A++ ir nulinė CO₂ emisija. Sostinėje duris atvėrė išskirtinai energetiškai taupus pastatas  ()

Sostinėje duris atvėrusiame išskirtinai energetiškai taupiame pastate dirba mokslo, aukštųjų technologijų, medicinos ir farmacijos novatoriai. Čia įsikūrė ir medicininių tyrimų laboratorijų tinklo „Medicina practica“ vienas pagrindinių padalinių, kuris vilniečiams padės pagerinti diagnostikos paslaugų prieinamumą.



© „Medicina practica“ laboratorijos/Linos Samuilovės nuotr. (Asmeninis albumas)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip tvirtina aukštųjų technologijų įmonių grupė „BOD Group“, sostinės Mokslininkų gatvėje balandį oficialiai atvertas „Verslo ir inovacijų centras“ simbolizuoja kryptį, leidžiančią Lietuvai siekti greitesnės žaliosios transformacijos. Tai savo modernumu Europoje išsiskiriantis ir vienas pirmųjų Lietuvoje A++ energetinės klasės gamybinės paskirties pastatas su biurais. Jis atitinka aukščiausius ekologinius standartus ir yra nulinės CO2 emisijos, nes visa reikalinga energija gaunama iš atsinaujinančių išteklių, gali būti tiek šildomas, tiek vėsinamas visiškai savarankiškai.

„Likimas buvo dosnus, kad galėjome įsikurti tokiame unikaliame centre ir žengti naują tvarumo žingsnį. Taip pat esame dėkingi statytojams, kurie kruopščiai įvertino medicininių tyrimų laboratorijos poreikius ir maksimaliai pritaikė jai skirtas patalpas. Ne tik pagerinome  sąlygas darbuotojams, bet galėjome pajungti dar daugiau laboratorinių sistemų ir pasiūlyti vilniečiams platesnį spektrą greičiau atliekamų tyrimų“, – sako „Medicina practica“ medicininių tyrimų laboratorijų tinklo vadovas gydytojas Svajūnas Barakauskas.

Net 2 kartus pigiau, nei konkurentai! Iš Vokietijos aukščiausios kokybės žuvų masalo nuplukdymo laivas su GPS (Video)
2192 1

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Su nuotolinio valdymo pulteliu - iki 500 metrų

Integruotas GPS

Nugabena iki 2kg masalo

12000mAh baterija

LED žibintai - pravartu nakties metu

Išsamiau

Jis pažymėjo, kad laboratorijų tinklo vieno iš centrinių padalinių steigimą Vilniuje pirmiausia lėmė tai, jog čia modernių diagnostikos paslaugų poreikis čia aiškiai didėja, nes sostinė auga. S. Barakauskas aiškino, kad viskas daroma tam, jog sutrumpėtų tyrimų atlikimo laikas, būtų išlaikyti aukščiausi kokybės reikalavimai.

 

„Štai Vilniaus centriniame padalinyje įrengėme vienos didžiausių pasaulyje biotechnologijų bendrovių „Roche“ šiais metais pagamintą automatizuotą tyrimų liniją. Tai dar labiau padeda užtikrinti kokybės standartus. Praplėtėme retesnių tyrimų atlikimą, patobulinome logistiką ir kt. Mūsų paslaugų vartotojai turi būti saugūs ir tikri dėl tyrimų tikslumo, kurį užtikriname atsakingai ir tiksliai dirbdami pagal ISO standartus, naudodami robotizuotas sistemas ir kt.“, – pasakojo vadovas.

 

Pirmoji Lietuvoje privati „Medicina practica“ laboratorija, 2000 m. Vilniuje įsteigta S. Barakausko, yra sukūrusi vieną pažangiausių medicininių tyrimų tinklų Baltijos regione. Didžiojoje šalies dalyje veikia per 30 padalinių, kur kasmet atliekama daugiau nei 4 mln. laboratorinių tyrimų.

„Medicina practica“ laboratorijos gali pasiūlyti net 2000 skirtingų kraujo ir šlapimo tyrimų: bendraklinikinių, vėžio, alergijos, skydliaukės hormonų, inkstų, kepenų fermentų, osteoporozės, lytiškai plintančių ligų, citologinių, genetinių ir kt. Juos užsako per 200 valstybinių, privačių gydymo įstaigų ir išsitiria šimtai tūkstančių žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai ()