NASA astronautai įstrigo orbitoje ir negali grįžti į Žemę. Kas vyksta TKS  ()

Erdvėlaivio „Boeing Starliner“ grįžimas į Žemę vykdant pirmąją pilotuojamą misiją vėl buvo atidėtas dėl techninių problemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Boeing“ erdvėlaivis „Starliner“ liks prijungtas prie Tarptautinės kosminės stoties (TKS) mažiausiai iki liepos 2 d.

Anksčiau buvo pranešta, kad NASA astronautai turėtų grįžti namo birželio 26 d. Šis laikas suteiks galimybę atlikti naują techninių problemų, su kuriomis susidūrė erdvėlaivis, pirmą kartą iškėlęs į orbitą astronautus, analizę, rašo „Space“.

NASA ir „Boeing“ vėl atidėjo erdvėlaivio „Starliner“ su astronautais Barry Wilmore'u ir Sunita Williams sugrįžimą, kad toliau ištirtų helio nuotėkio priežastis ir problemas su erdvėlaivio varikliais. Atvykę į orbitinę stotį birželio 6 d., astronautai turėjo TKS praleisti apie savaitę. Skrydžio metu buvo pastebėtas helio nuotėkis, sugedo 5 „Starliner“ varikliai, iš kurių keturis pavyko sutaisyti.

Dėl šių problemų ir siekdamos ištirti jų priežastis bei suprasti, kaip saugu gali būti „Starliner“ grįžimas į Žemę, NASA ir „Boeing“ nusprendė astronautų grįžimą namo atidėti iki birželio 18 d. Tada grįžimo į Žemę data buvo nukelta į birželio 26 d.

Vienos iš erdvėlaivio apžiūrų metu buvo atliktas neįprastas bandymas, kai buvo bandoma šiek tiek pastumti TKS su įjungtais „Starliner“ varikliais. Tai atskleidė tikėtiną kelių variklio gedimų priežastį. Pirminiai rezultatai parodė, kad varikliai perkaito.

 

NASA pranešė, kad abu astronautai į Žemę negrįš bent jau liepos 2 d. Kita vertus, dėl stoties tvarkaraščio jie gali likti orbitoje daugiausia iki rugpjūčio vidurio. NASA teigė, kad tolesnis Wilmore'o ir Williams buvimo orbitoje pratęsimas nekelia nerimo ir yra įsitikinimų, kad „Starliner“ galės sėkmingai atlikti savo pirmąją pilotuojamą misiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(8)
(56)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: