Perspėjo konservų mėgėjus. Pavojingi sveikatai – metas išmesti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2024-10-09 15:45
Yra kelios paslaptys, dėl ko pvz. mano žmonos darytos uogienės ir konservai beveik niekada negenda. Reikia pakartotinai nenaudoti blogai atsuktų dangtelių, na būna mėgsta kiti užkišti peilį po dangteliu, kad suvienodinti slėgį, tada lengvai atsisuka, viskas tokio dangtelio kitam kartui naudoti negalima. Naudoti tik užsukamus dangtelius, na kitokių nelabai jau ir būna. Gerai išplauti stiklainius ir dangtelius, stiklainius iškaitinti orkaitėj. Bet pats svarbiausias dalykas išplauto ir išdžiovinto dangtelio vidų išdezinfekuoti su degtine, viskiu, ar panašiai, tai padarius sėkmės tikimybė 99%. Na ten straipsnyje gerai parašė, kad konservantaų kiekis svarbus, kaip acto, druskos ir cukraus, bet nereikia jų perdaug dėti. Teisingai viską padarius uogienė gali būti su minimaliu cukraus kiekiu. Dar prie to pčio agurkus mupliko 3 kartus kas 20 min. sloike su verdančiu vandeniu, gal tas turi reikšmės, bet uogienes daro su nedaug cukraus, tai nežinau, kas svarbiau. Žodžiu konservavimas tai menas Bet yra kita medlio pusė, (masto) ekonomija, ta prasme, sloikas agurkų kokių ten tarkim kėdainių gamybos (gana skanūs) populiariam vokiečių tinkle Lietuvoj kainuoja tarkim kokia 1,5€. Pamėginkit su namų gamybos agurkais įsitekti į tą kainą. Sloiko, dangtelio, agurkų (laikas pinigai vistiek jei net ir savo agurkai, krapai ir tt), vamdens, prieskonių, dujų/elektros kaina, jau nekalbu apie "parduotas vasaras" darže ir darbo laiką konservuojant. Užjaučiu savo žmoną, bet padedu tik minimaliai tame reikale, nes tai jos hobis, mano hoboai kiti