Sniego senis kartono dėžėje į dykumas nukeliavo 8,5 tūkst. km (Video)  (10)

Japonijoje nulipdytas sniego senis už 8545 km – Arabijos pusiasalyje – plytinčias Bahreino smėlio dykumas pasiekė neištirpęs, nors keliavo paprastoje kartoninėje dėžėje, be jokios šaldymo įrangos. „Fokuso“ paslaptis – naujoji vakuumo sąlygas palaikanti izoliacinė medžiaga, pavadinimu „U-Vacua“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Triuko autoriams, Panasonic SPARKS padalinio vyrukams idėja nulipdyti ir į Bahreiną nugabenti sezoninį sutvėrimą, liaudyje vadinamą „seniu besmegeniu“, kilo po to, kai socialiniame tinkle „Facebook“ mergaitė iš Bahreino, vardu Amna al-Haddad, paskelbė, jog norėtų savo jaunesniam broliukui parodyti tikrą sniego senį.

Japonai iš sutvirtinto polistirolo sukonstravo sniego senio formą, į kurią prikasė apie 70 litrų sniego. Formą su sniegu triuko autoriai patalpino paprastoje kartono dėžėje, o ją izoliavo specialia, Panasonic „U-Vacua“ medžiaga, kurią sudaro stiklo šerdis, gaubiama metalo-plastiko mišinio plėvelės.

Plėvelės storis – vos 0,5 cm, tačiau metalo-plastiko „kokono“ generuojamas izoliacinis efektas tūrinį objektą itin patikimai saugo nuo dekompresijos ir šilumos patekimo į dėžės vidų. Anot Panasonic, ši plėvelė izoliacinėmis charakteristikomis 38 kartus efektyvesnė už įprastą stiklo vatą ir 20 kartų – už poliuretano putoplastiką.

102 kg svėrusi dėžė su „gyvuoju“ sniego kroviniu buvo dekoruota įspėjamaisiais ženklais „Atsargiai! Viduje – sniego senis!“ Siuntinys iš Japonijos į Bahreiną, kur jo nekantriai laukė visas pulkas tikro sniego nemačiusių vaikų, atkeliavo per 40 valandų.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)