Tyrimas: paracetamolis gali sukelti vaikams astmą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

batusia 2010-12-05 20:28
Lietuviški straipsniai drąsesnes išvadas padaro, nei užsienio autorių... May be linked - gali būti susiję(s). Na bet pats straipsnis naudingą info pateikė, jei ne patarimas priežiūros institucijoms, tai bent tėveliams...
werafonas 2010-12-05 20:39
A aš tiek ta paracetamolio gavęs, kad ..... Rezultatas: Vidutinio sunkumo alerginė astma. -.-
RiMuSaS 2010-12-05 20:54
Zmones nevienodi, Nepamirsk tai.
mobilunkas 2010-12-05 22:35
tiesiog neduotu paracetamolio, neduotu antibiotiku tai vaikai butu vaikystej mire ir nebesirge jokiom ligom. kiek tu astmininku? na gal 10 proc, alergiju gal kas antras kazkokia silpna alergija turi. o be vaistu senovej is 10 vaiku isgyvendavo 1- 3 kai kam pasisekdavo 5-9 . tai kas geriau? ar 20 proc vaiku turi kazkokia liga? ar kad du trecdaliai po zeme?
lgtech 2010-12-05 23:13
Tai anksčiau buvo teigiama, kad sirgdamas alegrija žmogus kartu kovoja ir su vėžinėm ląstelėm.. ;/
HiTech 2010-12-05 23:38
Apie kokia tu čia senove kalbi? Paimkim kad ir pries 80-90 metų. Mano senelio arba močiutės šeimas. Pas jų šeimoje buvo apie 7-10 asmenų. Pagrindinis jų vaistas buvo medus, kompresai ir įvairių žolelių arbatos. Ir užaugo visi sveiki ir kas svarbiausia - nėvienas vaikas nenumirė kai užaugę susirgdavo, dažniausiai vartodavo tik aspirina, bent jau "prie ruso" tai būdavo "universalus" vaistas. Ir vat senelis dar ir dabar gyvas, ir kaip tokiame amžiuje tai galim sakyt turi gera sveikata, pats savimi be problemu pasirupina.
punktyras 2010-12-06 00:22
Kad paracetamolis nuodas, tai seniai žinoma http://en.wikipedia.org/wiki/Paracetamol_toxicity O jei dar ir tokias pasekmes palieka, tai išvis liūdna. Aspirinas - daug saugesnis vaistas.
RiMuSaS 2010-12-06 00:46
Nu ir duodu tu cia As gyvenime nesu vartojes jokiu antibijotiku. Vaistu irgi mazai. Dabar visi priprate tik kas tuoj pulti serti vaikus vaistais ir antibijotikais. Jug antibijotikai zlugdo zmogaus imunine sistema. Vaistus reiktu vartot salutinemis priemonemis, kai tikrai to prireikia. Pvz kiek esu pastebejes dabar tik atsiranda temperaturos tuoj seria vaistais. Jug patartina iki 38C nevartot vaistu isvis. Na nesvarbu. Na o apie paracetamoli tai man isvis keista kodel tokie "vaistai" isvis yra paleidziami i rinka.
KarolisS 2010-12-06 03:03
Džiugu, kad diskusijose atsiranda medicinos ekspertų, kurie išvadina paracetamolį "nuodais" ar "vaistais kabutėse". Po velnių, gal bent kartą argumentuokit savo nuomonę? Punktyras, bent skaitai šaltinį, kurį pateiki? Pagal tavo nuodų apibrėžimą vanduo irgi nuodas, nes prigėrus per daug sukelia elektrolitų disbalansą, kuris gali būti mirtinas. Paracetamolis sukelia kepenų nepakankamumą, ibuprofenas perdovazus gali sukelti insultą, aspirinas perdovazus išvis užlenkia žmogų. Išvis pagal tokį apibrėžimą bet kurią veikliąją medžiagą galima išvadinti nuodais. RiMuSaS tai kaip visad apskritai jokių argumentų nepateikia, tai nėra ką ir komentuoti. Primena laidą "Paskutinė instancija", kur irgi sakoma "tai - nuodas, neturim jokių argumentų, jokių mokslinių tyrimų, na nebent močiutės "išmintį", bet mes leidžiame sau spręsti, kad tai nuodas". O dabar grįžtam prie paracetamolio: visų pirma, tai vaistas, kurio visi metabolitai ir jų poveikis organizmui yra žinomi. Pats paracetamolis savaime žmogaus neužlenks, yra vienas jo pavojingas metabolitas NAPQI, kuris kepenyse yra iš karto suskaidomas, jam nespėjus pradėti reaguoti su nukleorūgštimis ir baltymais. Perdozavus paracetamolio medžiagos, kuri reikalinga šio metabolito nukenksminimui, pritrūksta organizme ir prasideda reakcijos su baltymais, kurios naikina kepenis. Pridedu tai, kad tokie procesai organizme vyksta nuolat, nes yra begalė medžiagų, kurios potencialiai gali reaguoti su DNR ar baltymais, todėl tai, kas vyksta išgėrus paracetamolio, organizmui nėra nei šokas, nei dar kažkas baisaus - kasdienybė. Paracetamolis/acetaminofenas šiuo metu yra vienas iš saugiausių nenarkotinių analgetikų ir antipiretikų rinkoje. Neabejotinai saugesnis už aspiriną. Perdozavus paracetamolio yra žymiai didesnė tikimybė išgyventi nei perdozavus aspirino, o ir perdozuoti paracetamolio yra sudėtingiau. Dėl tyrimo: kodėl vienus tyrimus vadinate "tiesiog statistika", o šį - nušvitimu? Aišku, dar vyks daug tyrimų, kurie aiškinsis priežastis, kodėl taip nutinka, galbūt šį efektą sukelia ne grynai paracetamolis. Žodžiu, privengt paracetamolio po tokios naujienos gal ir šiek tiek vertėtų, bet visiškai nurašyti kaip vaisto - ne.
Staska 2010-12-06 09:04
Kazin ar uztenka vieno tyrimo, kad tiesiogiai susieti paracetamoli su zymiai didesne astmos ir alerginiu susirgimu rizika. Juk yra kazkoks faktorius, kodel viena grupe vaiku vartojo si vaista, o kita ne. Galbut tie vaika, kurie paracetamolio nevartojo visiskai, vartojo maziau ir kitu vaistu ir apskritai buvo atsparesni ligoms, todel zymiai reciau sirgdavo ir siais susirgimais
Gatsu 2010-12-06 14:09
Mjoa, as irgi sergu lengva astmos forma. Paklausiau tevu ka tik, tai sake, kad duodavo paracetamolio, bet retai ir mazai. Nekaltinu nieko ir kaip yra taip jau yra :]
Nerkashis 2010-12-07 13:15
Kas antras alergiją turi ir tau atrodo tai mažai??? Mano dukrai (7m) lengva bronchinė astma, sūnui (6mėn) irgi įtaria. Kaltinu save, nes sirgau vaikystės satma, kaltinu maisto pramonę, taip pat iš dalies daktarus, kurie pastoviai antibiotikus kiša.