2010 m. gamtos mokslų atradimai: „Gyvybė už Žemės ribų tiesiog privalo būti“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DoukeN! 2011-01-01 17:13
Mano manymu givybe zemeje atsirado is atskridusios kometos. Buvo toks spejimas ir man jis labai patiko. Patys pamanykit visos bakterijos savaime atsirast negalejo ir tikriausiai atskridus kometa is kazkur turejo mikrobu ar kazkokiu gyvu organizmu.
particular 2011-01-01 17:53
gyvybės beieškant: - "ej, jūs, mokslininkai, jei norit sužinot ar įmanoma kita gyvybė visatoje, tai imkit tą visatą filmuot." po 50 metų NASA sukuria ypač galingą filmavimo įrenginį savo Hubble 2 teleskopui ir iškelia jį į orbitą. po 20 metų filmavimo: - "mes nieko negalime įžvelgti iš filmuotos medžiagos, visos galaktikose stebimos planetos juda taip pat kaip ir judėję." - "gerbiamieji mokslininkai, aš turėjau omeny, kad visą tai filmuotumėt milijardus metų, padarant po vieną kadrą kas pusę milijono metų. tada bus galima įžvelgti kaip viskas kuriasi ir kolapsuoja, gimsta ir miršta, o ramiausiame visatos kampelyje ieškoti gyvybės." kitą dieną į Žemę nukrito asteroidas ir sunaikino viską kas gyva. ilgai kibojęs Hubble 2 liko nepažeistas ir toliau filmavo, tačiau tuštėjant baterijom kadrai tapdavo vis retesni. po daug milijardų metų, kai nebešvietė Saulė, čiaudantį teleskopą suranda protingiausiosios būtybės ir peržvelgę medžiagą: -"žmogijai atrodė, kad trūksta labai nedaug aptinkant bent menkiausią gyvybę, bet nesuvokė tik vieno, - kad gyvybė Žemėje jos egzistencijos momentu buvo vienintelė ir unikali trūkusi tik mirksnelį nuolat besikeičiančios visatos laike."
Swift RR 2011-01-02 21:58
Žinoma-n dydžio visatoje yra n galimybių kad egzistuos gyvybė(ir protinga). Nors argi įrodyta kad visata yra begalinė?
kionig 2011-01-02 22:39
Tokia isvada galima daryti, kadangi visata neturi centro. Be to, fizikai labai spekuliuoja BB teorija, jog visatos amziu skaiciuojame nuo ten apie keliolika milijardu metu, t.y jie sako, jog ji dar labai jauna, tai po velniu is kur jie zino senesnes visatos pavyzdi ? O gi nezino, ir be to, jie nemato pilno BB reliktinio spinduliavimo. T.y mes matome tik vieno viso sito dalyko puse. O pasakyti, kas yra pries BB absoliuciai nieko negalime. Todel jei pagal BB, tas singuliarimas galejo atsirasti bet kur ir bet kada. Kita spekuliacija ta, kad kazkada visata nebegales plestis ir ji tiesiog vienu atveju taip sakant atsals ir liks dykine, cia tuo atveju, kai tamsioji energija bus visa isnaudota pletimuisi. Reiskia, jei mes zinotume kokiu greiciu pleciasi visata, mes galetume laisvai apskaiciuoti jos trukme ir kiek jai beliko egzistuoti.
Anonymous 2011-01-03 05:14
ar egzistuoja gyvybe gyvybeje? vnz, nesuprantu ka cia diskutuot ir galvot.. cia tik del musu mazos pazangos mes nemokame izvelgti, kad realiai gyvybe yra absoliuciai visur. ateis laikas ir ieskot kur neegzistuoja gyvybe..
kionig 2011-01-03 12:41
Tai kad mes jau seniai ieskome ir jau mazdaug daugiau nei 50 metu nieko nerandame savo garde, o tai reiskia is tikruju daug ir sito fakto negalima ignoruoti vien tuo, kad as tikiu jog taip yra, ir kad taip bus, o deja niekas pasakyti kazko konkretaus negali.