne kokia aramėjų ar graikų
Pumper 2010-10-21 16:08
Kiek aš žinau, tai ir Dead Sea Scrolls bažnyčios buvo vadinami klastote, kol faktai nenugesino šitų kliedesių. Šiaip jei nori paskaityti gali šitą bandyti: http://books.google.lt/books?id=skIJ8NN ... &q&f=false
uodas 2010-10-21 16:28
Irtu statai savo tvirtus irodymus, su zodeliais „Manoma“, „plačiai paplitusi teorija“(ar imanoma rasti labiau siuo klausimu palitusia teorija nei kriksionybes teorija?) ir taip priskiedes – sakai garsiai ir labai iskelta galva – „Taigi išvados!!!!“ Taip – per daugiau nei 2000 metu praejusi religija – pastoviai susidurdavo su berasciais besmegeniais – ir savaime aisku kad , kazkas prie kazko pritempinejama, vien tik tam, kad pvz 1125metais gimusiai moterėlei uzaugusiai tarp pelkiu ir misku ir mirsianciai tenpat – kad jos galvelėje kazkaiptai aiskinant apie viska, bent kazkiektai atsirastu kazkokiatai logiska seka, savaime aisku buvo viskas paprastinama ir tada istikro niekam nebuvo galvoj, kad va siame amžiuje didžiausias ginklas pries betkokius tikėjimus bus ateistai – nes jie netiki i nieka –ir visa ju politika yra varyti ant betkokiu tikėjimu kuo negraziausiais zodziais cia viršuj vienas pyko ant biblijos ir sventos dvasios, kad ji nebuvo girdėjusi apie iracionalų skaičių pi ir nemokėjo apskaičiuoti apskritimo perimetro, as irgi ten nei pi neradau, nei bendrosios reliatyvumo teorijos ir t.t. dazniausiai ivairius to laiko mokslui neisivaizduojamus dalykus ivardindavo vienu zodziu – stebuklas. bibilija rase zmones, kurie zinojo to meto mokslo pasiekimus ir nei centimetro daugiau – isivaizduok dabar jei atsirastu kažkoks cia zmogenas ir parasytu pvz blablabla teorija, kuri paneigtu visa dabartine fizika (be irodymu ir tik kaip fakta, nes biblija ne fizikos vadovelis), nors istikro dar po 2000metu ta jo pranašyste apie ta teorija ishsipildytu – kiek jis turetu pasekėju, kaip manai? – nebnt koki viena-antra beproti is durnyno –nedaugiau. Vienu zodziu as jus supratau – anot jusu biblijoje turėjo būti parasyta va taip: Adomas su ieva (Homo sapiens) prisidirbo planetoje kuri randasi n visatoje, b zvaigzdyne ir t.t., ir nurodyti tikraja prisidirbimo pries dieva priezasti, o ne suvalge neleistina obuoli (pvz sukele koki nors atomini ar panashiai kara) ir uz tai dievas paeme žmogaus dnr lastele ir persodino i kokia zemeje besiganacia genetiskai tinkama zmogbezdione, ko pasekoje prasidejo tai apie ka mes jau zinom. Ir ka? Patys pasekejai butu tapačia diena ant lauzo ta gudruoli iskepe uz tokias snekas  Trupiau tariant, nei jus irodet, nei as – ir taip bus dar labai ilgai. Tik jus nepagarbiais zodziais apie visus tikinčiuosius ir visas religijas snekesit– o jie kaip visada tyles – kas mano manymu nera gerai ypac jei esi ishsimokslines zmogus, o ne gatves nudrožtas valkata. daugiau nebesivelsiu i ginca apie nieka.
Pumper 2010-10-21 17:26
Nieko nesupratau, ką čia norėjai pasakyti šita savo rašliava. Ką išvis bendro turi Biblija su fizika? Ką čia pezi? Ir kokios dar išsipildžiusios pranašystės? Gal bent vieną konkretų pvz. pasakysi ar ir toliau velsi kažką? Be to, kas čia negarbiais žodžiais šneka? Jei dabar koks naujos Biblijos išradėjas tavo žodžiais tik "nebnt koki viena-antra beproti is durnyno" pasekėją turėtų, tai taip išeina, kad pats pripažįsti religingų "beprotiškumą". Iš tavo pusės tai tikrai ilgai, nes ir net nebandai kažką įrodyti. Patinka man tokie prieštrautojai. Jei nieko neišeina pasakyti, tai jau pasidaro "ginčas apie nieką", "kaip su tokiu diskutuot", "jeigu bobutė turėtų kiaušus ji būtų diedukas" ir pan. š. O vienas toks LiberalusToris tai išvis nusprogo ir dingo iš puslapio, kai nebežinojo, kokią dar nesąmonę pasakyti.
