Laimingiausia pasaulio šalis 2024 m. Tikrai nustebsite – kurią vietą užima Lietuva? (Grafikai)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2024-03-20 18:05
Taip kad nustokit inkšti, viskas OK pas mus.
donatasv 2024-03-20 18:22
20 vieta tikrai aukštai įvertino. Nors skųstis tikrai negaliu. Korupcija labai smarkiai kritusi, atlyginimai auga kaip ant mielių, darbo vietų tikrai yra jei netingi ir kažką sugebi darbą rasi. Turim kur stengtis išties bet tikrai smagu žiūrėti kaip mūsų šalis tobulėja. Būtume nepraradę nepriklausomybės dabar būtume top 10
Magnus 2024-03-20 18:47
Kas liečia suomius tai kaip nebūsi laimingas kai beveik kiekviename bute (tokiame kokių apstu Lietuvoje) yra pirtis!! Taip, aš ir nepatikėjau kol nepamačiau O čia, ką tik internete radau patvirtinimą:
technologas 2024-03-20 22:11
Dėl Lietuvos laimės aš suabejočiau. Pilna agresyvių šunų, pas mus gi nieko tokio jei šuo praeivį aploja ("nebijokit, jis neskaudžiai kanda"), tęsiasi karas keliuose, karai darbuose, pavalgyt tiesa galima rasti, jei tuo laimė matuojama, bet tobulėti tikrai dar stipriai yra kur.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-03-20 22:41
Pirmiausiai tai keista, nes nematau Butano. Pamenu kažkada t.lt rašė, kad anie laimingiausi, o dabar net visame sąraše jo nematau Pamenu kaip Jocko Willinks sakė: GOOD Laikykis ir tu tokio požiūrio https://www.youtube.com/watch?v=IdTMDpi ... UJXge2VmQE
donatasv 2024-03-20 23:22
Šuo aplojo ir jau nelaimingas? Jie tam ir skirti, kad lotų, saugotų teritoriją ir būtų ištikimi šeimininkui. Pervažiavau Švediją skersai išilgai ir visad stebėdavausi šūnys kaip tablečių apšerti, be energijos, nelaimingi, vėplos. Čia pagal tave normalus šuo? Per 3 ar 4 metus praleistus švedijoje vieną normalų šunį sutikau kuris aplojo. Net šunys Lietuvoje laimingesni, žaismingi, aktyvūs ir t.t.
Andraika 2024-03-21 06:27
Pagal tokią logiką ir rankos duotos kūlokam gniaužt ir burna kad ką nors aprėkt. O kadangi šuo atitinka šeimininko charakterį, tai šunys Švedijoj vienareikšmiškai laimingesni
donatasv 2024-03-21 07:14
Ane? Švedijoje šunys kaip gražus namo papuošalas. Apsistojęs buvau pas vieną pažystamą su retriveriu, vedžioja šunį tai kai žemę pardavęs, šuo 5 metų, parėjo namo į guolį atsigulė ir kaip nebūtų šuns namuose. Matosi kaip laime trykšta... Kūlokus gali pasilaikyti sau bet šuo gyvas daiktas kuris turi instinktus, poreikius ir visa kita. Matyt niekad nelaikęs šuns normaliai namuose, kad kliedi tokias nesamones. Pas mane du dideli šunįs namuose vokiečių mėlynasis dogas ir šveicarų aviganis. Abu šunys gyvi, išleidi į kiemą žino savo teritoriją, aploja šaligatviu einančius bet atidaryk kiemo vartus niekur neina, nieko nepuola, nedrasko ir dantis naudoja ėdalui kramtyt. Bet katinų kieme nėra visi apeina ratu, nepažystami stovi prie vartų ir neina į kiemą, retas kuris drysta užeiti. Vaikštau dažnai su šunimis Lietuvių šunys elgesi normaliai lauke. Noriai žaidžia, noriai leidžiam apsiuostyt. Na retas kuris leidžia apsiuostyti su vokiečių dogu ypač mažus šunis vedžiojantys, bijosi pamatę, kad neužstrigtų gerklėje mažas kasnis...
Andraika 2024-03-21 07:32
Praeivius per balkoną irgi aprėki? :D sakau, kad šuo atitinka šeimininko charakterį. Gyvenu Švedijoj virš 20 metų ir galiu pasakyt, kad nusipaistai tragiškai.
immortallt 2024-03-21 07:46
Tai kad šuo tiesiog einant ant pavadėlio aploja bet kurį praeivį, rodo, kad jis bijo ir yra nesocializuotas. Na kitaip sakant, čia kaip skinas, kuris kiekvienam praeiviui į galvą siūlo. Normalu, kai šuo gina nuo grėsmės, bet ne kiekvienas praeivis yra grėsmė. Ir šuo būdamas nuolatinėje baimėje nėra laimingas. Ir juokingi esate, kad būti laimingam - viskas turi būti geriausia, kas būna filmuose, nes nu kitose šalyse taip neva yra. O realybėje taip nėra. Patiko dokumentika apie Afrikos čiabuvius, kurie baltą žmogų turbūt pirmą kartą matė, klausia jų, ko reikia, kad būtum laimingas - pieno, mėsos ir medaus. Išvada, kuo daugiau matai, tuo daugiau nori, o norų patenkinimą žmonės sugretino su laime. Tada įsisisuki į dopamino spiralę, kuo daugiau turi, tuo daugiau nori ir niekada nebūsi laimingas, nes visada atsiras ką dar galima turėti. Dauguma tiek giliai sukišę savo galvas velniai žino kur, kad net nebesugeba pasilyginti su kitomis šalimis ir suprasti, kaip gerai šiaip Lietuvoje gyventi. Minusų visur yra, tik dažnas išvažiavęs į kitą šalį, nesidomi tiek tos šalies įvykiais, bet vis tiek tūno Lietuvos informaciniame sraute ir tada aiškina, kaip kitur gerai, bet realiai "kitur" gyvena puse kojos. Juokina susiejimas, kad kiekviename bute suomiai pirtį turi. Ir? Porą tūkstančių eurų ir jūs galite bute turėti pirtį, jei tik galite turėti elektrinę viryklę, kokia problema? Užtat Lietuvoje, kiekviena šeima turi bent du automobilius, o dažna ir 3. Per 85% populiacijos turi nuosavą būstą.
