10 baisiausių epidemijų žmonijos istorijoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2010-11-17 14:30
aids, hepatitas? ar cia nesiskaito epidejimos?
Sarunas 2010-11-17 14:43
Epidemija pagal apibrėžimą sako, kad tai sunkiai suvaldomas ligos protrūkis. Tai reiškia, kad užsikrėtusiųjų daugėja su pagreičiu. Tuo tarpu AIDS ir hepatitas nors ir yra opi šių dienų problema, tačiau daugiau mažiau sugebama kovoti su jų plitimu. Man įdomu kaip vertins po kokių 100 metų dabartinius susirgimus vėžiu. Manau pakankamai kraupūs skaičiai mirusiųjų gausis iki to laiko, kol bus surasti vaistai nuo onkologinių ligų susirgimų.
T 2010-11-17 15:31
Tikrai labai įdomu ką laikyti epidemija. Koks turi būti sergamumas ir mirtingumas. Paminėta išgydoma cholera, bet užmirštos „vaikiškos ligos“ kiaulytė, vėjaraupiai. Sakykim jei mirė 1 milijonas žmonių, tai aišku, kad epidemija, bet jei kokiame kaime mirė 2 žmonės, tai jau ne. Tokiu būdu kiek turi mirti žmonių, kad laikytumėme tas mirtis epidemija? Manau prie epidemijų ir dar esančių reikia priskirti AIDS, tuberkuliozę, geltą ir kokias kitas. Tikrai pasaulyje buvo ligų sprogimų nuo kurių mirė daugiau žmonių kaip nuo SARS.
X-log 2010-11-17 15:51
[quote="T"]Tikrai labai įdomu kÄ… laikyti epidemija. Koks turi bÅ«ti sergamumas ir mirtingumas. PaminÄ—ta iÅ¡gydoma cholera, bet užmirÅ¡tos „vaikiÅ¡kos ligos“ kiaulytÄ—, vÄ—jaraupiai. Sakykim jei mirÄ— 1 milijonas žmonių, tai aiÅ¡ku, kad epidemija, bet jei kokiame kaime mirÄ— 2 žmonÄ—s, tai jau ne. Tokiu bÅ«du kiek turi mirti žmonių, kad laikytumÄ—me tas mirtis epidemija? Manau prie epidemijų ir dar esanÄ
Sarunas 2010-11-17 15:53
epidemijos apibrėžimas kaip ir sakiau labai aiškiai pasako, kad sergamumas didėja su pagreičiu (sergantis žmogus užkrečia nemažiau kaip 2 žmones). Paprastais žodžiais sakant tai: Serga 1 žmogus ir jis užkrečia 2 žmones. Tie 2 žmonės dar užkrečia po 2, tie 4 dar užkrečia po du. Taigi dabar sergančių (jeigu nenumiršta užkrečiantieji asmenys) 15 žmonių. Jeigu vidutiniškai vienas sergantis užkrečia tik vieną žmogų, tai nėra epidemija, nes yra maždaug palaikomas panašus sergamumo lygis. Epidemija gali peraugti į pandemiją. BAISUS žodis, tačiau jis reiškia, kad epidemija išplito į tarp kitų šalių arba kontinentų. Ir tai nereiškia masinio efekto.
T 2010-11-17 17:23
Ne labai supratote. Sakykim vieną dieną nuo maro mirė 2 žmonės. Paskui po 10 metų 10000 žmonių. Aišku antru atveju sakysite, kad buvo epidemija, o gal net ir pandemija. Bet kas pasakys, kiek tiksliai turi mirti žmonių, kad vadintume tai epidemija ir pandemija? Dar vienas pavyzdys. Pirmą dieną sifiliu apsikrėtė vienas žmogus, po keturių dienų dar vienas, dar po metų jau keturi. Po kelių šimtmečių jis buvo atvežtas į Europą ir paplito gana greitai. Sirgo jau milijonai, kol galiausiai žmonės pakeitė savo gyvenimo būdą ir buvo išrasti vaistai nuo jo. Manau epidemija nuo pandemijos nieko nesiskiria. Čia tik žodžių žaismas. Epidemijomis ir pandemijomis paprasčiausiai vadinami sergamumo padidėjimas, o ypač padažnėjus mirties atvejams. Paprasčiausiai netikslus epidemijos ir pandemijos apibrėžimai.
RiMuSaS 2010-11-17 18:02
"" O_O tu cia rimtai jug jie abu labai aiskei pasikino kaip zinot kada yra epidemija. O tu vis topacio klausi ir kalbi apie mirtis. Epidemija nusako Ligos plitimo masta laiko momentu. O neskaiciuoja kiek numire per tarkim 10 metu.
kionig 2010-11-17 18:19
Isvis cia nereikia jokiu mastu, matematiskai, tai gana sunkiai apibreziama, kadangi tos priklausomybes nevisada yra tiesines. Straipsnyje pamineti dauguma , o ne epidemijos, todel kad jie padare gana didelius nuostolius. Siais laikais sugebama kontroliuoti dauguma epedimeju ir gripu, todel ir nebuvo parasyta visi pauksciu ir kiti gripai.
