„Įdėkite TAI į stiklainį su džiovintais grybais.“ Pamiršite apie pelėsį  ()

Po sėkmingo grybavimo, džiovintų grybų atsargų galime turėti ne tik iki kito rudens, bet ir dar ilgiau! Išvalyti, supjaustyti ir džiovinti grybai bus sriubų, padažų ir aromatinių sultinių pagrindas. Tiesiog vadovaukitės keliais svarbiais patarimais, kad grybuose nebūtų pelėsio, musių ir maistinių kandžių.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© halibaba (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/dried-mushrooms-food-dried-3799957/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ruošdami atsargas kitam sezonui nepamirškite į džiovintus grybus įmesti kelis lauro lapelius. Svarbu kas kelis grybų sluoksnio centimetrus įterpti po 2-3 lauro lapelius. Tai mūsų močiutėms žinomas metodas. Lauro lapai ne tik atbaidys nekviestus vabzdžius, bet ir sugers drėgmės perteklių. Taip jūsų grybai bus švieži ir apsaugoti nuo pelėsio.

Taip pat svarbu, kur laikote džiovintus grybus, nes jie nemėgsta šviesos ir drėgmės.

Kaip laikyti džiovintus grybus?

Stikliniame inde – jo dėka galėsite pamatyti, kiek grybų liko ir ar jo viduje nevyksta kas nors nemalonaus. Tačiau nepamirškite stiklainį pastatyti tamsioje vietoje, jis negali stovėti ant stalviršio, prie kurio patenka šviesa. Taip pat verta atsiminti, kad jis turi būti sandarus.

[Pasaulinė premjera] EU+Kuponas. Nuostabios kainos el. paspirtukas: 500W, iki 80 km, NFC ir kt. (Video, „Ausom GX1“)
6745 4

Pasaulinė premjera

Specialus kuponas

Galioja iki 2024-10-10

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Puikių savybių modelis

Išsamiau

Plastikiniame inde – priešingai nei atrodo, džiovintiems grybams nieko blogo nenutiks, jei įdėsime juos į plastikinį indą. Svarbiausia, kad indas būtų tinkamas sąlyčiui su maistu ir būtų labai sandarus.

Lininiame maišelyje – natūraliausias būdas, žinomas nuo mūsų mamų ir močiučių laikų. Linas dėl savo savybių neleidžia supelyti produktams, kuriuos į jį dedame. Tačiau pasirinkus tokį džiovintų grybų laikymo variantą, verta juos dėti į kuo sausesnę ir tamsesnę vietą, kur temperatūra neviršija 15 laipsnių Celsijaus.

 

Šaldiklyje – ne visi tai žino, bet išdžiovinus grybus galima juos sudėti į maišelį, skirtą šaldymui, ir įdėti į šaldiklį! Esant žemai temperatūrai, ne tik nesivystys pelėsis, bet ir išvengsime maistinių kandžių atsiradimo rizikos.

Taip pat verta prisiminti, kad tinkamai išdžiovinti grybai tik po kurio laiko lūžta per pusę ir netrupa, neturi „kempinės“ struktūros.

Jei laikysitės šių patarimų, grybus galėsite laikyti dar keletą metų, kol baigsis atsargos, ir mėgautis jų skoniu ištisus metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()