Atskleistas „žmonijos veidas" (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2011-03-11 02:31
Wildpants 2011-03-11 11:34
Bet blemba, jūs iš medžio iškritę ar kas? Jūs suprantat ką reiškia tipinis ir vidutinis? Čia kalbama ne apie pasaulio žmonių bruožų išvestą vidurkį, o apie dažniausiai pasitaikantį žmogų. Jei žemėję daugiausiai kinų, tai jis ir yra tipiškiausias žmogus, jes jei "bestum pirštu" į bet kurį pasaulio žmogų, didžiausia tikimybė pataikytį į kiną. Tas pats su lytimi ir amžiaus grupe.
rwc 2011-03-11 12:10
etninių grupių mediana? Amerikietis - tauta? Mongolas - labiau hanas už rusą? Pagal kokius kriterijus etninės grupės skaičiuojamos? Ta prasme, jei TSRS dar nebūtų subyrėjus, tai Lietuvos gyventojai tikriausiai būtų priskaičiuoti prie rusų. Kad būtų aiškiau, kurlink lenkiu. Kodėl pagrindinis kriterijus ne, pavyzdžiui, tikyba? Daugiausia pasaulyje krikščionių, bet Kinijoje jų nedaug - taigi tipiškas kinietis nebesigauna tipišku žmogum, paėmus kitą kriterijų. Ir dar: jei jau imam "tipiškumą". Negi jie tyrė, kad būtent kiniečiams būdinga turėti mobilius, bet neturėti banko sąskaitos? Negi būtent kiniečiai uždirba vidutiniškai $12000 į metus? Joks čia mokslinis tyrimas nebuvo atliktas. Tiesiog NG žurnalo reklaminis multikas pigiai "prasimušė" į geltonuosius internetus kaip didžiausia naujiena. Veidų atpažinimo programos sugalvotos gerą dvidešimtmetį, ir joms ne problema "suvidurkinti" kad ir trilijoną veidų per porą mėnesių. Taigi, kažkokie studenčiokai suvidurkino (gal gamindami kokią sekimo sistemą ar ką jie ten Kinijoj išradinėja) vidutinio amžiaus vyriškus veidus iš pasų duombazės ir pristatė savo fakultete. Toliau NGC sugalvojo labai "gražią" simboliką: sugeneruoti 7000 molinių figūrėlių ir iš jų sudėlioti tos gautos kinietiškos nuotraukos rastrą, atseit čia bus septyni milijardai tipiškų kiniečių. O pats atseit "tyrimas" - tai kelis tokius demografinius duomenis kaip vidutinis amžius ar gausiausia etninė grupė nesunku Wikipedijoj susirast. Neabejoju, kad dedikuotame NatGeo žurnalo numeryje tokių faktoidų - ne viena ir ne dvi dešimtys.
Wildpants 2011-03-11 12:15
O tu manai, kad žemėje daugiausia vokiečių?O gal kokių latvių ar kokių meksikiečių? Kiniečių didžiausias procentas todėl ji ir tipiškiausia tautybė. O apie visokias medianas man gali nekalbėt, nes aš tų dalykų neišmanau, man užtenka bendro supratimo ir viskas.
rwc 2011-03-11 12:21
Toks dalykas kaip etninė priklausomybė negali būti pagrindinis kriterijus, ir taškas. Dėl ko Kinijoje, ypač žemyninėje, tiek daug "hanų"? Nes kiti smarkiai diskriminuojami, todėl per surašymus prisistato hanais. O ketvirtis tų "hanų", pasirodo, net nekalba mandarinų kalba. Jeigu per paskutinius porą šimtmečių pavergti mongolai, kitos kinų tautos, korėjiečiai galėtų laisvai pasisakyti savo tautybę - tai dar žiūrėk, ar bengalų nebūtų daugiau? NatGeo šlykščiai daro akcentuodama hanų nacizmą. Kaip rašiau aukščiau - būtum patenkintas, jei tave priskaičiuotų prie rusų? P.S. ar tik ne patys NatGeo pernai rašė apie hanų žiaurumus? Kaip dirbtinai keliami šimtai tūkstančių hanų ten, kur yra perspektyvos kažką uždirbti, pastatyti gamyklas - ir kaip jie išstumia iš gimtų kraštų kitas tautas?
Anonymous 2011-03-13 02:36
kaip ir visi cia uzmete aki tariu totalus fail.. nesiparinkit.. kinija nera pasaulio veidas.. kad ir kaip to noretu kinai..