Azuolas 2010-11-17 18:31
O visokios epidemijos amerikos žemynuose indėnų tarpe, kurias užnešė atplaukę baltieji?
werafonas 2010-11-17 19:00
Tavo žinios pasenusios. Mano vaikai (jeigu tokių bus..) į vėžį žiūrės taip pat, kaip mes į plaučių uždegimą - pavojinga, tačiau ne mirtina.
Arns 2010-11-17 19:27
na jos staigiai neišnaikino didelių žmonių grupių. Aišku mirė daug ir reiktu pasiginčyti dėl žodelio "greit", nes maras europoje siautė gana ilgą laiką, o per kiek laiko indėnai prisitaikė prie naujų ligų, garsiai nepranešami tyrimai. Kurie manau visgi šikie tokie turėtu būti.
šakės 2010-11-17 19:59
Vėžys nėra užkrečiama liga
kiesza 2010-11-17 21:19
Manau baisiausia pandemija yra JAV
mytech 2010-11-17 21:40
indenai, deja, nesiskaito kaip supratau
DarkNRG 2010-11-17 22:16
SARS? Ir kaip gi gali epidemija kuria buvo apsikrete vos keli tukstanciai zmoniu, o mire tik 774 ir siautejo ji maziau nei 1 metus isvis patekti i 10 baisiausių epidemijų žmonijos istorijoje sarasa?? Total bullsh.t
lightfire 2010-11-18 01:04
Jei kalbant apie intelektualines ligas, tai sakyč, antiintelekto liga, kitaip vadinama budulizmu, homosovietizmu, atsilikelišku provincialumu yra gerokai baisesnė ir ja serga, kaip matome iš ne kai kurių žmonių pasisakymų, vis dar nemenkas skaičius sovietinio raugo išperėtų orvelžmogių - neišsilavinusių, antivakarietiškų, linkusių į buką tamsumą. Filosofine bei politine prasme - jie baisiau už marą. Manau, kad kai kurie Kęstučio vardą surusinę ypatos, jei tik pažiūrėtų į veidrodį, atpažintų minimą epitetą
RiMuSaS 2010-11-18 21:20
O ponaitis Kapitalizmas "Lightfire". Kaip visad aukstinantis amerika kaip staba. Savo ispustu graziu zodziu rinkiniu . Paranojiskai niekinantis ir vadinatis komunistu, kas nejaucia simpatiju, jo stabui. Labai paranojiska asmenybe esi , gal zmogus tiesiog pajuokavo. Nera cia garbinanciu sovietmeti nesijaudink
Arns 2010-11-18 21:42
Hmm, modernūs laikai gi. Amerikoje dabar nežinia ar mada ar šiaip poreikis atsirado privatiems psichologams puikios darbo sąlygos, su nenutrūkstančiu klientų srautu. Nepailstamas darbas, pinigų kalimas sukelia tokias ligas kaip: stresas, isterija, paranoja... Ar kartais nesergate kuria nors iš jų?
lightfire 2010-11-19 08:21
Sužaloto intelekto vergai, ko gero, gali ir teregėti viena - jei nemenkini Amerikos ir neaukštini Rusijos, vadinasi garbini Ameriką. Tokie sovietinio pirdūniško filosofavimo esmė nesikeičia jau dešimtmečius, o homosovieticus ir jiems prijaučiančių kairuoliukų požiūris dažnai esti vienakryptis, radikalus ir bukas, bet užtat įtaigus. Jei paskaitytumėte to nario "kiesza" pranešimus, daugelyje jų aptiksite pasikartojančius kliedesius - "nekenčiu amerikos, rusija - geriausia". Ne jokiu ironišku tonu, o pažodžiui, įtikėjus į marksistines ir didžiarusiškas tieseles. Pasiūlymas paprastas - prieš švaistantis eiliniais "ak, tu myli ameriką" nusiseilėjimais perskaitykite daugiau minėto nario pasisakymų/trolinimų, kurie ir tapo mano pašiepimo priežastimi.
RiMuSaS 2010-11-19 08:53
Taip, delto nenesigincysiu. Kiesza yra toks veikejas. Bet toks dalykas, tik skatina tokius zmones zirst ir aimanuot tik daugiau. Bet kartu pjaudamas ji pjauni ir save. Yra geras anegdotas. Kuom skiriasi kapitalizmas, nuo komunizmo ? Kapitalizme zmogus isnaudoja zmogu, komunizme viskas atvirksciai.