Be gailesčio: skruzdės susidoroja su muse  (10)

Skruzdės, kaip ir žmonės, nemėgsta, kai į privačią teritoriją įsiveržia nepažįstamasis. Viduryje skruzdėlyno nutūpus musei, skruzdės laiko veltui nešvaistė ir pričiupo nepageidaujamą svečią. Kaip matyti unikaliose fotografijose, beveik du kartus už skruzdes didesnis įsibrovėlis neturėjo jokių galimybių pasipriešinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios fotografijos yra dalis makrofotografijų ciklo, kuriomis siekiama parodyti žmogaus akiai sunkiai pastebimą vabzdžių gyvenimą. Mėgėjas fotografas Andiyanas Lutfis šiuos neįtikėtinus kadrus nufotografavo savo namų sode Indonezijoje. 37 metų amžiaus A. Lutfis sako: „Šias fotografijas padariau savo paties sode. Skruzdės gyvena greta mano namo augančio mango medžio. Būdamas sode nuolatos matau, kaip jos pluša, todėl nusprendžiau tai įamžinti ir parodyti žmonėms. Žiūrovai, matydami mano fotografijas, nustemba, nes kiekviena skruzdė jiems pasakoja savo istoriją.“ Raudonosios skruzdės Indonezijoje vadinamos „Rang-Rang“. Jos gyvena kolonijomis ir kiekviena turi savo vaidmenį – darbininkės, tranai, karalienė. Kolonija šiems sutvėrimams yra svarbiausias dalykas ir dėl jos skruzdės yra pasirengusios paaukoti net savo gyvybę. Šiose fotografijose matome, kaip alkanos skruzdės mėgina pakelti gardų šokoladinio kekso gabalėlį, tačiau tam yra per silpnos. Netrukus joms į pagalbą atskuba talkininkai.

Pasaulyje egzistuoja per 11 tūkstančių skruzdžių rūšių, o raudonoji skruzdė yra viena iš dažniausiai sutinkamų rūšių. Jų galima aptikti beveik kiekviename kieme. Raudonosios skruzdės turi geluonį, o jų įkandimas gali būti labai skausmingas. Jos labai mėgsta saldų maistą, ypač nektarą.

Daugiau įspūdingų fotografijų galima rasti asmeniniame fotomenininko tinklalapyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (10)