Didžiojoje piramidėje yra slapti kambariai, teigia architektas  (3)

Remdamasis 3D kompiuterinio modeliavimo rezultatais ir kai kurių egiptologų tyrimų duomenimis, prancūzų architektas Jeanas - Pierre'as Houdinas tvirtina, kad Didžiojoje Gizos piramidėje, dar vadinamoje Cheopso piramide, yra du dar neatrasti slapti kambariai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

J. - P. Houdinas prieš trejus metus kreipėsi į Egipto Relikvijų tarybą prašydamas leisti atlikti Cheopso piramidės vidinės sandaros tyrimą, tačiau gavo neigiamą atsakymą. Apie tai jis informavo savo surengtoje spaudos konferencijoje. Pasak architekto, iš turimų duomenų galima daryti prielaidą, kad dviejose neatrastose patalpose Didžiosios piramidės viduje turėtų būti baldų, kuriais pomirtiniame gyvenime būtų galėjęs naudotis faraonas Khufu (graik. k. – Cheopsas).

„Esu tikras, kad šioje piramidėje tie kambariai yra, ir noriu juos surasti", – žurnalistams sakė architektas.

2007-ųjų kovą J. - P. Houdinas pristatė savo teoriją, teigiančią, kad Didžioji piramidė buvo statoma naudojant ne išorinę, o vidinę spiralinės formos rampą. Iki šiol manoma, kad ji buvo pastatyta smiltainio luitus velkant didžiule išorine rampa.

Prancūzų architektas pasiūlė Egipto Relikvijų tarybai surengti bendrą jos ekspertų ir Prancūzijos inžinierių tyrimą naudojant infraraudonųjų spindulių, radarų ir kitas neinvazines technologijas šiai hipotezei patikrinti.

Tačiau Egipto atstovai tokį pasiūlymą atmetė. Šiemet J. - P. Houdino teoriją bandys patikrinti Kanados Lavalio universiteto mokslininkų grupė. Ji siekia gauti Egipto Relikvijų tarybos leidimą atlikti išorinį Didžiosios piramidės šiluminių atvaizdų tyrimą ir patvirtinti arba atmesti prielaidą dėl slaptų kambarių egzistavimo.

J. - P. Houdinas teigia, kad mintį apie neatrastus kambarius Cheopso piramidėje pasufleravo tokie pat kambariai, aptikti Cheopso tėvo faraono Snefru laiptuotoje piramidėje. Esą gali būti, kad toks pat vidinis planavimas buvo panaudotas statant ir Cheopso piramidę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)