Šviesa gali generuoti keliamąją jėgą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Dragoon 2010-12-19 12:09
Fotonas yra šviesos srauto dalelė, ji yra visiškai atskira subatominių dalelių grupė, atomą sudaro leptonų (elektronai), hadronų (protonai ir neutronai) grupių nariai. Kad kūnui pasiekti reliatyvistinius greičius, reikia neįtikėtino kiekio energijos (arba masė turi būti labai maža) - artėjant prie šviesos greičio, kad greitį padidinti 1%, reikia papildomai vos ne tiek pat energijos, kiek buvo jau sunaudota padidinti iki esamo greičio (skaičiai apytiksliai, bet esmę pagausi). Taip pat, pasiskaityk apie ryšio energijas ir sužadinimo potencialą.
enternald 2010-12-19 12:58
Arba atiduoda energiją kitiems kūnams (šiluminiai mainai). Priklauso kokį pavyzdį nagrinėsi, čia konkrečiai buvo šiluminis molekulių judėjimas iš realitivystinės pusės (šaldant masė mažėja), panašūs dėsniai galioja ir fotonams, bet jie neturi rimties masės. realitivistinė masė yra ta kurią galime išmatuoti, bet ji iki 10 procentų šviesos greičio beveik lygi rimties masei. Tiesa pasakius m0c^2 ir yra potencinė energija, kurią galima gauti skaldant objekto branduolius (žinoma neįskaičiuojant energijos reikalingos pradėti skaldymui).
enternald 2010-12-19 13:29
Biški tvarkingiau klausk ar numeruok bent jau, OK? 1) Smarkiai pakinta, nes išauga kūnų masė. Gravitacija ir masė susijusios. Ir vidinęs energijos nelabai kinta. 2) Ne jokiu būdu, auga priklausomai nuo greičio ir masė tačiau atrodo pastovi judant lėtai. Tiesa artėjant prie šviesos greičio, greiui pakitus, kuo mažesniu dydžiu masė auga vis didesniu dydžiu (tiesio galima isitikinti paėmus ribą v->c masės išraiškoje). Praktiškai greitis ribotas, bet masė ne. 3) Fotonų nėra atomuose, kaip jau dragoon sakė, tik hadronai ir leptonai. Fotonai neturi rimties masės ir neegzistuoja, nejudėdami, todėl kitaip nei elektronai, ar protonai su mase, gali pasiekti ir keliauti lygiai šviesos greičiu. Jo energija yra kvantuota, tai labai svarbus momentas fizikoje, jo energijos negalime išreikšti mrc^2 įsistatę į mr m0 priklausomybę nuo v. Iš čia išeitų neapibrėžtumas 0/0 (gi laisvų fotonų greitis yra c , o m0 visados lygu0). Čia ir pasireiškia banginės savybės, jo E=hf. jis vis dėlto turi masę realitivystine, kuri priklauso nuo bangos dažnio, bet ne nuo fotono greičio. Be to jis su šia mase turi ir impulsą. Jei taip supratau samprotavimą, nes kažkaip neaiškiai parašei.