„Randama lėktuvnešiuose.“ Nereali idėja. Tai sukels revoliuciją Mėnulyje  (11)

Elektromagnetinė katapulta, kuri jau veikia Žemėje, gali padaryti kasybą Mėnulyje labai pigią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar 1974 metais Prinstono universiteto (JAV) profesorius Gerardas O'Neillas pirmą kartą išsakė idėją kroviniams iš Mėnulio gabenti panaudoti elektromagnetinę katapultą, rašo „Space“.

Mokslininkui pavyko sukurti elektromagnetinės katapultos, kurią pavadino masės greitintuvu, prototipą, kuris vėliau buvo patobulintas.

Praėjusių metų pabaigoje bendrovė „General Atomics ElectroMagnetic Systems“ pateikė Mėnulio elektromagnetinės katapultos efektyvumo įvertinimo ataskaitą. Dokumente pažymima, kad Mėnulis iš tiesų yra turtingas naudingų išteklių, įskaitant silicį, titaną, aliuminį ir geležį. Mėnulio vandens gavyba taip pat atrodo daug žadanti.

Elektromagnetinės katapultos gali būti efektyvesės nei įprastinės raketos, kurias teks paleisti iš Žemės į Mėnulį.

Dokumente taip pat pateikiamos rekomendacijos, kaip patobulinti šią technologiją, nes nuo jos išradimo praėjo daug laiko.

„Be jokios abejonės, pirmoji Mėnulio ekosistemos vystymosi grandinės grandis priklausys nuo įrangos, konstrukcijų ir pagalbinių sistemų tiekimo iš Žemės“, – pabrėžiama dokumente.

 

Tokioms užduotims, anot autorių, idealiai tinka elektromagnetinė katapulta, nes kaip pagrindinį energijos šaltinį galima naudoti beveik neribotą saulės energiją.

Be to, nereikės kurti šios technologijos nuo nulio, o tiesiog patobulinti elektromagnetinės katapultos sistemą, kuri jau naudojama JAV karinio jūrų laivyno lėktuvnešiuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (11)