Tai labai sveika širdžiai. Maistas Nr. 1. Kardiologai rekomenduoja  ()

Tai yra visame pasaulyje žinomos Viduržemio jūros dietos dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žuvis yra visame pasaulyje žinomos Viduržemio jūros dietos dalis.

Širdžiai naudingą mitybą sudaro žalumynai, ankštiniai augalai, riešutai, alyvuogių aliejus, uogos ir žuvis, rašo žurnalas „Parade“.

„Žuvies vartojimas yra gerai žinomos, garsios ir tarptautiniu mastu pripažintos tradicinės Viduržemio jūros dietos dalis. Keletas stebėjimų tyrimų parodė, jog ši dieta yra susijusi su mažesniu mirtingumu“, - sakė kardiologas dr. Mustali Dohadwala.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 55€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
3328 3

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Viena žuvis labiausiai išsiskiria savo nauda širdies sveikatai. Kardiologai beveik vienbalsiai pareiškė, kad tai lašiša dėl turimo didelio omega-3 riebalų rūgščių kiekio. Pasak kardiologo Bradley Serverio, buvo įrodyta, kad jos mažina trigliceridų kiekį, kraujagyslių uždegimą ir aritmijų riziką.

 

M. Dohadwala pridūrė, kad vartojant žuvį keturis kartus per savaitę ar daugiau, gali sumažėti ūminio miokardo infarkto dažnis:

„Net valgant dvi porcijas per savaitę gali sumažėti sunkių širdies ir kraujagyslių ligų dažnis ir žmonių, sergančių širdies ir kraujagyslių ligomis, mirtingumas.“

Kardiologė Mary Green rekomenduoja rinktis laukinėje gamtoje sugautą lašišą, o ne išaugintą fermose. Paprastai tokia žuvis yra mažiau riebi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(8)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()