Dannas3 2024-03-21 09:40
Ka tik apsiskelbei, kad tavo sunys neisaukleti ir tiek:)) suni labiausiai daro laimingu seimininko demesys, o ne tai kad gali lot ant bet ko. Galiausiai supini viska i asmenine patirti, lyg sunys butu visi vienodi. Tos pacios veisles jie gali turet labai skirtinga charakteri.
Magnus 2024-03-21 10:58
Galiu tik pritarti. Iš savo asmeninės patirties galiu pasakyti, jog apie Lietuvą blogai atsiliepe tik tie, kurie nėra net tos pačios pusės kojos iškišę kitur. Lietuvoje geras klimatas, graži gamta, maža populiacija, geras gyventojų pasiskirstymas miestuose, miesteliuose ar tai kaimuose, pilna erdvių. Tie patys miestai labai erdvūs ir žali. Žmonės tvarkingi, reliatyviai protingi bei išsilavinę. Pilna veiklos bei darbų. p.s uždėjau tau pliusą prieš perskaitydamas tavo nepasitenkinimą suomių saunomis bet turėk jau.
immortallt 2024-03-21 12:55
Negaila tiems suomiams pirčių, tik nesuvesčiau, kad čia kažkokia laimė. Turiu galimybę į pirtį eiti pas uošvius netoli gyvenančius. Galėčiau pirtį ir pats įsirengti, bet daugiau poros kartų metuose nėra noro. Anksčiau būdavo žiemą ir kas antrą savaitgalį. Tik į pirtį reiškia, ne prigerti, ir ne su draugais.
Dannas3 2024-03-21 13:00
Kaip jum tokia teorija. Suomiai laimingiausi, nes yra didziausi introvertai pasaulyje ir yra laimingi budami uzsidare savo pasaulyje:)))
xilix 2024-03-21 17:09
Pritariu del introvertiskumo. Ypatingai jeigu esi kazkiek viduje labiau subrendes (pavadinkim taip intelektualuma). Introvertas nera priklausomas nuo daygubes socialiniu dalyku. Tos prievartos nebuvimas kazkam itikti patikti labai islaisvina. Suomii man ir panasus i tuos kuriems dzin kaip kas juos vertina. Atsipute ramiai sau veikia kas patinka ir gaminasi laimes hormonus :)
Magnus 2024-03-21 17:37
donatasv 2024-03-21 17:57
Tikrai nusipaistau. Pirma ne bute gyvenu, didelė teritorija, aptverta ir šunys laksto laisvai. Kitas reikalas yra sutapatį šunį su šeimininku. Gal dar pareikalaut iš šuns, kad ėstų su šaukštu? Tikriausiai švedijoje ėda su peiliu ir šakute eksperte? Neapykanta gal net baimė šunims aiškiai matoma pas tave. Niekad nesijaus šuo geriau nei laisvai lakstantis po kiemą.
Andraika 2024-03-21 18:39
galiu tik pasikartot- šuo atspindi šeimininko charakterį. pas isteriką- isteriški ir šunys. pas mane iš visų pusių kaimynai turi šunis, bet psichinių skalijančių nėra.
bahuriux 2024-03-21 20:50
Mano atvejis kitoks, visiškai prieštarauja viskam ir betkam, ką jūs čia rašot apie šunis. Kaimynas turi du šunis vienas normalus biški paloja kiek šumiui priklauso ir viskas ant manes išvis niekada nolojo ir neloja. Kitas toks mažas šlykštus padaras neužsičiaupia per visa dieną nuo ryto iki vakaro. Niekas nepadėjo nei poklabiai su kaimynu geruoju ir piktuoju, padėjo tik vienintelė preimonė galingesnis nei įprastai ultragarsinis dresavimo devaizas pas kitaicus už 21€ nusipirkau toks su trim ultragarsinėm peščialkom preikyje yra dvi rūšys signalo. Tai nuo to devaizo tas šunytis bėga kaip velnias nuo kryžiaus. Va tau ir atspindi charakterį, šuo pirmiuasiai turi savo charakterį, tik paskui auklėjimas kažką lemia. Jei nepadės tas devaizas, nu tipo gali priprasti per laiką, susikonstruosiu super gelingą kryptinį ultragarsinį devaizą, jei tas nepadės reikės tada nusipirkti iš depo 120db pypynę, gal tai kaimynui bus argumentas, nes dabar jis sako ką ar aš negaliu šuns lauke laikyti, sakau aišku negali jei jis loja visa dieną be sustojimo, sakiau kad susitvarkytu ir išsiauklėtu, bet jam px. Aš jam irgi pasakysiu ką ar aš negaliu su elektrine vuvuzela paduduoti, kai yra ne poilsio valandos. Ai dar bajeris buvo po pirmo roundo prieš tą mažą velnio išperą su tuo devaizu išėjo kaimynai pasivaikščioti tai tas šunytis nebe lojo, kaip įprasta, bet klykė nesavo balsu visa 20 minučių kol jie vaikščiojo, biški juokas ėmė.