immortallt 2010-10-21 19:53
Pirma, nesakau, kad Dievo nera. Antra, jei Dievas yra, tai Alachas, krikscioniskas Dievas ir visi kiti dievai is tikruju yra vienas ir tas pats. Krikscionybe sakyciau yra labiausiai nutolusi nuo dvasinio gyvenimo. Tai buvo zmoniu irankis igyti valdzia, turtus ir galia. Paziurekime i kryziaus zygius, argi Dievas taip butu norejes ? Nauju zemiu uzkariavimas, desimtines, nuodemiu atleidimas uz pinigus ir t.t. ir t.t. tai kokia cia religija ? Tai vienas seniausiu ir pelningiausiu merketingo aferu.
MarijonasM 2010-10-21 21:31
"Pirma, nesakau, kad Dievo nera. Antra, jei Dievas yra, tai Alachas, krikscioniskas Dievas ir visi kiti dievai is tikruju yra vienas ir tas pats. " O aš sakau, jei Dievas yra tai ten aštuoni banginiai.
AirDog 2010-10-21 21:39
Mano manymu, kalbant apie tikėjimą, viena didžiausių klaidų daroma besiginčijant ar dievas yra ar ne. Dievas negali būti arba nebūti, į jį yra tikima, arba ne. Ir jei tikima tai būtent į jį, o ne į tai, kad jis yra. Ateistai - visiškas absurdas. Kaip galima netikėti tuo ko nėra..? Dievas nėra nei daiktas, nei asmuo, nei jokia kitokia materiali forma. Tai tikėjimo objektas - psichologinis atramos taškas - sąžinės veidrodis - moralinis kryptingumas ir viso to suteikta vidinė ramybė ir palaima iš tyro meilės jausmo visam pasauliui. O tai yra gerokai aukštesnė sąmonės būsena nei "teigiamas ego" - kai mėgaujiesi tuo, jog esi geras padaręs gerą darbą ar net nedarydamas nieko blogo. Religija - visai nesvarbu kokia, jos esmė - gražios pasakos pagalba padėti žmonėms rasti tikėjimą. Vieni randa tikėjimą per baime(būti nubaustais už blogą elgesį), kiti - iš noro pažinti, treti iš patiklumo, dar kiti - dėl savų (jiems vieniems žinomų) priežasčių. Religija privalo būti lanksti ir kintanti - ji turi adaptuotis prie žmogaus pasaulio pažinimo ir negali neatsižvelgti į mokslo pasiekimus, antraip ji bus pamiršta kaip senas rūbas. Neapsišvietusiems žmonėms, gal ir tiktų senų raštų tekstai. Išsimokslinę žmonės dažnai randa tikėjimą patys(žinoma jei turi tam laiko). O tikėjimui, tokiam kokį aš įsivaizduoju, laiko reikia tikrai nemažai - susikaupimas(arba meditacija), savęs pažinimas ir analizavimas. Savo norų ir siekių išreiškimas ir atranka. Visa tai ilgas kelias tikėjimo link, vieniems lengviau, kitiems sunkiau sekasi. Tai tik mano mintys ir sampratos kurios nieko neprivalo įrodyti ar paneigti.
andriulis 2010-10-21 22:23
Airdog- Kada nors esi diskutaves su musulmonu? ar kokiu religiniu fanatiku? Visa ka tu pasakei tai taip ir turetu buti, kad zmones turetu toki atramos taska. Bet gaila, kad tai tik geri norai. As manau, jei esi tikintysis, tai tikek tyliai, bet nereikia cia kazko ginti aukstinti ir irodineti, jog musu dievukas tikresnis nei kitu dievukas. Cia kaip tie durniai sugalvojo korana deginti, del manes is bibliju ar is korano tegul namus stato, ar namus kuriana, nei silta nei salta.
Pumper 2010-10-21 22:41
Sutinku, kad durniai, nes nusirito iki Korano garbintojų lygio, bet musulmonai vis tiek durnesni, nes už Koraną žudo, o Biblijas šimtais degina, kas visai neįdomu krikščioniams.
AirDog 2010-10-21 23:42
Ateis civilizacija ir pas juos kada nors.
afor 2010-10-22 02:14
teisingai mastai