Ar Kinija taps vienintele supervalstybe pasaulyje?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

batusia 2010-11-05 12:18
Šaunuoliai kinai, kad plėšia žingsnį platų Tokių straipsnių gausa tik parodo, kad jie neblogai tvarkosi. Ir gerai, kad kariuomenė nėra jos dabartinis prioritetas - vystantis kišti pinigus į antraeilius dalykus būtų krizės priežastis. O kiek ilgai buvo ta vieno vaiko programa? Aš apie tokį dalyką net negirdėjau (aišku, kažkaip nesidomėjau Kinija per daugiausiai). Šiaip čia tikrai geras dalykas, visa žmonija turėtų vadžias į rankas paimti ir truputį pristabdyti tokį spartų populiacijos didėjimą.
lightfire 2010-11-05 12:33
paaiškink tai mamoms, iš kurių 6 nėštumo mėnesio metu išpjaunamas kūdikis, nes tai pažeidžia kompartijos nustatytas taisykles.
Indigo89 2010-11-05 12:52
Kol zydai tik atseit ruosiasi reguliuot zmoniu kieki, kinai jau tai seniai daro. Tik biski padare klaida del berniuku/mergaiciu ratio. Nors gal tai ir buvo ju plano dalis, nes tai pades dar labiau sumazinti zmoniu kieki, kas tikrai kinijos (kaip ir viso pasaulio) ekonomikai nepakenks.
zemaitux 2010-11-05 16:51
Tik biski padare klaida del berniuku/mergaiciu ratio. Nors gal tai ir buvo ju plano dalis, nes tai pades dar labiau sumazinti zmoniu kieki, kas tikrai kinijos (kaip ir viso pasaulio) ekonomikai nepakenks. Kaip tik pakenks- jaunu zmoniu, galinciu uzdirbti pensijas senyviems vis mazeja, pensijinio amziaus vis daugeja. Ismokos pensijoms ir kitiokios panasios vis dideja, nors uzdirbaciu pinigus valstybei mazeja.
mnv 2010-11-05 23:41
Saugok savo vaikus, gali zydai ateit ir issiurbt ju krauja. Taip pat ir auksa saugok, pavogs ir nusines i savo slapta uola. O i tema Deja, kai kurių kinų lyderių puikybė bei nacionalizmas ir be reikalo kylantis kai kurių amerikiečių nuogąstavimas dėl JAV nuopuolio tokį ateities scenarijų gali sužlugdyti, konstatuoja J.S.Nye. Sita galim ant sienos uzsiklijuot Paranoja vistiek nugales tarp siu saliu
enternald 2010-11-05 23:53
Populiaciją mažinti visam pasaulyje? Reikia ne visam pasaulyje, o tik Indijoje, Afrikoje ir Artimuosiuose rytuose, bei Lotynų Amerikoje. Vakaruose ir Kinijoje, bei Japonijoje ir Korėjoje seniai ji neauga. Dėl berniukų mergaičių skaičiaus: Korėjoje ši problema nebeegzistuoja ( Normalioje Korėjoje, o ne retardo su senelės akiniais valdomoje, savo krepšinio taisykles turinčioje, embargus renkančioje korėjoje). Priežastis mergaičių kultūrinės atstumties panaikinimas.
punktyras 2010-11-06 01:18
1 vaiko programa pradėta 1979 metais. Mano nuomone, tai gali tapti netiesiogine Kinijos ekspansijos priežastimi. Dėl programos ir tradicijų, ten smarkiai daugiau vyrų, kurie neturi galimybių susirasti antrąją pusę šalyje ir vyksta užsienin. Pasiekus kritinę kiniškų šeimų masę, valstybė lengviau „savanoriškai“ prisijungs prie Kinijos
enternald 2010-11-06 11:22
Kad kinai nelabai užsienyje gerai tvarkosi ir abejoju ar tarkim JAV kinai labai nori atgal į Kiniją. Tiesa Sibire tai gali būti problema. Bet jei tai pradės vykti tai manau Rusijos ir Kinijos santykiai labai pablogės. Be to vyrų skaičius yra tiesioginė politikos pasekmė. Įdomus faktas: tyrimai, kodėl Kalifornijoje naujagimių lyčių santykis lėmė didėjantį mergaičių skaičių buvo atrasta, kad kalta azijiečių socialinė grupė. Kadangi joje gimsta didelis naujagimių skaičius, ji keičia naujagimių balansą. Įdomiausia, kad toje grupėje neproporcingai didelis mergaičių skaičius. Baltųjų ir lotynų amerikiečių grupėse, tai nebuvo pastebėta, jų berniukų mergaičių santykis normalus, juodaodžių grupėje šis santykis šiek tiek žemesnis. Moralas: yra toks dėsnis imigrantų gimstamumas po kelių kartų pasiekia vietinių gimstamumą. Pavyzdžiui Prancūzijoje musolmonų vaikų gimstamumas vienodas su prancūzų. Pavyzdžiui D Britanijoje vietinių gimstamumas kyla. Taigi panašu, kad kinams ši strategija ne tik neišdegtų, bet ir jei susikurtų kokia valstybė dalis kinų į ją persikraustytų.
Analog 2010-11-06 12:06
Linkę daugintis tie azijiečiai, o prancūzai "šaunuoliai", gerbiu už toleranciją