Komentarai Prisijungti
Viršuje: Seniausi | Naujausi
bahuriux 2024-02-15 17:48
Man patinka žuvis dėja tik nedaugelis receptų yra skanūs ir verti dėmesio. Skardoj keptų starkių (skersai pjaustytų) kepsnelių su svogūnų griežiniais ir grietine ant viršaus receptą praradau/pamiršau, o buvo karališkai skanus patiekalas. Jei kas žinot priminkit. Šiaip nemėgstu žuvų kurios neplaukioja Lietuvos upėse ir ežeruose, man jos nelabai patinka, ypač jūrinės, gal dėl paruošimo būdo. Skaniausia yra paprastos lydekos ir didieji Kuršių marių ešeriai iškepti gabaliukais ir patroškinta su svogūnais ir grietine patiekti su virtom bulvėm ir burokėlių garnyru. Nu ten tradiciškai druska pipirai citrina, apvolioti miltuose tada kepti.
Lašišų ir neįpatingas gerbėjas išimtis tik du receptai, vienas rukyta lašiša su alum, nu ok čia ne receptas Bet pasidalinsiu vienu įdomiu receptu, lašiša ant sumuštinių su balta duona. Žalią nerukytą lašišų file tarkim kokius 250g be kaulų žinoma reikia supjaustyti įstrižai tokiais plonaais lakštais kokia 1-2 mm storio, ant lentos oda į apačią su aštriu peiliu ir trupučiu praktikos gaunasi nesunkiai. Tą pjaustytą file sudedam į mažą plastikinį indelį. Tada įspaudžiam ant lašišos citrinos jei vidutinė citrina tai praktiškai visą. Dedam atsargiai 1/3 arbatinio šaukštelio druskos, dar atsargiau 1/4, ar geriau 1/5 šaukštelio cukraus. Dedam negail0ėdami krapų geriausia šviežių, gerai tinka ir šaldyti, džiovintų nebandžiau negaliu garantuoti kad su džiovintais bus gerai. Tada viską labai atsargiai pamaišom, reikia paragauti ir dadėti prieskonių jei ko nors trūksta, jokių kitų spec prieskonių nereikia, tik tuos kur išvardinau. Turėkir galvoj kad ištirpus/įsigerus prieskoniams skonis bus dvigubai intensyvesnis. Skonis turėtu būti toks,⁹ kad primintu krevečių skonį, o kai palaikysit paslėgtą šaldytuve bent puse paros, skonis turėtu būti dar intensyvesnis. Mus pavaišino vienas senas žvenys ir pasidalino receptu, man taip gerai nesigauna kaip buvo pas jį, bet netoli to. Dabar supratau reikia visus tuos gabaliukus išskleistus apibarstyri prieskoniais ir citrina ir tik tada dėti vieną ant kito tuos popieriaus storio lakštus ir paslėgti, nu žodžiu dar tobulinu vis tą receptą. Ok varau įsipilti "nealkoholinio" viskio ir pasidarysiu sumuštinį su tokia lašiša, nes seilės ištyso berašant. Nes turiu ką laistyti ir šiaip švenčių išvakarės.
Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.
Neregistruotiems lankytojams komentavimas uždraustas siekiant sumažinti
paviršutiniškų, beverčių ir įžeidinėjančių žinučių kiekį.
Kodėl turėtumėte dažniau valgyti žuvį: 11 netikėtų privalumų