Atrasta nauja gyvybės forma, mintanti nuodingu arsenu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

werafonas 2010-12-03 14:17
O pagaliau. Gal dar po 10 metų pradės iš tiesų ieškoti nežemiškos gyvybės užuot svarstę jos egzistavimo galimybes. LAME Mano manymu mūsų gyvybės forma yra viena iš daugybės varijacijų. Bet kol kitų neatranda, tol ir neigia galimybę.. Yra gera citata tam: „Palaiminti, kurie tiki nematę"
Anonymous 2010-12-03 14:49
nunu.. dauguma moxlininku laikosi nuomones, kad ne vien zemeje egzistuoja gyvybe.. nes turi supratima apie tai, kokia visata didele ir kokie mes mazi joje.. tad tik visiskai bukas zmogus galvoja, kad musu gyvybe zemeje yra vienintele.. tik esme ta, kad jie nesako ar yra, ar nera.. nes tai per daug issaukiancio.. pabandykit paklaust kokio fizikos destytojo apie kitas gyvybes.. pamatysit kaip atsakys.. pasakys kaip yra.. prades pasakoti nuo to kokia didele visata.. ir ant galo pasakys, tau paciam spresti ar yra ar nera.. nekreipkit demesio i zmones kurie nesusigaudo kas yra kas.. geriau tyliai uzuojauta pareiskit..
Atlast 2010-12-03 17:12
Nesu biologas ir gal delto nesuprantu, kas butent cia tokio "drebinancio pamatus". Vienas elementas DNR grandineje pakeiciamas kitu, panasiu cheminiu elementu. Na plius dar su salyga, kad izoliuotas ir stabilus, kaip minejo kritikas. Bet tai ir visas skirtumas, juk visos kitos dalys veikia kaip ir kitose bakterijose. Galbut toks prisitaikymas evoliucijos eigoje, bet ne revoliucija.
mnv 2010-12-03 19:03
Jo, koks skirtumas, masina benzinu ar vandeniu varoma. Gi vaziuoja.
Ultimadness 2010-12-03 20:33
Šitas geras Mano manymu, kitose planetose gali būti gyvybės formų kurios susideda iš visai kitokių elementų, kuriose, net nereikalingas C arba H, arba O. Be to, gali būti, kad yra net elementų kurių nėra Žemėje. Šiaip ar anaip, kvaila būti įsitikinusiam, kad kitose planetose nėra gyvybės.
Rukis 2010-12-03 20:33
Tai gal mes nesvarstysim ar tai gyvybe vien todėl, kad sudaryta iš kitokių medžiagų jei ji juda, dauginasi ir gamina energiją?!
IbX 2010-12-03 21:13
Gales tom bakterijom shalint arseno atliekas tegu dar kelias randa kur visokius zmonijos tershalus vartoja ))))
DarkNRG 2010-12-03 23:19
Tokias bakterijas ir dabar naudoja, pvz salint naftos demems vandenyne ivykus ekoliginems katastrofoms. Is tiesu, kaip skelbe nesenai spaudoje, lietuviu mokslininkai kaip tik tokiu bakteriju rinkini ruosiasi siusti amerikieciams i pagalba naftos tersalams valyt. Butu idomiau jei sukurtu tokias bakterijas, kurios sugebetu neutralizuot branduolinias atliekas
ImCat 2010-12-04 01:51
Jei tarp fosforo ir arseno būtų toks pats skirtumas kaip tarp vandens ir benzino, tai replika kažkiek prasmės turėtų, o dabar tik leptelėjai nesąmonę ir tiek.
ImCat 2010-12-04 01:52
Rašeivos mieli, paaiškinkit, kaip pakeitus fosoforą(!) arsenu staiga pasidaro „kardinaliai kitokia, ne anglies pagrindu funkcionuojančios gyvybės forma“? Kur ta anglis dingo? http://scienceblogs.com/pharyngula/2010 ... d_life.php
Atlast 2010-12-04 13:47
Na cia labiau benzinas ar dyzelis, bet esmes nekeicia, nes pats pasakei, kad visgi tai masina ir dar vaziuoja
sz520qm 2010-12-04 16:32
ImCat +1 už neprarastą sveiką protą.
DJ_LFS 2010-12-05 03:36
kazkaip pats atradimas nenustebino, nustebino tik mokslininku stebejimasis kad gyvybe gali buti visai kitokia, cia savaime aisku jau bent kiek paskaicius moksliniu straipsniu jau logiskai persasi isvada kad gyvybe gali buti bet kokios formos ir chemines sudeties, jei ne zemeje tai kitose planetose
rwc 2010-12-05 13:15
Straipsnis tai toks... hm... Kodėl arsenas nuodingas? Nes jis yra fosforo grupės elementas, Mendelejevo lentelėje iškart po fosforu - vadinas, labai panašiomis cheminėmis savybėmis. Todėl, jis jungiasi vietoje fosforo ir ląstelės paprasčiausiai miršta badu. Ką padarė mokslininkė - marino bakterijas badu. Jos išsigimė, išsipūtė, bet vis tiek yra prisitaikiusios, nors ir neefektyviai, pakeisti fosforą arsenu, izoliuoti nuo vandens ląstelėse ir t.t.. Normali CHNOPS gyvybės forma, tik prisitaikiusi ekstremalioms sąlygoms. Kažkada gandosklaida rašinėjo apie bobutę, mintančią smėliu. Kas žino - gal ji prisitaikius ląstelėse anglį pakeisti siliciu? Va čia tai būtų rimtas atradimas, nes Visatoje silicio daug ir galima būtų tikėtis silikoninių ufonautų. O be to, tuomet būtų galima išvesti bakterijas, kurios gamintų silikoninę naftą iš smėlio, kuria galėtume kūrenti automobilius. Išsispręstų šiltnamio dujų problema: mašiniukas važiuoja, o iš duslintuvo byra smėliukas.
Giltine002 2010-12-05 13:15
Bet suprask jog neturint pakankamai svarių įrodymų negalima daryt ir išvadų. Juk negalima teigti jog marse givybėj anglies pakaitalas yra geležis, nes ten smėlis lyg su rūdim arba teigti jog žemė tuščiavidurė neturint jokių realių ar bentjau įmanomų faktų. Taip galima visai nuplaukt į pievas
Giltine002 2010-12-05 13:23
Vot įdomus klausimas, kokiom salygom silicis gali sudaryti grandine tarp savo atomų ilgesne negu 8 atomai, nes tiksliai nepamenu, bet atrodo čia jo riba(bentjau normaliom salygom). O kaip jau buvo rašyta straipsny arsenas nuodingas nes jo junginiai nestabilūs. Žmogus apsinuodija arsenu, nes jo cheminės savybės pakankamai panašios į fosforo, kad jis jį galėtu pakeisti ATP molekulėse, bet jo jungyniai yra nestabilūs ir lengvai skyla išeivodamos užrezervuotą energiją kaip šilūmą.
rwc 2010-12-05 14:18
Kiek suprantu, tai silicis gali suformuoti pakankamai ilgas grandines, kurios nestabilios vandenyje. Reikia kitokio tirpalo bei didesnių temperatūrų ir slėgių, kad būtų skystų silikatų. http://en.wikipedia.org/wiki/Hypothetic ... ochemistry