Turkija rusų jau nedomina. Kas nutiko  ()

Rusai praranda susidomėjimą Turkija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-02 Turkija rusų jau nedomina. Kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkija rusų jau nedomina. Remiantis pirmojo ketvirčio rezultatais, turistų srautas iš Rusijos į Turkiją, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sumažėjo 11,7 proc., iki 682 139 apsilankymų.

Pažymima, kad dėl šios situacijos Rusijos Federacija yra trečia pagal turistų, atvykstančių į Turkiją, skaičių. Tai liudija statistiniai duomenys, paskelbti Turkijos kultūros ir turizmo ministerijos svetainėje.

Dabar Turkiją atakuoja turistai iš Irano. Turistų srautas iš Irano į Turkiją sausio – kovo mėnesiais išaugo 58,5 %, iki 747 559 atvykimų. Antroje vietoje yra Vokietija. Remiantis 2024 metų pirmųjų trijų mėnesių rezultatais, Turkijoje apsilankė 688 067 vokiečiai (+36,3 proc. per metus).

Prieš metus trejetukas atrodė kiek kitaip. Rusija pirmavo su rekordiniu 772 681 apsilankymų skaičiumi. Toliau sekė Bulgarija ir Vokietija.

 

Rusų apsilankymų Turkijoje skaičiaus mažėjimui įtakos turėjo keli veiksniai. Tarp jų – ženkliai sumažėjęs Turkijos išduodamų leidimų gyventi šalyje skaičius, sumažėjęs tranzito srautas per Stambulą ir pabrangusios ekskursijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(4)
(79)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()