Italų mokslininkai skelbiasi sukūrę šaltosios sintezės įrenginį (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2011-02-06 22:35
Labai ten jau buvo tavo issamus atsakymas - "pasigooglinkite"... Bahuriux, saltoji sinteze mires reikalas ir nieks tuom neabejoja. Kaip manai, kodel statomas ITER, o ne bandoma ispesti kazka is saltosios sintezes ?
Shinigami 2011-02-06 23:34
Nežinau ar čia tie italai makaronus kabina ar ne, bet perskaitęs straipsnį ir komentarus susidariau nuomonę, kad dauguma čia rašančiu skeptikų arba neperskaitė straipsnio arba jo visiškai nesuprato. Bei visiškai nesuprantą apie ką kalba. Kai kurie juokiasi kad italai pradėjo pažeidinėti fizikos dėsnius, nes iš mažesnio kiekio energijos pagamina didesnį kiekį. Jiems siūlyčiau dar karta perskaityti straipsnį tik atidžiau. Niekas čia iš niekur energijos nepagaminą. Energijai gauti yra sunaudojamas vandenilis ir nikelis, gaunant varį (branduolių sintezė) tad nesvaikite apie didesnio energijos kiekio pagaminimą iš nieko. Net atominė elektrinė ir ta kad ji veiktu sunaudoja kažkiek energijos. Kiti aiškina, kad ši reakcija neįmanoma, nes ji nevyksta nei žemės branduolyje nei saulėse. Tai jiems galiu pasakyti tik tiek. Tame įrenginyje nikelis nėra verdamas vandenilyje tarsi kažkokiame puode. Tam kad vyktu branduolių sintezė reikia specifinių sąlygų kuriu nėra žemės gelmėse. O dėl saulės - kiek nikelio yra saulėję? Vienas atomas tūkstančiui kubų? Juk saulė dauguma sudaryta iš vandenilio ir jos branduolių reakcijose pagaminamas daugiausiai helis. Tai kaip ten gali vykti reikšminga nikelio ir vandenilio branduolių sintezė. Gal pradėkite mastyti. Be to reaktoriaus konstrukcija ir jame naudojamos medžiagos nėra aprašytos. Gal jis naudoja kažkokius katalizatorius kaip chemijoje. Chemijoje netgi yra pavyzdžių kai sumaišius dvi medžiagas reakcija nevyksta, bet įdėjus trečia reagentą (katalizatorių kurio kiekis reakcijos metu nekinta) reakcija tarp pirmu dviejų pradeda vykti ir susidaro naujos medžiagos. Kai kurie iš vis pradėjo pezėti apie visokius boilerius. Jei taip žiūrint tai atominė elektrinė taip pat yra didelis boileris, nes radioaktyviojo skylimo metų išsiskiria energija kuri užviriną vandenį ir vandens garai suka turbiną. Kai kas sako kaip galima kažką sukurti to nežinant kaip tai padaryti. Galiu pasakyti tik tiek, kad tokiu atradimų yra ne vienas ir ne keli. Bei jie nesako, kad jie bandė sukurti šaltos sintezės reaktorių. Jie sako, kad jie jį sukurė. Gal iš tiesų jie bandė ne šaltos sintezės reaktorių sukurti, o duonos skrudintuvą. Tik jiems nepasisekė nes duona sudegė dėl per daug didelės temperatūros. Ir tik tada suprato ką sukurė Na bet nėra ko čia daug ginčitis juk sako, kad iki metu pabaigos pradės jų masinį gaminimą, tad ir sužinosime ar jie kabina makaronus ar sako tiesą. P.S. mokslininkai kai nori gali paaiškinti viską, bet laikui bėgant ir gaunant vis daugiau informacijos yra sužinomą kad tokie aiškintojai ne kuo geresni nei burėjos buriančios iš tirščių. Nes jie su savo paaiškinimais taip toli į šoną nuvažiave... Dėl to man šie italų mokslininkai patinka, kad nebando vaidinti gudresniais nei yra iš tiesų, ir nekabina makaronų apie fizikos dėsnius kuriu nesupranta.
Arwis 2011-02-06 23:36
Tarkim paimkim galimybe jog vis del to tai imanoma. Tai kodel po velniu jie negali aprasyti proceso? Uz tokius dalykus nobelio premijos skiriamos, kodel dar niekas negavo? Tiesiog skaitydami straipnsi galvokite... Is kart matosi kabliukai. Jai atidziai skaitei straipsni tai ten aiskiai rase kad patentu office atmete butent del to kad nebuvo paiskinta. Manau tokie dalykai kaip katalizatoriai ir medziagos kurios naudojamos tikrai turejo buti pamineti, bet jai nepaminejo tai kodel?
bahuriux 2011-02-06 23:42
Todel kad statoma tas kam yra teorinis paaiskinimas ir beja statoma tas ko namuose katilinej nepasistatysi As del CF (cold fusion) turiu abejoniu del to daikto praktiskumo, ta prasme namu vartojimui skirto irenginio. Ir tik vieninteles detales elektrodo ties kuriuo susidaro plazma. Visa kita yra patvirtinta eksperimentais, net jei ir be teoriju.
