Kaip surasti keliautojus laiku. Būdas rastas. Slepiasi akivaizdžioje vietoje  (5)

Straipsnio autoriai nusprendė, kad tie, kurie gali judėti laiku, gali palikti informacinį pėdsaką.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Oto Godfrey and Justin Morton, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:TeamTimeCar.com-BTTF_DeLorean_Time_Machine-OtoGodfrey.com-JMortonPhoto.com-01.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis mokslininkų mano, kad kelionės laiku yra neįmanomos. Kiti teigia, kad gali būti kažkokia nežinoma fizika, kuri leidžia tai įvykti. Diskusija šiuo klausimu tęsiasi daugelį metų.

Išankstinių spaudinių serveryje „ArXiv“ publikuoto straipsnio autoriai nusprendė keliautojų laiku pėdsakų ieškoti. internete, rašo „IFLScience“.

2009 m. birželį garsus fizikas Stephenas Hawkingas nusprendė atlikti eksperimentą. Mokslininkui kilo mintis nusiųsti kvietimą į jau įvykusį vakarėlį. Eksperimento esmė buvo ta, kad jei būtų įmanomos kelionės laiku, tai į vakarėlį ateitų kvietimus gavę žmonės, nors iš anksto apie tai negalėjo žinoti.

[Vokietija!] Portabilus automobilio įlenkimų šalinimo įrenginys kiekvienam! Nustebsite pamatę, ką jis išdarinėja (Video)
8398 10

Labai gera kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Deja, nė vienas iš Hawkingo pakviestų žmonių nepasirodė. Galbūt keliautojai laiku tiesiog nenorėjo būti garsaus fiziko kompanijoje, arba kelionės laiku tiesiog neįmanomas.

Tačiau grupė fizikų nusprendė atlikti savo eksperimentą, kad surastų potencialius keliautojus laiku. Norėdami tai padaryti, mokslininkai nusprendė internete ieškoti informacijos apie reikšmingus įvykius, kurie tam tikra prasme pasirodė dar prieš įvykstant šiems įvykiams.

Pasak mokslininkų, tik tie, kurie gali keliauti laiku, gali parašyti savotišką pranašystę apie tą ar kitą įvykį, kuris įvyks ateityje.

 

Straipsnio autoriai užsiminė, kad net jei žmonės, atvykę iš ateities (o mokslininkai nusprendė, kad jie tikrai negalėjo sukurti laiko mašinos praeityje), gali netyčia palikti dalį informacijos socialiniuose tinkluose per tam tikrą laikotarpį, kai reikšmingų įvykių, jau žinomų mokslininkams, dar neįvyko.

Fizikai aktyviai peržiūrėjo įrašus įvairiuose socialiniuose tinkluose, taip pat stebėjo populiarėjančias „Google“ užklausas. Tačiau nerasta jokių paminėjimo apie žinomus įvykius prieš jiems įvykstant.

Taip pat mokslininkai įvairiuose socialiniuose tinkluose ragino potencialius keliautojus laiku atsiųsti jiems laišką elektroniniu paštu. Eksperimento esmė buvo ta, kad pašto adresas buvo nurodytas vėliau nei pati žinutė su kvietimu susirašinėti. Tai yra, žmogus iš ateities jau turėtų žinoti el. paštą tuo metu, kai pasirodė pranešimas. Ir vėl niekas nieko nerašė fizikams.

 

Mokslininkai mano, kad galbūt ateities žmonės nenori būti apie juos žinomi, todėl nepalieka kaltinančių informacijos pėdsakų. Tačiau gali būti ir kitų priežasčių.

Straipsnio autoriai rašo, kad keliautojams laiku gali būti fiziškai neįmanoma palikti kokių nors ilgalaikių savo laiko likučių praeityje, įskaitant žinutes socialiniuose tinkluose. O gal fiziškai negalime rasti tokios informacijos, nes tai pažeistų kokį nors dar nežinomą fizikos dėsnį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(14)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (5)