[ŽT] Neįtikėtina! Prekes pristatys... kosminės raketos! Ką sugalvojo Kinijos el. prekybos milžinė (Foto)  ()

Manoma, kad raketos galės pristatyti prekes visame pasaulyje per valandą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos elektroninės prekybos milžinė „Alibaba Group“, kuriai priklauso „AliExpress“, ir „Space Epoch“ ruošiasi išbandyti daugkartinio naudojimo kosminę raketą, skirtą kroviniams gabenti.

Pagal planą, XZY-1 raketa, kurios krovinių skyrius yra 120 m3 tūrio, galės gabenti iki 10 tonų krovinius. Siuntiniai į bet kurį planetos tašką bus pristatyti per valandą, rašo „Futurism“.

Kinijos raketų gamintojas „Space Epoch“ paskelbė apie partnerystę su „Alibaba Group“ priklausančia „Taobao“, kad įgyvendintų ambicingą idėją. Kosminės raketos pagalba planuojama per valandą organizuoti prekių pristatymą į bet kurį pasaulio tašką – bus galima pristatyti net ir automobilį.

Pagal planą daugkartinio naudojimo raketa XZY-1 išskris į orbitą su savo naudinguoju kroviniu, kuris gali sverti iki 10 tonų, o tada grįš į Žemę ten, kur reikia.

Netolimoje ateityje, remiantis „Space Epoch“ pranešimu, įvyks pirmasis eksperimentinis raketos skrydis.

Sprendžiant iš Kinijos socialiniuose tinkluose publikuotų vaizdų, naujoji krovinių pristatymo raketa šiek tiek primena kur kas didesnę ir galingesnę „SpaceX“ raketą „Starship“.

Praėjusiais metais „Space Epoch“ baigė savo raketos bandymus, tačiau greičiausiai jai reikia dar kelių technologinių proveržių, kad būtų galima įgyvendinti savo paskelbtus planus pristatyti prekes visame pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(9)
(-4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()