kionig 2011-02-06 23:55
Bahuriux, zinau, kad gyveni fantastikos srityje, bet realybe yra tokia: http://www.technologijos.lt/n/mokslas/f ... s-6882&l=2 Beje, bahuriux, labai negrazu sneketi ir sakyti, kad viskas visur patvirtinta net be teoriju ! Primygtinai prasau proof-link'u.
bahuriux 2011-02-07 00:09
http://jlnlabs.online.fr/cfr/logbook/index.htm cia jis su volframu dare gal del to rezultatai tik siaip sau, bet teigiami. Tie makaronu megejai surado matyt kazka geriau. Manau kad A. Lankauskas rado kazka geresnio.
Skeleton 2011-02-07 00:42
Kokie "tegiami rezultatai"? Kol kas nėra NEI VIENO nepriklausomai patvirtinto šaltos termobranduolinės sintezės ekperimento, kurio metu išsiskirtų išmatuojamas energijos kiekis. Galų gale termobranduolinėse reakcijose išsiskiria dalelės, kurių buvimą galima labai tiksliai išmatuoti. Jeigu išradėjas įtikinėja kad puode vyksta termobranduolinės reakcijos, o iš puodo nesklinda reakcijas indikuojančios dalelės - galima padaryti išvadas apie "išradėjo" sąžiningumą.
kionig 2011-02-07 00:46
Taip ir galvojau, kad bus su eiliniu youtubes perlu Vandens elektrolize, ar bet kokio kito elektrolito elektrolize nera branduoliu sinteze.. Cia tas pats, kas uzdegti lanka su auksta itampa ir sildyti vandeni ar elektrolita
rwc 2011-02-07 03:23
bus įrodytos). Šiaip jau dauguma 18-19 a. išradimų nesirėmė teorijomis, bet rėmėsi lengvai patikrinamais teiginiais: sujungus rūgštį ir šarmą laidu, jame "atsiranda elektra" ir panašiai. Dalinai dėl mano aukščiau išvardytų priežasčių apie Ni->Cu reakciją, apskritai šaltoji sintezė daugiau laikoma šarlatanizmu nei pagrįstu mokslu. Tačiau "legendinis" eksperimentas dar gerokai prozaiškesnis - ir kažkiek netgi realistiškas. Taip, ten yra kalbama apie galimus katalizatorius ir pan.. Tačiau: jame buvo naudojami "nelabai stabilūs" izotopai (deuteris, kuris, gerai "paspardžius" virstų He4, išskirdamas šilumą); minimi miuonai kaip katalizatoriai (kurie neaišku kaip ten susidaro); rezultatas pastebimas kaip suaktyvėjusi elektrolizė.
Edcka 2011-02-07 08:35
Na ir prajuokino kiek čia branduolinės, kvantinės ir kitokios fizikos "specų" prisirinkę, ypač tokie kaip rwc, kionig, Skeleton ir kt. Jaučiu tuoj Lietuvoje turėsime bent kelis Nobelio premijos laureatus fizikos srityje. Kai tuo tarpu visos žmonių civilizacijos išsivystymo lygis šiose fizikos srityse, vaizdžiai kalbant, yra kaip pirmykščio žmogaus, kuris net ugnį turi pastoviai saugoti, nes trinant pagaliukus dar ne visada pavyksta uždegti. Kai pavyks išnaudoti visas LHC galimybes ir suprasti gautus rezultatus ir sukursime veikiantį valdomos termobranduolinės reakcijos reaktorių (t.y. sugebėsime galų gale įžiebti ugnį be pagaliukų, o su degtukais kada panorėję), galima bus sakyti, kad civilizacija įžengė į viduramžius (fizikos srityje). Gal tada TIK pradėsime suprati žvaigždžių sandarą, jose vykstančius procesus ir reakcijas, o ne spėliosime, kodėl padidėjo ar sumažėjo saulės aktyvumas ir kiek tai tęsis. Atradome nano technologijas, bet esmės apie tas medžiagas dar nesuprantame, tik apgraibomis atrandame savybes ir stebimės, kaip pirmykščiai žmonės radę deimantą ir negalėdami suprasti, kodėl jis toks kietas. O čia fizikos genijai aiškina apie saulės sandarą, apie protonus elektronus, žino kas įmanoma kas ne. Man tai labai primena viduramžių teologus, kurie irgi aiškino kas įmanoma kas ne, anas reiškinys paaiškinamas o anas pagal dievo valią.
