Kinai dar kartą aplenkė amerikiečius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2010-10-23 15:12
? Juk ten gera gyventi...
Sloth 2010-10-23 15:12
Noriu pasakyti, kad vakarai dažnai linksniuoja Kiniją, kaip militaristinę valstybę. Kai tuo tarpu patys vakarai apskritai yra didesni militaristai, tiek aš ir tenorėjau pasakyti. Aš nesakiau, kad "blogis" matuojamas grynai pinigų kišamų į karinę pramonę kiekiu. Bet taip, agresyvus elgesys tiesiogiai koreliuoja su militarizmu, jei žiūrėsime į tarptautinį agresyvumą, o ne vidinį. O su sociologija ir psichologija esu gan nemažai susipažinęs, nieko naujo nepasakėte Dėl išradimų, tiksliau inovacijų, kurių ateityje tikrai tik daugės : http://www.allvoices.com/contributed-ne ... bottom-car http://www.pieheaven.net/2010/04/15/chi ... ver-stops/ http://www.chinaconsulatechicago.org/en ... t39993.htm http://www.edu.cn/20011129/3012264.shtml P.S Sry, kad trumpas atsakymas, bet šiandien jau nebeturiu laiko atsakyt >.<
TomasS 2010-10-23 15:34
Pirmų dviejų tai gal geriau nereikėjo rašyti? Chemijos/biologijos per daug nežinau, tai kitų dviejų nevertinsiu. Bet šiaip dalinai užskaitau, „kažką“ jie ten kuria. Lauksim, kada pasirodys rezultatai. Būti džiugu, jei Kinija vėl (kaip buvo prieš tūkstančius metų) realiai prisidėtų prie mokslo pažangos.
Shinigami 2010-10-24 20:16
Jei kalbam apie tai kas geriau: demokratija ar socializmas. .... Buvau daug prirašęs, bet kadangi baigęs pats gerai nesupratau minties kuria norėjau parašyti viska ištryniau ir sumaniau sutrumpinti. Čia nėra gerų ar blogų yra tik tai kas tau geriau. Jei esi visiškai nekūrybingas ir negali nieko padaryti kol tau kažkas neliepia daryti, tada tau geriau socializmas,nes nepajėgsi konkuruoti demokratijos sąlygomis. O jei esi aktyvus ir gali kažką sukurti ir savo jėgomis ir protų kažko pasiekti, tau geriau demokratija, nes čia gali save išreikšti ir pasiekti daugiau nei kiti. Bet kaip bebūtų normalioje visuomenėje bus ir vienų ir kitų. Dėl šios priežasties kad ir kokia bebūtų politika niekados visiems gerai nebus. Todėl jei norėsi bet kokioje teritorijoje galėsi surasti tokių kurie norės demokratijos ir kurie norės socializmo ar kokios kitokios jėgos. O grįžtant prie straipsnio temos tai čia jau visi daro spekuliacijas ir ateities spėjimus. Bet faktas yra vienas, šio metų Kiniją sparčiai vejasi vakarų šalis ir nereikia norėti, kad ji dabar iš kart taptų ekonomiškai ar kaip kitaip lygia vakarų šalims. Tam reikia laiko. Ir tik tolimesni Kinijos vadovų žingsniai parodys ar ji sugebės pasivyti ar net pralenkti vakarų šalys ar tiesiog subyrės į šipulius besistengdama.
Linas000 2010-11-30 13:41
amerikieciai irgi valgytu sveikai, jei patys gamintusi maista.
punktyras 2010-11-30 16:28
toil -> toli susrigo -> susirgo lastelienos -> ląstelienos daugiu -> daugiau
rwc 2010-11-30 22:38
HA HA HA ... Ha Ha ... ne, net nejuokinga. Čia "inovacijos" tokiai valstybei kaip Kinija? Norėtųsi pamatyti kokią inovaciją, į kurią panašios nesugalvoja lietuviai (MO genetinis detektorius arba naujos augalų rūšys) ar kokia eilinė prancūzų firma. Ta prasme, kokią tikrai išskirtinę nenusipirktą technologiją. O grįžtant prie temos - tai nelabai suvokiu, kaip eilinis kinietis nenutukdamas gali suvartoti pusantro daugiau kalorijų už eilinį amerikietį. Arba - kiek reikia priryti sojos padažo (kas ten per "saikingos porcijos"), kad jame būtų daugiau kalorijų nei hamburgeryje, picoj, bulvytėse arba steike? Kad ingredientai sveikesni - nesiginčiju, bet ir Europoj nelabai kas maitinasi nesveikiau nei amerikonai. Gal reikėtų labiau lyginti su graikais, norvegais, šveicarais?
kionig 2010-11-30 22:54
Manyciau, kad kinai suvartoja daugiau kaloriju su visais ryziais. O dar juk ne vien tais ryziais minta bei visokiais vabalais keptais ir kitais gyviais. Taigi gauna didesni kaloriju kieki, bet tuo paciu ir sunkiai dirbdami nemazai sudegina. Kadangi amerikonai tai tinginiai yra