„Kovoja su peršalimu.“ „Auksinis“ gėrimas su slaptu ingredientu  ()

Reguliarus šio prieskonio vartojimas padeda kovoti su infekcijomis ir palaiko organizmo atsistatymo procesus.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Kartashova (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/cup-drink-tea-beverage-hot-drink-5678387/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ruduo – metas, kai mūsų imunitetas susiduria su iššūkiais. Šaltos dienos ir dažni temperatūros pokyčiai reiškia peršalimo ligas. Tačiau yra paprastas būdas sustiprinti organizmą. „Auksinis“ gėrimas šaltuoju metų laiku veiksmingai kovoja su peršalimu. Šiltas pienas su ciberžole yra tradicinis, bet veiksmingas būdas palaikyti imunitetą.

Pienas su medumi ir sviestu yra puikus būdas norintiems sušilti ir palengvinti peršalimo simptomus. Tačiau norint, kad šis gėrimas būtų dar efektyvesnis, verta jį praturtinti ciberžole – šimtmečius žinomu prieskoniu, kurio populiarumą lemia ne tik kulinarinis panaudojimas, bet visų pirma nauda sveikatai.

[EU+Kuponai] „Techtober Blowout 2024“ išpardavimas! Mini PC, energijos stotelės, žaidimų monitoriai, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
3278 2

„Techtober Blowout 2024“ išpardavimas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

2) „MINIX Z100-0dB“ - mini PC, 16+512GB, WiFi6 ir kt.

3) „Wanbo X5“ - 1080P, 1100 ANSI, WiFi 6, Bluetooth 5.0, Android 9.0 vaizdo projektorius

4) „SolarPlay Q2501“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2160Wh, LiFePO4

Išsamiau

Ciberžolė – tikras gamtos lobis, kuriame gausu kurkumino – junginio, pasižyminčio stipriomis priešuždegiminėmis, antibakterinėmis ir antivirusinėmis savybėmis. Reguliarus ciberžolės vartojimas padeda kovoti su infekcijomis ir palaiko organizmo atsistatymo procesus.

Ciberžolė, nors dažniausiai asocijuojasi su indiška virtuve ir geltona kario patiekalų spalva, turi kur kas platesnį pritaikymą. Kartu su pienu ir keletu kitų ingredientų ji sukuria „auksinį pieną“ – gėrimą, kuris ne tik sušildo, bet ir padeda organizmui kovoti su pirmaisiais peršalimo simptomais. Dėl gėrime esančių ingredientų, tokių kaip cinamonas, kardamonas ir imbieras, šis gėrimas pasižymi įvairiapusišku poveikiu: malšina kosulį, slogą ir gerklės skausmą, turi analgetinį poveikį, taip pat palaiko imuninę sistemą.

Kaip paruošti „auksinį pieną“?

 

Paruošti šį sveiką gėrimą itin paprasta ir greita. Pakanka kelių pagrindinių ingredientų, kad per kelias minutes susidarytų mišinys, kuris veiksmingai padės organizmui kovoti su virusais ir bakterijomis. Pagrindinis recepto elementas, be abejo, yra ciberžolė, tačiau svarbų vaidmenį atlieka ir kiti prieskoniai.

Ingredientai:

  • 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės;
  • 1 stiklinė pieno (arba augalinio gėrimo);
  • 1 arbatinis šaukštelis medaus;
  • žiupsnelis cinamono;
  • žiupsnelis kardamono;
  • žiupsnelis juodųjų pipirų;
  • 1 arbatinis šaukštelis sviesto (arba sezamo/kokosų aliejaus).

 

Paruošimo būdas:

Visus ingredientus, išskyrus medų, sudėkite į nedidelį puodą ir švelniai kaitinkite ant silpnos ugnies, neužvirdami. Maišydami kaitinkite gėrimą, kol ingredientai susijungs. Galiausiai, kai gėrimas šiek tiek atvės, įdėkite medaus – svarbu to nedaryti, kol pienas yra per karštas, nes aukšta temperatūra gali panaikinti vertingąsias medaus savybes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(2)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()