Kaip surasti keliautojus laiku. Būdas rastas. Slepiasi akivaizdžioje vietoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2024-08-20 07:21
Manau gyvename multivisatoje, tokioje kai egzistuoja begalė visatos versijų. Kelionė laiku būtų kelionė į kitą visatos versiją, o ne kažkur į praeitį. O tai išsprendžia ir tą senelio nužudymo paradoksą: nužudytum jį tiesiog kitokio scenarijaus visatoje, tad pats liktum egzistuoti ir logika nebūtų pažeista. Bet tai tuo pačiu reiškia, kad kiekvieną akimirką visata dalinasi į šį ir kitus variantus. Arba tie variantai tiesiog egzistuoja. Tad iš principo kelionė laiku, kad ir ši natūrali, tėra kelionė tarp skirtingų visatos "kadrų". Laikas yra tai, kas tave perkelia iš vieno kadro į kitą. O į kurį kadrą "peršoksi" priklausys nuo to, kaip tuos kadrus dėliojaisi iki šio momento - turi išlikti kažkokia loginė seka. Bet tai tuo pačiu reikštų, kad nėra jokio "free will" - viskas yra nulemta iš anksto. Nebent kai kurie dalykai slepiasi kitose dimensijose, kurios yra surištos su mūsų 3d+laikas, bet apie kurias dar nelabai ką išmanome. Žoddžiu taip išeina, kad viskas egzistuoja vienu metu. Bet galiausiai kas nulemia kur būsi tu (kurioje multivisatos versijoje/kadre bus tavo sąmoningumas)? Tai gal "free will"?
gytis13 2024-08-20 09:27
Man atrodo kad ateiviams iš ateities mažiausiai įdomūs būtų mūsų socialiniai tinklai...
kestutisz 2024-08-20 09:45
"o mokslininkai nusprendė, kad jie tikrai negalėjo sukurti laiko mašinos praeityje" - wtf, gi net kokio klasikinio "The TIme Machine" (senesnis ar naujesnis) idėja labai logiška - technologinis/gamtinis kolapsas ir ateitis gali būti primityvesnė už praeitį.
Andraika 2024-08-20 10:54
Tai Simpsonų serialo kūrėjai garantuotai iš ateities
mindaugas.vaitiekūnas 2024-08-20 17:34
O jūs kartais pagalvojat kas būtų jeigu turėtumėte laiko mašiną? Aš tai "įsiveliu" į tokius procesus, kad prieinu prie tos vietos, kur galiausiai noriu, kad būtų būtent taip kaip yra dabar - jokios laiko mašinos, nemirtingumo ar kažkokių cheat'ų