Arwis 2011-02-07 08:47
Branguti, dauguma tu teoriju jau senai kompiuteriniais modeliais patvirtinta, pakoreguota ar atrasta isvis nauju desniu. Pvz tokie procesai kurie vyksta sauleje jau senokai zinomi. Tesiant apie termabranduolines reakcijas... Tai mes jau jas pilnai suprantam ir zinom kaip jos veikia. Jau ne vienas ir ne du termabranuoliniai bandomieji reaktoriai buvo paleisti. Taciau dar negalime tos termabranduolines reakcijos ilgai islaikyti, todel jau ir statom ITER'i kuris yra pirmasis komercinis termabranduolinio reaktoriaus prototipas. Jau cia visus peiki bet pacio zinios ir supratimas tai....
jordanbn2 2011-02-07 08:53
Ka as tau galiu pasakyt, jei net nesupratai ka parasiau
bronius 2011-02-07 09:13
Tas garsas video pradzioje tai primena kazkokio pneumatinio irankio, patalpinto i tuscia deze, darba
vazzy 2011-02-07 14:12
tam yra daromi bandymai, kompiuteriniai modeliai. ka tu cia paistai apie medziagos supratima isvis neaisku. subatomine fizika yra pazengus tiek, kad gali kontroliuoti ir skaldyti atomus. isivaizduok, kad yra toks dalykas kaip branduolinis rektorius ir jame gnomai "saudo" neutronus i Urano branduoli ir jis skyla i cezi ir rubidi ir issikiria energija ( E = mc^2 ) ir turbinu pagalba ta energija paverciama i elektros energija, o gal tu kaip minejei ugny uzsikuri, kad kompas veiktu ? tai ties kuria vieta tau cia truksta ziniu ar branduolines rekcijas. su Nuclear Fusion yra biski kitaip, nes ten atomai ne skyla, bet jungiasi, bet esme ta pati.
rwc 2011-02-07 16:28
pradinė temperatūra. Čia eina kalba apie cheminių jungčių suskaldymą. Suskaldyti stabilų atomą - reikia visai kitokių energijos koncentracijų ir visai kitokių slėgių. Dėl to net ir paprasčiausia stabilių branduolių jungimosi reakcija "žemiškomis" sąlygomis mažai tikėtina, nepriklausomai nuo katalizatorių, o straipsnius apie tai fizikai vertina labai atsargiai ir reikalauja labai tvirtų įrodymų.
Giltine002 2011-02-07 17:58
nuo kada nežinau,bet žinau jog du su puse karto
loggo 2011-02-07 20:25
"ir jam pradžiai reikia 1000 W elektros energijos, kurios poreikis sumažėja iki 400 W po kelių minučių." VATAS NĖRA ENERGIJOS MATAS. ENERGIJOS MATAS YRA DŽIAULIS, ARBA VATSEKUNDĖ. TAI YRA, ARBA "J", ARBA "Ws". KITAIP DAR GALIMA ENERGIJĄ IŠREIKŠTI Wh, KWh, MWh, MWs, T.T. Aš nesuprantu, negi TECHNOLOGIJŲ tinklapio redakcija neskiria tokio elementaraus dalyko?? O kas dėl išradimo... Tai nenoriu pasirodyti labai nepagarbus, bet panašu, kad keli seni krienai nusprendė į TV patekti, tai su melyna lipnia izoliacine apvijo dėžę, padarė kažkokį kliksėjimo mechanizmą, laidais kažkur prijungė voltmetrą (ar ką ten), ampermetrą, dar kokį nors matuoklį, padarė kelis elementarius skaičiavimus (kiek energijos prireiks užvirint vandeniui; kiek energijos išsiskirtų susijungus branduoliams) ir viskas. Dar pridūrė, kad garaže turi dar 125 tokias dėžes ir kibirą jaunystės eliksyro, jei kas nors norėtų pirkti.
Edcka 2011-02-07 22:50
To Arwis ir vazzy: iki mano supratimo jums kaip vėžliams iki mėnulio. vienas net nemoka taisyklingai parašyti žodį TERMOBRANDUOLINES ("termabranduolines") , kitas išvis mažaraštis, lietuviškai nemoka rašyti. o vat fizikoje tai viską išmano, jiems jau nėra ką atrasti, jie viską kompais sumodeliavo kambaryje sėdėdami. Ne taip kaip kažkokie kvailiai milijardus į LHC sukišo nežinia kam, kai jau Arwis ir vazzy jau ir taip viskas aišku, jie net saulę jau sumodeliavo, žino kas ir kaip ten vyksta, tuoj paskelbs visam pasauliui saulės aktyvumo grafiką tūkstančiui metų į priekį. Vaikučiai, pirma pabaikite mokyklą ir daugiau pamokose lankykitės, o ne rūkykite už mokyklos kampo, rūkymas žudo jūsų smegenis, kurių atrodo jau ir taip pradeda trūkti.
kionig 2011-02-07 23:10
O kiek tu jau klasiu baigei didysis gudruti ? Jau antras tavo pasiskakymas, kuriuo vel nieko naujo nepasakai, tik kabinejiesi prie kazkieno klaidu ar rasto. Is tavo pasakytu teiginiu galima sakyti, jog esi stipriai atsilikes nuo gyvenimo - daugiau nieko.
rwc 2011-02-08 00:29
Responding to Edcka is considered harmful.