Paskutinis „Space Shuttle“ programos skrydis suplanuotas birželiui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

edgarasl 2011-01-31 08:56
Aš nesuprantu kaip jie, gaudami tokį finansavimą, pastoviai susiduria su visokiais nesklandumais. P.S. "Paskutinis „Space Shuttle“ programos skrydis suplanuotas birželiui", po to numatyti dar trys skrydžiai "Space Shuttle" programos pabaigai paminėti
Ispanas19 2011-01-31 09:51
O tai kas dabar ateityje laukia NASA'os - Yra kazkokia nauja programa ir nauji erdvelaiviai? Kur des dabartinius erdvelaivius? P.s. Klaida yra padaryta. Gabrielle Giffords sutuoktinis ne Scott Kelly, o jo brolis dvynis Mark E. Kelly (Abu NASA astronautai).
Arns 2011-01-31 10:38
Space shuttle keliaus į muziejus. Na, o NASA panašu pamažu bus naikinama, nes apart kokių tyrinėjimų, nelabai ką darys, jau dabar jos planuose kad kai kurių palydovų ar įgulos iškėlimui bus skelbiami konkursai ir tikimasi kad privačios firmos(kaip tarkime Virgin galactic) juos iškels.
enternald 2011-01-31 14:07
Neįsivaizduok, kad nasa teturi shuttle. Yra dar krovininės raketos: Atlas V, Delta IV. Kurios iš tarnybos artimiausią dešimtmetį nepasitrauks. Be to NASA nutraukus žmogaus misijas nemažai pinigų atliks palydovams, kurie pigesni ir būna ten kur žmonėms sunku ir brangu nusigauti. Be to Nasa ir yra esmė tyrimai, o ne B***o vaizdavimas, ne 60-70 dešimtieji, kosminės lenktynės baigtos. Esa sugeba be politinių nesąmonių atlikti tą patį darbą efektyviai ir net su mažesniu biudžetu. NASA jei ką ir perleidžia tai tik žmonių kėlimą privačioms įmonėms.Šioje situacijoje NASA atsidūrė ne pirmą kartą: nutraukus Apolo ir Skylab programas NASA neteko pirminės raketos žmogaus kėlimui į kosmosą (Saturn V). Be to pati Saturn V buvo kaip ir Boeing kurinys. Taigi nieko čia naujo, nei stebuklingo, tik nusprendė įtraukti daugiau privataus kapitalo. Juolab kad tyrinėjimai taps pagrindiniu užsiėmimu.
Arns 2011-01-31 14:59
enternald, vis daugiau ir krovinių bus gabenama nebe išskirtinai NASA. Palydovus beveik visus jau dabar kuria privačios firmos ir tik vienetus pati organizacija. Tyrimai irgi tik laiko klausimas kada nebebus vien išskirtinai jiems priskirti. galų gale ir jų pačių svarba nyks, nes kitos kompanijos perims svarbiausias monopolines šakas. Juk duomenis analizuoti gali kad ir universitetas, bet universitetas negalėjo išleisti palydovo jį dominančiai info susirinkti. Bet tą galėjo NASA... Taip kad aš ir sakau, pamažu pradedama išformuoti ši organizacija, kiek jos išformavimas ir nurašymas "į istoriją" truks, sunku pasakyti. bet jei ji nesugalvos kokios monopolijos, tikrai neabejotinai JAV nepilstys jai pinigų rieškutėmis kaip iki šiol. O vien už gražią praeitį nepragyvensi.
cerep 2011-01-31 18:07
Uzdaro visa programa idomu ar pradejo jau kurti naujas programas i kosmosa? ar db jie koncentruojas kelione i menuli?
rwc 2011-01-31 18:49
Tas pat. Kuris univeras vienas pasistatytų erdvėlaivius, kosmines observatorijas? Neišvengiamai reiktų kooperuotis bent keliems, reikėtų ir vyriausybių paramos. Galima pagalvoti, kad CERN, ESA - kažkokie universitetai. Dėl išformavimo, tai nematau, kaip orientacija į efektyvumą kvepia išformavimu. Nešvaistys milijardų skrydžiams į Mėnulį - verčiau "prikabins" teleskopų. Geras, teisingas, tik gal kiek pavėluotas žingsnis.
Thuban 2011-02-01 20:41
Prasta dovana gimtadieniui
kionig 2011-02-02 01:09
I koki dar menuli ? Cia paskleistas karucio-1 mitas, kad kazkas dar ten kesinsis i menulio suri.